Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Ungarn – Balatonsjøen

Sykkeltur i Ungarn: Balatonsjøen

Ungarn er ideelt for sykling. Det gleder oss like mye med sine vintradisjoner og kjente kjøkken.Vakkert, frodig og sykkelvennlig terreng pyntet med nyrestaurerte landsbyer.
Åpne og hyggelige mennesker som trives med å vise deg tradisjonene sine.
Vi har valgt området langs og nord for Balatonsjøen.
Bademuligheter, hyggelige vingårdsbesøk, lune gjestehus, verdens mest omsorgsfulle lokale guidevenner og møte med det ekte og fredelige Ungarn. Og helpensjon hva gjelder mat og drikke.

Programmet dag for dag

Dag 1: Oslo – Budapest

Direktefly Oslo-Budapest. Dere blir møtt av vår samarbeidspartner Gabor. Dersom ankomsttiden tillater det besøker vi sentrum av Budapest med besøk på vinmuseet for vinsmaking og lunsj før vi fortsetter videre til Veszprem. Transfer til Veszprem tar ca. 2.5 t. Vel framme i byen som er bygget på 5 vulkanske fjellformasjoner sjekker vi inn på hotellet før Gabor tar oss med til gamlebyen for en guidet tur blant vakre historiske byggverk med maleriske brolagte gater og til slottet. Dersom det ikke blir tid til en liten guidet tur denne dagen starter vi med det neste dag. Overnatting og felles middag på hotel som ligger nær slottet og gamlebyen.

Dag 2: Veszprem- Balatonfüred 38 km.

Fra Veszprem sykler vi i idyllisk landskap langs sjarmerende landsbyer i retning Balatonsjøen og Balatonalmadi. Fra utsiktspunktet får vi et godt inntrykk av Sentral Europas største innsjø. Videre på den gamle romerske veien som går langs innsjøen. Lunsj og vinsmaking i Koloskadalen. Deretter sykler vi viderer gjennom landsbyene til vinbyen Balatofured, som oser av historie og kultur. Overnatting og felles middag på det renoverte, pittoreske Hotel Anna Grand.

Dag 3: Balatonfüred – Badacsony 50 km.

Mens vi sykler har vi flott utsikt over Sentral Europas største innsjø. Lunsj og vinsmaking i en autentisk, ungarsk vinkjeller. Gode bademuligheter underveis. Vi bor bo et rolig og sjarmerende hotell ved Badacsonyfjellet.

Dag 4: Badacsony – Szentbékkálla 30 km.

Vi besøker Szegedy Róza House og museet i Badacsony. Her får vi et inntrykk av hvordan folk levde i gamledager. Vi sykler videre langs den romerske veien til Szigliget, hvor vi besøker et vinmuseum og en festning fra det 15. århundre. Landskapet preges av utdødde vulkaner.

Dag 5: Szentbékkálla – Tòtvàzsony 36 km

Vi sykler videre i et landskap av utdødde vulkaner i hjertet av nasjonalparken. Bortglemte veier og små sjarmerende landsbyer som Köveskál, Szentantalfa og Óbudavár. Gjennom vindalen Nivegy, som spilte en viktig rolle for vineksporten i romertiden. Siste etappe er Tòtvàzsony.

Dag 6: Tòtvàzsony – Balatonfüred 39 km

Vi sykler mot Tihany hvor vi besøker det 950 år gamle Benediktiner abbediet, bygget på toppen av en utdødd vulkan. Denne kirken har blitt betraktet som det ungarske språkets arnested. Arkeologiske funn i nærheten henter fram historie fra keltiske og romanske bosettinger. Videre til Koczor vinkjeller for vinsmaking og lunsj.

Dag 7: Balatonfüred – Veszprem 34 km.

På denne siste sykkeldagen sykler vi også langs Balatonsjøen. Muligheter for forfriskende bad om ønskelig. Vi sykler opp til Balatonalmádi og videre til Vödör dalen for å ta en siste titt på sjøen før vi snur og sykler i retning Veszprém. Lunsj. Det vil bli anledning til rusletur/shopping når vi kommer frem til byen. Middag og overnatting på hotel i Veszprem.

Dag 8: Veszprem – Budapest – Oslo

Transfer til Budapest. Fly til Norge.

Priser og betingelser 2017

Pris for sykkelturen

kr 16 500,-

kr 14 500,- uten fly

kr 1 600,- i enkeltromstillegg

kr 1 300,- leie av El-sykkel

 

Prisen inkluderer

  • Fly t/r Oslo-Budapest.
  • Transfer fra/til flyplass.
  • 7 overnattinger på gode og sjarmerende hoteller.
  • Helpensjon: 7 frokost, 1 lunsj, 6 piknik med vin/vann
  • 7 middager med vin/vann
  • Guider
  • Følgebil
  • Sykkel m/utstyr/kart/rutebeskrivelse
  • Bagasjetransport

Enkel løype, for mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

 

Fly

 

Ungarn-Balatonsjøen 02.09-09.09.2017

Vi flyr med Norwegian t/r

D8346   02SEP   OSLO – BUDAPEST     0835  1055

D8347    09SEP   BUDAPEST – OSLO    1125  1355

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

Se våre gruppeturer her

Ungarn - Langs Balatonsjøen

Kart

Hovedstad: Budapest
Språk: Ungarsk
Valuta: Forint
Kredittkort: Visa, Mastercard
Folkemengde: ca. 10 mill
Vaksine: Ingen påkrevet
Visum:
Vann: Drikk vann på flaske
Religion: Kristendom
Strøm: 220V