Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Sykkelweekend Antimafiaruta

Sykkeltur på Sicilia

Vilt, vakkert og opprørsk – dere skal oppleve Sicilia på sitt aller beste; naturen, byene, torga og menneskene. Dere møter og blir guidet av de mest vågale av dem alle; medlemmer i den stadig voksende organisasjonen Addiopizzo – «Farvel til beskyttelsespenger» – og deres egne turoperatører i Addiopizzo Travel. Dette er hverdagshelter som har reist bust mot mafiaens klamme hånd og innkreving av beskyttelsespenger (pizzo). Du får en dypere forståelse av sicilianernes hverdag; de byr på seg selv og de byr fram sitt vakre øyparadis. Denne unike sykkelturen vil garantert gi deg uforglemmelige møter med folk og omgivelser. Og i retur sørger vi for å holde oss til plasser sertifisert av Addiopizzo. Dette er spisesteder, hoteller og severdigheter som alle har det iboende trasset til felles, og har kastet mafiaen på dør!

 

Priser og betingelser 2016

Pris for 5 dager – 3 sykkeldager

kr 10 200,- per person fra 6 personer

kr 8 900,- per person fra 8 personer

kr 8 300,- per person fra 10 personer

kr 7 900,- per person fra 15 personer

kr 750,- i enkeltromstillegg

 

Pris for 4 dager – 2 sykkeldager

kr 9 200,- per person fra 6 personer

kr 7 900,- per person fra 8 personer

kr 7 500,- per person fra 10 personer

kr 7 200,- per person fra 15 personer

 

Prisen inkluderer

 • Transfer fra /til flyplass
 • 4 overnattinger m/frokost
 • 4 middager og 4 pikniker med vin/vann
 • sykkel med hjelm, sideveske og vannflaske
 • følgebil
 • engelsktalende Olivenguide
 • bagasjetransport
 • innganger på museer
 • kart og rutebeskrivelse
 • 2 guidet gåturer i Palermo og Corleone
 • Addiopizzo T-shirt

Ikke inkludert

 • Fly

 

Vi tilrettelegger turen etter ønsker.

Kontakt oss på telefon eller send forespørsel til info@olivenreiser.no

 

Programmet dag for dag

Dag 1: Palermo

Flyplassen i Palermo heter “Aeroporto Falcone Borsellino” og er oppkalt etter to anti-mafia dommere som ble drept i 1992. Transfer til hotellet i sentrum av Palermo. Guidet rundtur i byen med representanter fra Addio Pizzo. I de trange gatene i Palermos sentrum får vi en reise gjennom en by som er i ferd med å gjøre opprør mot mafiaens «beskyttelsespenger» – pizzo. Middag på tradisjonsrik restaurant. Palermos Antica Focacceria San Francesco har vært kjent for sin mat siden 1834, og fanget avisenes overskrifter i 2008 da eierne sto opp mafiaen.

Dag 2: Ficuzza-Marineo-Godrano-Ficuzza 25km (+20km valgfritt)

Vi kjører (ca 1 time) dypt inn i Sicilias indre til Ficuzza, en liten landsby ca 700moh omsluttet av et av de få skogsområdene bevart på øya. Her bor vi tre netter på den ærverdige gjenoppbygde jernbanestasjonen Antica Stazione Ficuzza. Stasjonen som hadde sine glansdager fra 1886 til 1954, er bygd om til vakkert hotell av private aktører. De har også lagt sin sjel i å bevare den genuine atmosfæren – de gamle jernbanesvillene følger deg sågar helt inn til den velrennomerte restauranten. Her vil du garantert få følelsen av å være på rett spor..

Første sykkeltur tar oss til landsbyen Marineo og på gamle jernbanespor inn til vesle Godrano. Her besøker vi et lokalt ysteri og smaker på den tradisjonsrike osten «Caciocavallo». Piknik med smak på lokal mat og drikke underveis. Tilbake i Ficuzza besøker vi stedets vakre kongelig palass, ferdigbygget i 1807 som sommer- og jakthus til Ferdinand VI Bourbon. Middag på Antica Stazione.

Dag 3: Ficuzza-Corleone-Ficuzza 50km

Storslått start på dagen gjennom vilt, vakkert og kupert landskap. Inn til Corleone for guiding i byen med Addiopizzo-medlem. Vi besøker også stedets antimafia museum «Laboratorio della Legalità». Navnet Corleone framkaller fortsatt lite hyggelige assosiasjoner om mafiavirksomhet, men i løpet av dagen oppdager vi at byen er alt annet enn det forventede. Beliggenheten og dens stolte, veletablerte antimafia-bevegelse vil sette varige spor hos enhver besøkende. Piknik ved den gamle vannmølla i byen. Opp til det arabiske tårnet og «taket» på Corleone for stor utsikt. Så mye nedover enn oppover mot Ficuzza om middag på hotellet.

Dag 4: Ficuzza – Piana degli Albanesi – Ficuzza 50km

Fra øyas indre sykler vi nordover mot Piana degli Albanesi for besøk på Coppola-fabrikken; den berømte cap’en som er selve symbolet på siciliansk identitet – og ikke mafiaens – produseres her. På nydelig fjellvei til piknik med lokale spesialiteter ved innsjøen; brød og canellone, ricotta, villsvinskinker og pølser hører med. Tilbake til Antica Stazion for avslutningsmiddag.

Dag 5: Ficuzza – Palermo

Frokost på hotellet og transfer til flyplassen i Palermo.

Forespørsel

Se oversikten under og fyll ut skjema så sjekker vi ledig kapasitet for dere.

Eller send oss en mail med destinasjon og datoer så sjekker vi det opp. Send til info@olivenreiser.no

Trykk her: Forespørsel sykkeltur u/guide

Etter at du har sendt inn en forespørsel må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig kapasitet på valgte dato. Bestill derfor ikke en evt. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta opp til 3-4 virkedager.

Se våre gruppeturer her
Kart

Hovedstad: Roma

Språk: Italiensk

Valuta: Euro
Kredittkort: De fleste kredittkort og reisesjekker
Folkemengde: ca. 58 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Vann fra spring, men helst fra flaske
Religion: Katolisisme
Strøm: 220 V