Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Toscana Kyst

Utforsk mangfoldet på sykkeltur i Italia –  Toscana!

På sykkelferie i kunstbyene Pisa og Lucca til små landsbyer og middelalderske festninger, Middelhavet og den etruskiske kysten (La Via degli Etruschi). Du sykler langs den berømte Versilia-promenaden, gjennom vinmarker og «Supertuscan»-vingårder, ut til havet i frodig landskap. Dere kan bade, snorkle, smake på vin og oljer. Dette er en enkel løype, en variert og god opplevelse som passer både store og små.

 

 

Priser og betingelser 2018

Pris for sykkelturen

Fra 2 personer

kr 9 900,- pr person

kr 2 600,- i enkeltromstillegg

kr 1 200,- leie av El-sykkel

kr 900,- pr person i tillegg for høysesong, Juli

kr 1 400,- pr person i tillegg for høysesong, August

Transfer opp til 8 personer fra Pisa-Lucca koster kr 900,-

Transfer opp til 8 personer fra Follonica-Pisa koster kr 2 500,-

 

Prisen inkluderer

  • 7 netter på 3 og 4  stjerners hotell med frokost
  • 24 gir hybridsykkel med støtdempere foran(herre/dame)
  • GPS, kart og sideveske
  • Bagasjetransport mellom hoteller
  • Telefonassistanse

Ikke inkludert

  • Fly
  • Transfer t/ f flyplass
  • Tog transfer
  • Turistskatt

 

Enkel løype, for mer utfyllende info om løypekategorier – Klikk her

 

Programmet dag for dag

Dag 1: Lucca

Lucca er en by med mye historie og en av de rikeste og mest konservative byer i Nord-Italia. Lucca ble grunnlagt av etruskerne og ble en romersk koloni i 180 f.Kr. I det tiende og ellevte århundre var Lucca hovedstaden i det føydale markgrevskapet Toscana, underlagt den tysk-romerske keiser. Byen er omgitt av en intakt og meget omfattende bred bymur.

Dag 2: Lucca landsbygda 59km (36km) 

På landsbygda i Lucca sykler dere langs lokale veier, ubesudlet av turister. Forbi middelalderske smågrender, kirker, vingårder og gamle oljefabrikker, der den berømte extra virgin olje «DOP Lucca» og «doc viner» blir produsert.

Vi har valgt en enkel reiserute på ca. 36 km.

Ønsker dere litt mer utfordring, er alternativ rute Montecarlo på 59 km. Like før Montecarlo kan dere svinge innom vingården Tenuta del Buonamico.

Dag 3 : Lucca – Viareggio 39km

Dere forlater Lucca, sykler gjennom vesle Santa Maria a Colle, forbi det gamle klosteret i landsbyen Nozzano San Pietro mot Massaciuccoli og innsjøen med samme navn. Puccini bodde her i mange år, i vesle Torre del Lago. Videre mot kysten gjennom Massarosa ut til strandområdene ved Versilia.Herfra sykles det til hotellet i Viareggio. Dette er den sørligste italienske rivieraen på den italienske Middelhavskysten. Her er også flotte bygninger med butikker, kafeer og sjømatrestauranter langs promenaden.

Dag 4: Viareggio-Pisa 42km 

Sykkelreisen starter langs Versilia-promenaden, en av de mest berømte og velholdte i Toscana. Forbi feriebyen og videre gjennom naturparken Migliarno-San Rossore-Massaciuccoli, kjent for sine sanddyner og velduftende furutrær. Få kilometer etter Viareggio bør man svinge et par km opp fra kysten til Torre del Lago Puccini. Om sommeren arrangeres en verdensberømt Puccini-festival i denne vesle byen, med et utall flotte utekonserter. Ned til strendene igjen før dere styrer innover mot Pisa, som for 1000 år siden lå atskillig nærmere havet og var en ledende sjømakt i Europa. Inn mot hotellet passerer du flere historiske monumenter, blant annet Piazza dei Miracoli hvor katedralen, dåpskapellet og det skjeve tårnet (klokketårnet) ligger. De fleste konstruksjonene på området er laget av hvit marmor fra det berømte steinbruddet i Carrara. Kombinert med blå himmel og grønt gress gir dette et fabelaktig inntrykk..Pisa er en undervurdert by; vakker, mindre travel og med en god eim av det ekte italienske. Gå ikke glipp av Piazza dei Cavalieri – hele plassen er et kunstverk.

Dag 5: Pisa – Castiglioncello – Castagneto Carducci 35km (+ 35 min med tog)

Etter en liten togtur fra Pisa og ned til Castiglioncello, starter turen sørover langs kysten. Dere vil nyte sykling på naturlige sykkelstier gjennom furuskog og ut til vakre sandstrender: “De hvite strendene i Vada”, “Mazzanta” og “Marina di Cecina”. Klimaet i denne delen av Toscana er svært behagelig også om våren og høsten. Benytt muligheten til å stoppe opp for bad og strandkos. Du er tett på havet hele dagen og ender opp i Castagneto Carducci et par km opp fra kysten; en ektefødt liten idyllisk landsby med 9000 innbyggere og lange vintradisjoner.

Dag 6: Bolgheri vinveier 35 km  

I dag tar dere fri fra havet og utforsker vakker landsbygd. Det typiske toscanske med vingårder, bondegårder, sypresser og grønne åser som bakteppe til havet innebærer også et vennlig bølget sykkellandskap.Dere sykler gjennom området der Supertuscan-viner som Sassicaia og Ornellaia blir produsert, vingårdene ved den etruskiske kysten med prestisjetunge viner. I Bolgheri-området blir en av de beste toscanske vinene produsert; Tenuta San Guido, ansett som noe av det ypperste av rødvin i Italia. 5 km med sypressvei leder deg videre inn til middelalderbyen Bolgheri – en rein fornøyelse å besøke. Byen er også et vinsentrum i området, og har noen vingårder som åpner for smaking og omvisning..

Dag 7: Castagneto Carducci – Follonica / Puntone  49 km

Ned til kysten og kanskje morgendukkert nær San Vincenzo.Videre langs havet ut til Golfo di Baratti, beliggende mellom San Vincenzo og Piombino. Her er naturen nesten urørt med bare noen få hus ved havet, samt en liten brygge med få seilbåter. Området domineres historisk av alle de godt bevarte etruskiske gravmonumentene med sine stiliserte marmorsarkofager. Populonia, den gamle etruskiske byen med utsikt til havnen, vitner om maritim handel med Athen og Syracus for mer enn 2500 år siden. Historien, naturen og atmosfæren bør oppleves her. Derfra inn fra kysten og ut til Torre Mozza, videre langs kysten til hotellet i Follonica/Puntone for hav, strender, pinjeskog og kystbystemning.

Dag 8: Follonica

Hjemreise.

Forslag til transport

Lettest er det å fly til Pisa.

Hoteller i Lucca er ca 40 min unna med taxi. Eller gå inn å se på andre transportmuligheter her.

 

Forespørsel

Se oversikten under og fyll ut skjema så sjekker vi ledig kapasitet for dere.

Eller send oss en mail med destinasjon og datoer så sjekker vi det opp. Send til info@olivenreiser.no

Trykk her: Forespørsel sykkeltur u/guide

Etter at du har sendt inn en forespørsel må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig kapasitet på valgte dato. Bestill derfor ikke en evt. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta opp til 3-4 virkedager.

 

Se våre gruppeturer her
Kart

Hovedstad: Roma
Språk: Italiensk
Valuta: Euro
Kredittkort: De fleste kredittkort og reisesjekker
Folkemengde: ca. 58 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Vann fra spring, men helst fra flaske
Religion: Katolisisme
Strøm: 220 V

Vårt fantastiske team i Italia

Vårt fantastiske team i Italia