Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Sykkelweekend i Krakow

På sykkel i Krakow

De fleste norske flyplasser har i dag direkte fly til denne uvanlig vakre og interessante byen midt i Europa. Med sin typiske sentraleuropeiske arkitektur fra det mektige Habsburgske monarki, sin brokete historie gjennom århundrer og det faktum at den unngikk ødeleggelse i sluttfasen av krigen 1944/45, gjør byen til en av de mest besøkte i det sentrale Europa. Vi bor alle nettene i Krakow by. Foruten by-sykling, byr området på fredfulle pedaltråkk langs Polens lengste elv Wisla, samt gode «ut på landet»-opplevelser med gårdsbesøk hvor lokalproduserte produkter av vått og tørt med glede serveres.

Programmet dag for dag

Dag 1 : Krakow

Ankomst Krakow, dere blir hentet på flyplassen og kjørt til hotellet. Resten av dagen på egenhånd.

Dag 2: Gamlebyen Krakow – jødiske Kazimierz – Tyniec 40 km

Gjennom sentrale deler av den bilfrie gamlebyen. som markedsplassen, Mariakirken og kleshallen. Så sykler vi ut langs bymuren og Planty; Krakows hager. Deretter til Wawel slott og katedral før Kazimierz, det kjente gamle jødekvartalet. Her besøker vi et kunstverksted hvor det produseres håndlaget glass på den tradisjonelle måten. Videre langs elveboulevarden vestover mot det vakre benediktinerklosteret i Tyniec som speiler seg i Wisla. Munkene her produserer bl.a honning, røket kjøtt og vin. Vi besøker stedet og får servert pikniklunsj med lokale produkter  her. På vei tilbake rett før Krakow kan et bad i den turkisblå lagunen Zakrzowek  være på sin plass; et svært populært utfluktssted få km utenfor bykjernen. Sein ettermiddag og kveld i gamlebyen.

Sykkelturen kan forlenges litt ved å legge inn Podgorze, området som utgjorde den jødiske ghettoen under krigen. Monumentet « de 80 tomme stoler», Schindlers fabrikk og «Heltenes apotek» finnes her.

Dag 3: Krzeszowice – Ojcowski nasjonalpark – Krakow 54 km

Privat transfer ca 18 km ut til Krzeszowice. På sykkel gjennom små, landlige og rolige landsbyer med sin særpregede trearkitektur. Gjennom Bedkowska-dalen med sine majestetiske klippeformasjoner og ville natur. Lunsj og fersk stekt ørret på gård i vakre omgivelser. Videre mot Pieskowa Skala, et av de desidert vakreste renessanseslott i Polen. Så ut i nasjonalparken Ojcowski og smak av lokale produkter. Vesle Ojcow frister med vannhull og deretter går siste etappe langs elva Pradnik, gjennom små landsbyer videre inn til Krakow. Ettermiddag og kveld i Krakow.

Dag 4: Krakow

Hjemreise til Norge eller forlenget opphold med eller uten sykkel.

Priser og betingelser 2018

Pris for sykkelturen

kr 6 500,- fra 4 personer

kr 5 900,- fra 6 personer

kr 5 700,- fra 8 personer

 

kr 2 000,- i enkeltromstillegg

 

Prisen inkluderer

  • 3 netter på 4 stjerners hotell i Krakow med frokost
  • 2 pikniklunsjer
  • Transfer til hotell/flyplass
  • Engelsktalende sykkelguide
  • Sykkel med utstyr, samt følgebil dag 3

Ikke inkludert

  • Flyreisen
  • middager
  • drikke

 

Forespørsel

Se oversikten under og fyll ut skjema så sjekker vi ledig kapasitet for dere.

Eller send oss en mail med destinasjon og datoer så sjekker vi det opp. Send til info@olivenreiser.no

Trykk her: Forespørsel sykkeltur u/guide

Etter at du har sendt inn en forespørsel må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig kapasitet på valgte dato. Bestill derfor ikke en evt. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta opp til 3-4 virkedager.

Se våre gruppeturer her
Kart