Skip to main content

Telemark på egen hånd

Med Straand hotell Vrådal som base vet vi at alt er i de beste tradisjonsrike hender; fem generasjoner og vel 150 års drift i Kviteseidbygda borger for kvalitet. Vakkert beliggende ved Nisser - med egen strand og uteservering - passer de fleste syklister.

På hjul langs Vråvatn, Nisser og Telemarkskanalen krydrer vi dagene med lokale piknikvarianter, ølprodusenter og sjeldne museer.

Fulltekstsøk

Priser

Priser 2022:

Pris for turen kr. 8 500,- pr person.

Dette er inkludert:

 • 4 overnattinger på Straand Hotel i Vrådal
 • 4 middager
 • 2 pikniklunsj (pakket) & 1 lunsj på lokalt ølbryggeri
 • Tur med Victoria fra Hogga til Kviteseid
 • Transfer som i program
 • GPX filer
 •  

Enkeltromstillegg kr 1 500,-

Leie av Elsykkel kr 1 350,-

Leie av Hybridsykkel kr 950,

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en moderat rute

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Det vil si noe mer kupert enn enkleste

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst

  Ankomst ærverdige Straand Hotell i Vrådal på egen hånd. Helt siden de første skysskarene tok inn på Straand i 1864, har hotellet sørget for trivsel og god service, med gjesten i sentrum. Gjestfriheten og de gode tradisjonene er gitt videre fra generasjon til generasjon, og over 150 år seinere kan man fortsatt føle seg som hjemme her. En helt spesiell atmosfære finner du i «gamlehotellet», som lever videre som en sentral del av det nye hotellet. Hadde de solide tømmerveggene i disse trivelige stuene talt, ville de hatt mangt å fortelle om tidligere tiders liv og virksomhet.

 • Dag 2: Langs Telemarkskanalen, 50km

  Turen starter lett med morsomme serpentinsvinger fra Straand Hotel ned til Telemarkskanalen og Kviteseid bygdetun. Videre Fjågesund bru er det litt kupert. . Videre går turen til Hogga sluse. Også dette strekket er kupert.

  Dere sykler tett på Telemarkskanalen og naturopplevelsen er i fokus. Dere ser de store vannene i Telemarkskanalen: Kviteseidvatn og Flåvatn. Langs Flåvatn har dere panoramautsikt mot de stupbratte fjellsidene som speiler seg i vannet.

  Ved Hogga sluse går dere om bord i kanalbåten Victoria tilbake til Kviteseidbyen. Serveringstilbud om bord på båten med alle rettigheter. Dere hentes med minibuss i Kviteseidbyen og kjøres tilbake til Straand Hotel (eventuelt kan de sprekeste gå av kanalbåten på Spjotsodd brygge og sykle tilbake til hotellet).

 • Dag 3: Vråvatn rundt, 45km

  Etter en deilig frokost på hotellet sykler dere vestover til enden av Vråvatn: Vråliosen. Her kommer dere etter hvert inn på deler av den nasjonale sykkelruta; Kanalruta. Ta gjerne lunsjen ved bryggeområdet i Vråliosen med muligheter for å ta seg en dukkert.

  Videre langs den idylliske vestsiden av Vråvatn på gruslagte veier.

  Hvis tid kan dere sykle innom Fossøy for en liten forfriskning og litt pedalhvile. Fossøy er en naturperle blant de sjeldne!
  Retur på sykkel fra Fossøy over Småstraum Sluse (Norges eldste nåledam) til Vrådal slusemuseum, videre til Eidstod og tilbake til hotellet.

 • Dag 4: Fjoneferga & Verdens Navle, 44km

  Sykkeltur fra hotellet til Nordbygda i Nissedal og fergeleiet ved Fjonesundet. Her krysses sundet med Norges minste kabelferge Fjoneferga. En helt spesiell opplevelse. Videre sykler dere langs Fjonevegen, 4 km til mikrobryggeriet Fjonebrygg og bryggerikaféen Verdens Navle. Her serveres lunsj med eget brygg. Vertskapet er den belgiske ølbryggeren og sykkelfantasten Stijn og samboeren Bente. Kanskje kan han by på noen sykkelhistorier?

  Videre går veie til Treungen og Z-museum.
  Langs hele vegen er det fantastiske sandstrender langs Nisser. Her kan man velge og vrake i fantastiske muligheter for et «fjellstrandbad».

  Avslutte dagen med omvisning på Z-museum - et museum ulikt alle andre som ikke kan forklares, men må oppleves.

 • Dag 5: Hjemreise

  Frokost på hotellet og hjemreise på egen hånd.

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien