Skip to main content

Ungarn - langs Balatonsjøen

Ungarn er ideelt for sykling og gleder oss med sine vintradisjoner og kjente kjøkken.  
Vakkert, frodig og sykkelvennlig terreng pyntet med nyrestaurerte landsbyer.  
Åpne og hyggelige mennesker som trives med å vise dere tradisjonene sine.  
Vi har valgt området langs og nord ved Balatonsjøen. Bademuligheter, hyggelige vingårdsbesøk, lune gjestehus, verdens mest omsorgsfulle lokale guidevenner og møte med det ekte og fredelige Ungarn. Og helpensjon hva gjelder mat og drikke.  

 

✓ Husk! Denne turen kan også settes opp til vennegrupper etter din/deres ønsket avreisedato.
Fulltekstsøk

Priser

Prisen for turen ser du under på datoen for turen. 
Sjekk flytider under «Transport og fly»

Turen uten fly koster minus kr 2.000, -
Ta kontakt for tilbud om tilslutning fra en annen flyplass enn Oslo.
Ta kontakt for tilbud om dere ønsker å endre dato for flyreisen (f.eks. forlenge reisen).

Prisen inkluderer:

* Fly t/r Oslo–Budapest
* transfer t/r flyplass
* 7 overnattinger på sjarmerende hoteller med frokost
* 7 piknik/lunsjer
* 6 middager med vin/vann
* sykkel m/utstyr
* bagasjetransport
* følgebil
* vinsmakinger som i program
* våre lokale engelsktalende guider 

Enkeltromstillegg kr 
Pris for leie av El-sykkel kr 

Transport og fly

Her er flytidene til turene våre:

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en enkel rute

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst

  Transfer til Budapest for omvisning, lunsj og vinsmaking. Deretter til Veszprem, en gammel by bygget på fem vulkanske fjellformasjoner. Tur i gamlebyen blant vakre historiske byggverk og maleriske brolagte gater. Og til slottet. Her finner vi også Saint Michael-kapellet hvor Ungarns første dronninger har blitt kronet.

 • Dag 2: Veszprem–Balatonfüred, 38 km

  På sykkel i idyllisk landskap gjennom sjarmerende landsbyer i retning Balatonsjøen. Videre på den gamle romerske veien som går langs innsjøen. Lunsj og vinsmaking i Koloskadalen. Deretter gjennom landsbyene til vinbyen Balatonfüred som oser av historie og kultur.

 • Dag 3: Balatonfüred–Badacsony, 50 km

  Flott utsikt over Sentral-Europas største innsjø. Vi sykler langs vannet og har gode bademuligheter hele dagen. Lunsj og vinsmaking i en autentisk, ungarsk vinkjeller før vi ankommer vårt rolig og sjarmerende hotell ved Badacsony-fjellet. Dette er Ungarns eldste og beste vindistrikt.

 • Dag 4: Badacsony–Szentantalfa, 30 km

  Vi besøker Szegedy Róza House og museet i Badacsony. Videre langs den romerske veien til Szigliget, hvor vi besøker det 250 år gamle vinmuseet og en festning fra det 15. århundre. Deretter gjennom nasjonalpark til overnattingsstedet.

 • Dag 5: Szentantalfa–Tótvázsony, 36 km

  Vi sykler i et landskap av utdødde vulkaner i hjertet av nasjonalparken. På bortgjemte veier og gjennom små sjarmerende landsbyer, som Köveskál, Szentantalfa og Óbudavár. Gjennom til vindalen Nivegy som spilte en viktig rolle for vineksporten i romertiden. Siste etappe er Tòtvàzsony.

 • Dag 6: Tòtvàzsony–Balatonfüred, 39 km

  På sykkel mot Tihany hvor vi besøker det 950 år gamle Benediktinerabbediet, bygget på toppen av en utdødd vulkan. Denne kirken som har blitt betraktet som det ungarske språkets arnested. Arkeologiske funn i nærheten henter fram historie fra keltiske og romanske bosettinger. Videre til Koczor vinkjeller for vinsmaking og lunsj.

 • Dag 7: Balatonfüred–Veszprem, 34 km

  Mot Veszprem med muligheter for et forfriskende bad. Vi sykler opp til Balatonalmádi for pikniklunsj og videre til Vödördalen for å ta en siste titt på sjøen før vi snur i retning Veszprém. Muligheter for en rusletur eller litt shopping i byen

 • Dag 8: Veszprem–Budapest–Oslo

  Transfer til Budapest for hjemreisen

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien