Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Warszawa – Polen

Firmatur til Warszawa

Warszawa er en av de mest fascinerende storbyene i Europa og en av de grønneste med mange flotte parker og ikke minst den brede Wisla elven. Med en historie som er både fryktelig og storartet er det mye å få med seg. Byen er moderne, sprudlende og koselig med et hyggelig folkeslag og mange vakre bygninger.

Turen kan arrangeres med en eller to sykkeldager – eller uten sykkel.

Programmet dag for dag

Dag 1, Ankomst Warszawa

Vi ankommer Warszawa og kjører til hotellet for å sjekke inn.
Tid på egen hånd frem til middag på restaurant i Warszawa.

Dag 2, Sykkeldag i Warszawa

Møte med sykkelguiden i resepsjonen på hotellet. Vi henter sykler og starter med en sløyfe rundt den imponerende Konstytucji plassen, full av skulpturer fra solidaritetstiden. Rett ved finner vi Zbawiciela plassen, en mer moderne og levende plass med alle utendørs kafeene.

Fra toppen av bakken får vi utsikt over elven og parkene. Fra senteret for moderne kunst, Ujazdowski slottet, fortsetter vi sykkelturen langs sykkelstien fra Lazienki parken – det vakreste grøntområdet i byen. Området er stort med brede stier og mange små innsjøer, det finnes ikke bedre plass å være når solen skinner i Warszawa. I parken kan man også se flere berømte monumenter og blant annet det ærverdige lystslottet – Palasset ved vannet – som opprinnelig ble bygd som et badehus på 1600-tallet (lazienki: på polsk badehus). Senere ble det ombygd av kong Poniatowski som bodde der. Kongen fikk også anlagt et amfiteater i parken, hvor det avholdes utendørs kveldskonserter.

Videre til byens mest kjente gate med bolighus, restauranter, ambassader, butikker og parker. Så til gamlebyen med alle sine severdigheter. Det kongelige slott kan være det første du legger merke til. Slottet ble bygget på 1300-tallet, men det var ikke før i 1569, at bygningen ble omgjort til kongelig residens.

Gamlebyen har sin opprinnelse fra 1400-tallet, og er et av de mest tiltalende områdene i Warszawa. Sjarmerende, brosteinbelagte gater og unike arkitektur. Selve hjertet i gamlebyen er markedsplassen Stare Miasto, hvor de fleste aktivitetene i Warszawa pågår. Midt på markedsplassen står statuen av havfruen som siden 1300-tallet har vært ett symbol for byen sammen med flere andre minnesmerker like i nærheten. På slutten av andre verdenskrig ble gamlebyen totalt ødelagt av tyskerne, og det er imponerende hvordan hele området er blitt rekonstruert. Det er tydelig at Polakkene elsker landet sitt og har tatt vare på sin identitet og historie. Gamlebyen har fremdeles bruddstykker av den gamle bymuren igjen, og har rettferdig kommet med på UNESCOs verdensarvliste.
Etter et kort stopp besøker vi den tidligere Jødiske gettoen, her kan vi fortsatt se restene etter de 3 meter høye murene tyskerne satte opp i 1940 for å sperre inn 450 000 jøder. Her ligger også den jødiske kirkegården hvor flere fremtredende jøder ligger begravet. Før vi sykler tilbake til hotellet stopper vi ved kultur og vitenskapspalasset som var Stalins gave til byen. Kulturpalasset fra 1955 er 234 meter høyt og et typisk eksempel på sovjetrussisk byggestil. Som navnet antyder, er det en enorme bygning med flere kultur institusjoner; museer, kino teater og konsertsaler. Middag på lokal restaurant i byen.

Dag 3, Wilanow palasset med de vakre hagene og Warszawa

Etter frokost går turen til Wilanow, på sykkel eller med bil – valget er ditt. (24 km t/r) Bydelen er mest kjent for Wilanow slottet, som var de polske kongenes andre residens. Slottet blir også kalt Polens Versailles, og er i dag et museum som er åpent alle dager unntatt tirsdager. Parken som omgir slottet er på over 43 hektar og har flere vakre hager, i både kinesisk, ny renessanse- og barokk stil.

Ettermiddagen til fri disposisjon. Middag på hyggelig restaurant.

Dag 4, Avreise fra Warszawa

Frokost på hotellet før avreise til flyplassen.

Priser og betingelser

Pris for firmaturen

kr 5 500,- pr person i dobbeltrom fra 15 personer

kr 5 000,-pr person i dobbeltrom fra 30 personer

kr 1 300,- i enkeltromstillegg

 

Endelig pris vil være avhengig av hotellvalg, ledig kapasitet og valg av restauranter.

 

Prisen inkluderer

  • Transfer fra/til flyplassen i Warszawa
  • 3 netter med frokost på 4 stjerners hotell i sentrum av byen
  • 1 lunsj  m/drikke
  • 3 middager m/drikke
  • Sykkelguide
  • Sykkelleie
  • Inngang til Wilanow palasset og hagene
  • Transfer til og fra Wilanow dersom dere velger å ikke sykle
  • Olivenguide
HELÅRSTURKALENDER
Kart