Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Lisboa – Portugal

Firmatur i Lisboa

Lisboa kalles «Byen på de syv høyder” og er Portugals vakre hovedstad. Byen har en spennende historie, flott arkitektur og sjarmerende gamle bydeler. God mat og trivelig shopping hos lokale kjøpmenn. Lisboa har bevart sin «sjel» og kulturelle rikdom. Dette gjør at byen gir mange gode og annerledes opplevelser.

På sykkel kommer du tettere på byens kvaliteter og menneskene som lever der. Sykkeletappene er lette å sykle.

Programmet dag for dag

Dag 1, Oslo – Lisboa

Ankomst Lisboa flyplass. Transfer fra flyplassen til hotell sentralt plassert i Lisboa.

Dag 2, Sykkeltur i Lisboa

Sykkelturen går til Lisboa sentrum og Belém om formiddagen og Monsanto Natural Park –«Parque Florestal de Monsanto» om ettermiddagen eller omvendt – det avtaler dere med guiden. Lunsj (ikke inkludert) nyter dere på en hyggelig restaurant ved elvepromenaden, i Belém-området.

Guiden tar dere med rundt til kjente og mindre kjente steder i sentrum. Stopp med smaksprøve på lokale spesialiteter. I Monsanto får dere et glimt av typisk portugisisk flora. Guiden forteller dere om stedets interessante historie, om bl.a. brostein, de gamle vindmøllenes betydning og akvedukten som overlevde det store jordskjelvet i 1755.

Dag 3, Sykkeltur i Sintra – Cascais.

I dag går sykkelturen nordvestover til naturparken Sintra-Cascais, «Parque Natural de Sintra-Cascais». Parken er Unesco-listet og ligger ca. 45 minutter fra Lisboa. Siden antikken har natur og vakre steinformasjoner tiltrukket mange, og det har alltid vært et kjært sted for romere, arabere og det portugisiske aristokratiet. Byen Sintra er et av Portugals høydepunkter. Gamle palass og herregårder i naturlige og eksotiske omgivelser.

Turen kan starte med besøk på «Palace of Pena», som tatt ut av en Disneyfilm (billett ikke inkludert 8,50 Euro) www.parquesdesintra.pt. Lunsj nytes på strandrestaurant på den kjente “Strand Praia do Guincho” helt sørvest i Sintra-Cascais naturparken. Tid for et bad! Dagen avsluttes i Cascais, tidligere en liten fiskerlandsby, nå en kjent og pittoresk badeby.

Dag 4, Lisboa – Oslo

Hjemreisedag.

 

Alternativ sykkeldag:

Opplev en dag på landsbygda i Portugal og et besøk i byen Evora som er oppført på Unescos verdensarvliste. http://whc.unesco.org/en/list/361

Dere blir hentet på hotellet kl. 9.00. Etter ca. 90 minutters kjøring er dere klare for å vandre, sykle eller ri til Teresas idylliske gård, Monte do Serrado de Baixo http://montedoserradodebaixo.com ikke langt fra byen Evora. På gården er det svømmebasseng og koselig hage med plomme- og oliventrær. Her kan dere nyte lunsj med lokale produkter. Teresa kan arrangere matlagingskurs. Dere kan også bare slappe av med et glass vin.

Etter lunsj besøker dere Evora, en av Portugals vakreste byer med sin spesiell atmosfære. Byen har det mest markante antikke romerske minnesmerke i Portugal. Som avslutning på dagen besøker dere en lokal vinhandler og får smake på lokale produkter som vin, olivenolje, ost og sjokolade.

Evora tilhørte maurerne fra 712 til 1166 etter Kristus og utviklet seg til en viktig handelsby. De portugisiske kongene residerte ofte her, og Évora ble erkebispesete i 1544. Byen var også under spansk kontroll en kort periode fra 1663 til 1665. Alentejos kulturhovedstad blir Evora kalt, som er omgitt av en imponerende mur. Byen har også flere kirker fra ulike tidsepoker, det romerske Diana-tempelet, flere museer og et renessanseuniversitet.

Det er mulig å besøke katedralen som ble påbegynt i 1186, kun 20 år etter gjenerobringen av Evora fra maurerne. Størrelsen og dekoren symboliserer en triumferende tro og kirke etter kampen mot islam og fordrivelsen av araberne. Kirken har også et skjelettkapellet, hvor levningene av 5000 fransiskanermunker ligger sirlig lagret for beskuelse.

 

 

Priser og betingelser

Pris for firmaturen

kr 8 000,- pr person i dobbeltrom fra 8 personer

kr 7 400,- pr person i dobbeltrom fra 20 personer

 

Prisen inkluderer

  • Transfer til og fra flyplassen i Lisboa
  • Transfer til og fra Sintra
  • 3 netter på hyggelig hotell i sentrum av byen
  • 1 restaurant lunsj m/drikke i Sintra
  • Sykkel og hjelm
  • Engelsktalende sykkelguide

Ikke inkludert

  • Flyreisen
  • Middager (fra 25 til 40 Euro pr person pr middag)
  • 1 lunsj
  • Inngangsbillett til Pena Palasset

Weekenden i Lisboa kan også organiseres uten sykkel.

Endelig pris vil være avhengig av hotellvalg, ledig kapasitet og valg av restauranter.

 

HELÅRSTURKALENDER
Kart