Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Tyskland – ny rute

Sykkel tur i Tyskland; Langs Elbe – Meissen – Dresden – Praha.

Vi endrer og forbedrer en av våre best likte sykkelturer! Opplev tysk gjestfrihet og «Gemütlichkeit»! Vi ønsker å inspirere flere nordmenn til å oppleve «Elberadweg», Tysklands mest populære sykkelrute. Reisen langs Elbe er vakker og historisk interessant. Først skal vi gjennom gamle Sachsen med sine unike vinslott, vinterasser og perler av byer som Meissen og Dresden. Dresden må bare oppleves! Skulle du ha et snev av sans for historie og arkitektur er det på tide å sykle inn og rundt i denne byen-med guide.  På begge sider av die Elbe ruller du uforstyrret gjennom frodig landskap og lune små landsbyer. Bor på gode hoteller, blir traktert raust under måltidene og guides sikkert av våre lokale venner. Labe, Moldau eller Vltava heter Elbe når vi sykler inn i gamle ærverdige Böhmen i Tsjekkia. Dette er annerledes. Vi føler oss fortsatt litt hensatt til det gamle Øst-Europa her ute på landet, ikke i byene. Vi besøker konsentrasjonsleiren Theresienstadt. Praha tar oss tilbake til den skapende kraften gjennom vandring i gamlebyen.
Totalt 8dager, med 6 dagers sykling i enkelt sykkelterreng.

Programmet dag for dag

Dag 1: Berlin – Meissen

Ankomst Berlin og to timers transfer sydover til porselens- og vinbyen Meissen. Guidet ettermiddagsvandring gjennom det historiske sentrum med brosteinsbelagte gater og smug, pent restaurerte bygårder og hyggelige vinstuer. Byens gotiske domkirke er synlig på lang avstand.

Dag 2: Rundtur Meissen, 25 km

Vi sykler nordover på begge sider av Elbe forbi små landsbyer og fjellsider dekket med vinranker. Vi er i Sachsens tradisjonsrike vinområde og stopper for lunsj på en liten vingård. En stolt vinkultur byr i dag på det absolutt beste av tysk hvitvin. Ettermiddagen er fri til å utforske Meissen på egen hånd. Byen er verdenskjent for sitt Meissenerporselen, vi anbefaler porselensmuseet. Middag på stemningsfull «Weinstube».

Dag 3: Meissen-Dresden 35 km.

I dag sykler vi til Dresden. Halvveis hopper vi på et historisk damplokomotiv. I Moritzburg ser vi på det fantastiske jaktslottet fra 1500-tallet omkraset av vann på alle sider. Etter hyggelig pikniklunsj i Biergarten ved Marcolinihaus, rett ved slottet, ruller vi tilbake til Elberadweg og til et stopp i vinlandsbyen Altkötzschenbroda. Herfra til Dresden. En fryd å innta denne vakre byen på to hjul. Hvilken historie Dresden bærer på!

Dag 4: Dresden 20 km.

Vår lokale guide tar oss med til de viktigste severdighetene på sykkel. Ikke minst den berømte Frauenkirche, Zwinger, Semperoper og det vidunderlige parkanlegget Grosser Garten. Byens dramatiske historie, kunstnernes by i «Firenze ved Elbe» trer klarere frem. En uvanlig effektiv og opplevelsesrik måte å se byen og bli kjent med historia! Hyggelig lunsj i Biergarten ved elva.

Dag 5: Dresden-Schmilka 50 km.

20 km til Pirna, en liten idyllisk by med en kontrastfylt historie. Her hvor venezianske Canaletto malte de vakreste landskapsmotiver, fordervet nazistene historien med sitt eutanasiprogram på pleieanstalten Sonnenstein. Vi sykler inn i nasjonalparken Sächsische Schweiz, fremdeles en ukjent perle for oss nordmenn. Her går vi opp til Basteiaussicht for storslått utsikt over de særegne og høye sandsteinklippene. Topper besøket med pikniklunsj her oppe. Videre til Königstein, Bad Schandau og vi ender opp på biohotellet Helvetiya i vesle Schmilka på grensa til Tsjekkia.

Dag 6: Schmilka-Litomerice 62 km.

Inn i Tsjekkia og Böhmen(Cechy), det mest velstående kronland i det habsburgske monarki. I Decin tar en lokal guide oss med på en sykkelrundtur. Lunsj på restaurant ved elvebredden.  Lunsj på restaurant ved elvebredden.Videre langs Labe (Elbe) som splitter det sentralbøhmiske fjellmassivet. Ølstopp i vesle Cirkvice og så videre til Litomerice. Her bor vi på et av de første hotellene i Sentral-Europa; italiensk renessansebygning fra 1556 midt på den vakre rådhusplassen.

Dag 7: Litomerice-Melnik-Praha 45 km.

Over elva og 3 km videre til Theresienstadt for å dukke ned i historiens ondskap en stund. Nazistene som lurte Røde Kors til å tro det var en mønsterleir. Videre gjennom frodige og vakre «Bøhmens hage» med stopp for lunsj ved elva. Derfra sykler vi videre til Melnik. Vi nyter en kaffe eller øl ved slottet før vi blir hentet og har en times transfer til hotellet i Praha.  Felles middag i den stemningsfulle gamlebyen.

Dag 8: Praha – Oslo

Byvandring med lokal guide etter frokost. Ved sen avreise er det god tid på egenhånd før kort transfer til flyplassen i Praha.

 

Priser og betingelser 2017

Pris for sykkelturen

kr 18 900,-

kr 16 900,- uten fly

kr 2 000 ,- enkeltromstillegg

 

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo-Berlin / Praha-Oslo
 • Transfer fra/til flyplass
 • 7 overnattinger på gode hoteller m/frokost
 • 6 middager med vin/øl/vann
 • 6 piknik/lunsj med vin/øl/vann
 • 1 vingårdsbesøk
 • 4 omvisninger m/lokale guider
 • Bagasjetransport
 • Følgebil
 • Guider
 • Sykkel med utstyr (uten hjelm)
 • Bok m/rutebeskrivelse og kart (engelsk)

Enkel løype, mer utfyllende info om lypekategorier – klikk her

Fly

Berlin – Praha 27.08-03.09.2017

Vi flyr med Norwegian t/r.

DY1104  27AUG  OSLO – BERLIN/SCHÖNEFELD        1215 1350
DY1505  03SEP  PRAHA – OSLO                                2155 2355

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

Se våre gruppeturer her

Tyskland - Berlin-Praha

Kart