Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Sykkelweekend i Roma

Sykkeltur i Italia – Roma

På sykkel i Roma – opplev byen på en ny og annerledes måte.

Roma er mer populær enn noen gang, men ikke alle vet at Roma er fantastisk å oppleve fra sykkelsetet. De som har syklet i byen er strålende fornøyd med alt de får se på kort tid og hvor uproblematisk det er å sykle i den evige stad. Dere har sykkelguide og blir kjent med Romas severdigheter på en morsom og ukonvensjonell måte.

Turen kan forlenges med så mange dager dere ønsker – også ut av Roma.

Priser og betingelser 2018

Pris for sykkelturen

kr 5 100,- pr. person fra 4 personer 

kr 4 800,- pr. person fra 8 personer

kr 1 400,- i enkeltromstillegg

 

Prisen inkluderer

  • 3 overnattinger på 3 stjerners hotell m/frokost
  • Sykkel med hjelm og sideveske
  • Turistskatt
  • Engelsktalende sykkelguide

Inkluderer ikke

  • Måltider
  • Transfer tur/retur flyplass
  • Bagasjetransport

For større grupper pris på forespørsel. Turen kan forlenges med så mange dager dere ønsker med eller uten sykkel.

 

Programmet dag for dag

Dag 1: Ankomst Roma

Ankomst på egenhånd, lett med buss eller tog inn til hotellet i Roma. Middag på egenhånd. Hvis dere har tid på ettermiddagen, kan vi arrangere guidet gåtur for å få et første inntrykk av Roma. (Ikke inkludert)

Dag 2: Heldagssykling i Roma ca 50 km

Sykkelguiden henter dere på hotellet. Kort transfer til Villa Borghese. Her står syklene klare for dagens etappe.

Først sykler dere ut av bymurene og inn i den vakre Borgheseparken. På nordsiden av parken fører sykkelstien dere ned gjennom Valle Giulia-dalen til Tiberelven. Her går det langs elvebredden i sydlig retning og snart ser dere Engleborgen og Peterskirken på høyre side. Dere fortsetter å sykle langs elven forbi den maleriske Tiber-øya (Isola Tiberina) og videre til det gamle arbeiderkvarteret Testaccio, gjennom Ostiense, tidligere et industriområde og inn på Via Appia Antica til Caffarella-parken med sitt typiske romerske Campagnalandskap. Gjennom den store parken.

Tilbake til sentrum igjen på ettermiddagen, først på Via Appia Pignatelli, gjennom Parco di Torre Fiscale, videre på Via del Madrione til Basilica di Santa Croce in Gerusalemme (som har en bit av det hellige kors i Jerusalem som Jesus ble korsfestet på), og til Laterankirken, også kjent som Basilica San Giovanni in Laterano, og er Romas største kirke etter Peterskirken. Tilbake på hotellet ved 16.30tiden. Middag på egenhånd. Guiden kan gi tips og råd.

Dag 3: Heldagssykling i Roma ca 36 km

Sykkeldagen starter igjen ved Villa Borghese. Det går gjennom parken og opp til en av Romas vakreste utsiktsposter, Pincio for å nyte utsikten over byen og mot Peterskirken. Villa Ada er neste store park dere sykler gjennom før dere ser den største moskeen i Europa (12.000 pers), ferdig i 1994. Dere sykler også forbi Auditorium Parco della Musica, bygget (2002) av den kjente arkitekten Renzo Piano (Astrup Fearnley Museet på Tjuvholmen). Så over Ponte Milvo-broen, den eldste og en historisk viktig bro over elven Tiber. Neste stopp er Vatikanet og Peterskirken og her er det nesten alltid mange mennesker på plassen. Et besøk inne i kirken vil ikke være mulig. Videre til den imponerende Engleborgen, også kjent som Castel Sant’Angelo. Borgen ble bygd i år 139 e.Kr og ruver mektig langs Tiber. Over elven igjen og inn til Campo dei Fiori plassen for å se på folkelivet og ta en barstopp. Over Ponte Sisto-broen og inn i den sjarmerende bydelen Trastevere med sine smale gater, smug og piazzaer.

Tilbake går det over broen Ponte Garbaldi, over den kjente Piazza Venezia nær Forum Romanum og dere er tilbake til hotellet ved 15.30tiden. Middag på egenhånd.

Dag 4: Avreise fra Roma

Dere kommer dere på egenhånd til flyplassen.

 

Oppholdet kan forlenges etter ønske med eller uten sykkel.

Forespørsel

Se oversikten under og fyll ut skjema så sjekker vi ledig kapasitet for dere.

Eller send oss en mail med destinasjon og datoer så sjekker vi det opp. Send til info@olivenreiser.no

Trykk her: Forespørsel sykkeltur u/guide

Etter at du har sendt inn en forespørsel må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig kapasitet på valgte dato. Bestill derfor ikke en evt. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta opp til 3-4 virkedager.

Se våre gruppeturer her
Kart

Hovedstad: Roma

Språk: Italiensk

Valuta: Euro
Kredittkort: De fleste kredittkort og reisesjekker
Folkemengde: ca. 58 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Vann fra spring, men helst fra flaske
Religion: Katolisisme
Strøm: 220 V