Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst

  Ankomst ærverdige Straand Hotell i Vrådal på egen hånd. Helt siden de første skysskarene tok inn på Straand i 1864, har hotellet sørget for trivsel og god service, med gjesten i sentrum. Gjestfriheten og de gode tradisjonene er gitt videre fra generasjon til generasjon, og over 150 år seinere kan man fortsatt føle seg som hjemme her. En helt spesiell atmosfære finner du i «gamlehotellet», som lever videre som en sentral del av det nye hotellet. Hadde de solide tømmerveggene i disse trivelige stuene talt, ville de hatt mangt å fortelle om tidligere tiders liv og virksomhet.
  Felles middag og informasjon om dagene som kommer.

 • Dag 2: Vråvatn rundt 45km

  Etter en deilig frokost på hotellet gjør vi oss klare på syklene og sykler vestover til enden av Vråvatn: Vråliosen. Her kommer vi etter hvert inn på deler av den nasjonale sykkelruta; Kanalruta. Pikniklunsj ved bryggeområdet i Vråliosen med muligheter for å ta seg en dukkert.

  Videre langs den idylliske vestsiden av Vråvatn på gruslagte veier.

  Hvis tid sykler vi innom Fossøy for en liten forfriskning og litt pedalhvile. Fossøy er en naturperle blant de sjeldne!
  Retur på sykkel fra Fossøy over Småstraum Sluse (Norges eldste nåledam) til Vrådal slusemuseum, videre til Eidstod og tilbake til hotellet. Felles middag på kvelden.

 • Dag 3: Langs Telemarkskanalen ca50km

  Turen starter lett med morsomme serpentinsvinger fra Straand Hotel ned til Telemarkskanalen og Kviteseid bygdetun. Videre Fjågesund bru er det litt kupert. Vi lager til pikniklunsj i nærheten er. Videre går turen til Hogga sluse. Også dette strekket er kupert.

  Vi sykler tett på Telemarkskanalen og naturopplevelsen er i fokus. Vi ser de store vannene i Telemarkskanalen: Kviteseidvatn og Flåvatn. Langs Flåvatn har vi panoramautsikt mot de stupbratte fjellsidene som speiler seg i vannet.

  Ved Hogga sluse går vi om bord i kanalbåten Victoria tilbake til Kviteseidbyen. Serveringstilbud om bord på båten med alle rettigheter. Gruppa hentes med minibuss i Kviteseidbyen og kjøres tilbake til Straand Hotel (eventuelt kan de sprekeste gå av kanalbåten på Spjotsodd brygge og sykle tilbake til hotellet).

 • Dag 4: Fjoneferga og Verdens Navle ca 44km

  Sykkeltur fra hotellet til Nordbygda i Nissedal og fergeleiet ved Fjonesundet. Her krysses sundet med Norges minste kabelferge Fjoneferga. En helt spesiell opplevelse. Videre sykler vi langs Fjonevegen, 4 km til mikrobryggeriet Fjonebrygg og bryggerikaféen Verdens Navle. Her serveres lunsj med eget brygg. Vertskapet er den belgiske ølbryggeren og sykkelfantasten Stijn og samboeren Bente. Kanskje kan han by på noen sykkelhistorier?

  Videre går veie til Treungen og Z-museum.
  Langs hele vegen er det fantastiske sandstrender langs Nisser. Her kan man velge og vrake i fantastiske muligheter for et «fjellstrandbad».

  Avslutte dagen med omvisning på Z-museum - et museum ulikt alle andre som ikke kan forklares, men må oppleves.
  Felles avslutningsmiddag på hotellet.

 • Dag 5: Hjemreise

  Frokost på hotellet og hjemreise på egen hånd.