Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Sykkelweekend på Kreta

Sykkeltur på Kreta

Kreta sjarmerer oss i senk med sin sjeldent frodige natur, sitt deilige klima og sin unike gjestfrihet. Vi opplever landsbyene i faunarik, fjellheim og et kystnært øylandskap osende av tradisjoner og stolthet.

Programmet dag for dag

Dag 1: Ankomst Chania

Transfer til Rethymnon hvor vi bor alle tre nettene. Flotte badestrender i gangavstand og gode shoppingmuligheter tett på. Rethymnon er øyas tredje største by, en lang strandpromenade strekker seg helt inn til den gamle bydelen og den venetianske havnen. Gangavstand til Fortezza for den historieinteresserte; fortet som ble bygget for å beskytte byen står her den dag i dag.

Dag 2: Rethymnon – Anogia – Agridia – Melidoni – Perama – Rethymnon  38km

Etter frokost kjører vi til landsbyen Anogia (1 t). Kretas høyestliggende by med lange kretiske tradisjoner særlig innen musikk. Herfra videre på to hjul i frodig natur, gjennom olivenlunder og flere små landsbyer til Agridia. Vi følger gamleveien videre; den eneste forbindelsen mellom Heraklion og vest-Kreta i fordums tider. Mot Melidoni og den berømte grotten, passerer vi enda flere autentiske små landsbyer. Sykkelstopp i Perama, 30 min transfer til hotellet i Rethymnon – og en velfortjent dukkert før middag.

Dag 3: Rethymnon – Margarites – Rethymnon  39km

30 min transfer til klosteret i Arkadi; det mest berømte på Kreta grunnet sin viktige rolle under opprøret mot den tyrkiske hær i 1866.  På sykkel bølger veien videre gjennom frodige beitemarker, over høylandssletter med utsyn til fjellpasset Kolukonas og til lille autentiske Margarites; Kretas keramikklandsby nr. 1. Gode handlemuligheter! Videre langs smale fine veier, oppover og nedover bærer det til Xani Alexandro for mulig barstopp. Deretter 30 min transfer tilbake til hotellet. Middag på hyggelig restaurant.

Dag 4: Rethymnon – Chania

Avreise fra Rethymnon.

Priser og betingelser 2016

Pris for sykkelturen

3 netter, 2 sykkeldager

kr 6 200,- fra 6 personer 

kr 800,- i enkeltromstillegg

 

4 netter, 3 sykkeldager

kr 6 700,- fra 6 personer

kr 1 050,- i enkeltromstillegg

 

Prisen inkluderer

  • Transfer fra/til flyplassen
  • 3 overnattinger m/ frokost
  • 3 middager m/vin og vann
  • 2 lunsjer/piknik m/vin og vann
  • Sykkel med utstyr
  • Engelsktalende guide

Ikke inkludert

  • Flyreisen
  • Måltider som ikke nevnt

 

Forespørsel

Se oversikten under og fyll ut skjema så sjekker vi ledig kapasitet for dere.

Eller send oss en mail med destinasjon og datoer så sjekker vi det opp. Send til info@olivenreiser.no

Trykk her: Forespørsel sykkeltur u/guide

Etter at du har sendt inn en forespørsel må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig kapasitet på valgte dato. Bestill derfor ikke en evt. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta opp til 3-4 virkedager.

Se våre gruppeturer her
Kart