Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Sykkelweekend Vilnius

Sykkeltur i Vilnius

Vilnius er et sjarmtroll av en by. Tiden da nordmenn knapt kunne plassere Vilnius på kartet og avfeide Litauen som et grått og trist østblokkland, er heldigvis i ferd med å forandre seg. I stedet er det stadig flere som får øynene opp for denne sjarmerende byen, som faktisk har Øst-Europas største middelalderbebyggelse med over 1500 bygninger med renessanse-, barokk- og gotisk arkitektur.

Programmet dag for dag

Vilnius er hovedstaden i en av Europas yngste stater, Litauen, som fikk sin selvstendighet så sent som i 1991. Denne kom etter noen dramatiske måneder da det så ut som om kravet om frihet skulle føre til en full sovjetisk invasjon. Rundt 550 000 av Litauens 3 450 000 innbyggere bor i Vilnius.

Gamlebyen er utvilsomt Vilnius’ største trekkplaster, men få også med deg de gamle jødiske kvartalene og restene av de stalinistiske monumentene. Ikke langt utenfor Vilnius kan du besøke gamle slott, vakker natur og spa-sentere. Alt sammen har bidratt til å trekke alle slags turister, både familier, par og enslige hit for å oppleve byen som knapt ser ut til å ha endret seg i det hele tatt de siste to hundre årene.

Dag 1: Vilnius

Ankomst Vilnius og transfer til Hotellet deres i sentrum av byen. Velkomstdrink og middag.

Dag 2: Vilnius- Trakai 30 km

Etter frokost blir det transfer ut til Trakai. Her tar guiden dere med på en sykkeltur rundt det praktfulle Trakai-slottet bygget på tvers av øya ble boligsted for hertugene av Storhertugdømmet Litauen. Borgen som er bygget i gotisk stil inneholdt et slott bygget av middelalderens mestere, og en Donjon – en tårnbolig. Bygningene var beskyttet av en høy og solid mur med Galvė-sjøen rundt. Vi nyter en pikniklunsj ute i det fri her før vi sykler videre og besøker  det fantastiske Užutrakis-godset som har en park anlagt i det 19. århundre av den berømte franske landskapsarkitekt og botaniker Eduard Francois Andre. Užutrakis-godset ble bygget av Tiškevičiai i 1896-1902. Palasset i italiensk neo-klassisistisk stil ble bygget av den polske arkitekten Joseph Hus. I palassets park er det over 20 små dammer. Innsjøene Galve og Skaistis omringer dammene og palasset.

Etter dagen sykkeltur blir dere kjørt tilbake til hotellet og dere har resten av dagen på egenhånd. Middag på en restaurant i gamlebyen som er en av nordens beste.

Dag 3: Vilnius

Etter frokost kommer guiden deres å henter dere på hotellet. I dag blir det sykkeltur rundt i Vilnius og hvis det er noe dere ønsker å se si ifra til guiden så kan han/hun sikkert ordne at dere sykler forbi det.

Vilnius blir ofte rost for sin grønne profil og renhet. Det er sant at byen som ligger der elvene  Neris and Vilnia motes er en av de grønneste hovedsteder i verden. Her finnes det en rekke parker, torg, hager og plener. Det historiske bysentrum er omringet av rullende åser som gir perfekte utkikkspunkt av det sjarmerende panorama over Vilnius.

Lunsj blir på en tradisjonell litausk restaurant i gamlebyen.

Middag på restaurant.

Dag 4: Vilnius

Transfer til flyplass.

Priser og betingelser 2017

Pris for sykkelweekend

kr 5 200,- pr person fra 6 personer

kr 4 800,- pr person fra 12 personer

kr 1 300,- i enkeltromstillegg

 

Prisen inkluderer

  • 3 netter på 4 stjerners hotell sentralt i Vilnius
  • Transfer t/f flyplass
  • All transfer i program
  • 2 sykkeldager med guide
  • Sykkel med utstyr
  • 1 lunsj
  • 1 pikniklunsj
  • 3 middager
  • 24/7 assistanse

Ikke inkludert

  • Flyreisen

 

Forespørsel

Se oversikten under og fyll ut skjema så sjekker vi ledig kapasitet for dere.

Eller send oss en mail med destinasjon og datoer så sjekker vi det opp. Send til info@olivenreiser.no

Trykk her: Forespørsel sykkeltur u/guide

Etter at du har sendt inn en forespørsel må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig kapasitet på valgte dato. Bestill derfor ikke en evt. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta opp til 3-4 virkedager.

Se våre gruppeturer her
Kart