Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Tyskland, Pfalz – Alsace

«Die deutsche Weinstrasse»! Her ble merkelappen «vinrute» tatt i bruk for over 80 år siden – som den første i verden. Ruten slynger seg gjennom delstaten Pfalz, samt over grensen og inn i franske Alsace. Et nettverk av sykkelstier ligger mellom de romantiske vinbyene med sine historiske bindingsverkshus. Vi er innom flere gode vinprodusenter – interessen for tysk Riesling har økt voldsomt de sist årene og vi finner kanskje ut hvorfor? Takket være middelhavsklimaet trives også valnøtter og asparges, mandler og varmekjære frukter i det frodige landskapet her, og det blir rikelig anledning til å nyte den lokale maten. Vi bor i to sjarmerende byer, Landau og Deidesheim.

Program dag for dag

Dag 1: Oslo – Frankfurt – Landau

Ankomst Frankfurt og en times transfer sydover til den gamle festningsbyen Landau, en ferieby med sjarm og stil. Vår kunnskapsrike lokalguide ønsker oss velkommen, gir informasjon om turen og vi nyter middag på hotellet.

Dag 2: Landau – Annweiler – Landau, 40 km

Før vi sykler til byen Annweiler i Trifels, tar vi en rundtur og blir kjent i Landau. Stopp for lunsj på en landlig restaurant. Tilbake følger vi «kunststien» til Nußdorf, en opplevelsesrik vei som prydes av mer enn 25 kunstverk.. Middag serveres på stemningsfull vinstue.

Dag 3: Landau – Bornheim – Venningen – Rhodt – Landau, 46 km

Dagens etappe tar oss til landsbyen Bornheim, kjent for sine mange hvite storker. Vi er innom den berømte vineddikgården “Doktorenhof” i Venningen. Her blir vi introdusert for kunsten å lage smakfull eddik som framstår som den fineste aperitiff. Videre til den vakre landsbyen Traminerdorf Rhodt med noen av de eldste vinrankene i verden – over 400 år gammel. Vi sykler innom en vingård før vi er tilbake i Landau. Middag på hyggelig vinstue.

Dag 4: Landau – Wissembourg i Alsace  – Landau, 48 km

Det er kort vei til Frankrike fra den sørlige vinveien. Den pittoreske byen Wissembourg i Alsace er målet i dag. Vi besøker den historiske gamlebyen og nyter dagen i Alsace. Tog tilbake etter middag.

Dag 5: Landau – Deidesheim, 55 km

Vi sykler gjennom vakkert landskap til Deidesheim. Denne gangen ender turen i en av de aller fineste landsbyene. Deidesheim er en elegant miks av urgammelt og hypermoderne, og her bor vi de siste tre nettene. Smakfull middag på hyggelig vinstue i byen.

Dag 6: Deidesheim – Bad-Dürkheim – Freinsheim – Deidesheim, 45 km

Dagens sykkeltur har mottoet “i romernes fotspor”. Vi sykler gjennom berømte vinlandsbyer som Wachenheim, Forst, Bad-Dürkheim (med verdens største vintønne) og den historiske byen Freinsheim. Vinrankene trives i det varme og solfylte klimaet som gir fyldige viner. Den vanligste druen er Riesling, men det finnes også 40 andre druetyper. Her ligger kjente vingårder på rekke og rad.

Dag 7: Deidesheim – Maikammer – St. Martin – Neustadt – Deidesheim, 44 km

I dag går turen først til Neustadt; byen som kaller seg den hemmelige vinhovedstaden og hvor vi kan beundre den idylliske gamlebyen. Vi fortsetter vår sykkeltur gjennom kjente vinlandsbyer som Maikammer og St. Martin, og blir kjent med slottsgaten i Hambach. Middag på vinstue.

Dag 8: Deidesheim – Frankfurt – Oslo

Transfer til flyplassen i Frankfurt.

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Priser og betingelser 2018

Pris for sykkelturen

kr 21 900,-  for  05.05-12.05

kr 19 400,- uten fly

kr 3 800 ,- i enkeltromstillegg

kr 800,- tilleggspris for El-sykkel

 

Prisen inkluderer

 • Fly t/r Oslo–Frankfurt
 • transfer fra/til flyplass
 • 7 netter på 2 hoteller (4* spa) med frokost
 • 6 middager med vin/vann
 • 6 piknik/lunsjer med vin/vann
 • 2 vinsmakinger
 • sykkel med hjelm og utstyr
 • bagasjetransport
 • guider
 • omvisning med lokale guider etc.

 

Løypekategori: Enkel/moderat

 

Fly

Bagasje

Flyselskapene oprerer ofte med ulike bagasjeregler. Se nedenfor hva som gjelder for din tur.

En gruppereise med SAS gir mange fordeler:  

 • 1 Bagasje à 23 kg
 • 1 håndbagasje à 8kg inkludert i prisen (ekstra bagasjekvote kan kjøpes)
 • EuroBonuspoeng
 • Gratis kaffe og te

Oslo – Frankfurt 05.05 – 12.05.2018

Vi flyr med SAS tur/retur.

SK4755  05MAY OSLO – FRANKFURT        0915  1120
SK4756  12MAY  OSLO – FRANKFURT        1200  1400

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

Se våre gruppeturer her

Kart