Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Ungarn – Balatonsjøen

Sykkeltur i Ungarn: Balatonsjøen

Balaton, en herlig oase et lite stykke utenfor Budapest, byr oss sine vintradisjoner og kjente kjøkken. Våre gjestfrie og omsorgsfulle ungarske venner, med Gabor i spissen, fryder seg over å vise deg området sitt. Gabor har vært vår lokale guide i 14 år! Her er frodig natur og sykkelvennlig terreng, bademuligheter, hyggelige vingårdsbesøk og sjarmerende gjestehus – dette møtet med et svært populært område vil overraske og glede deg!

Programmet dag for dag

Dag 1: Oslo – Budapest

Direktefly Oslo-Budapest. Dere blir møtt av vår samarbeidspartner Gabor. Dersom ankomsttiden tillater det, besøker vi sentrum av Budapest med omvisning, lunsj og vinsmaking. Transfer til Veszprem tar ca. 2.5 t. Sen ettermiddag ankommer vi Veszprem, en gammel by bygget på fem vulkanske fjellformasjoner.  Vi tar en tur til gamlebyen blant vakre historiske byggverk med maleriske brolagte gater, og til slottet. Her finner vi også Saint Michael-kapellet hvor Ungarns første dronning Gisel ble kronet. Siden har alle Ungarns dronninger blitt kronet her. Dersom det ikke blir tid til en liten guidet tur denne dagen, starter vi med det neste dag. Overnatting og felles middag på hotell som ligger nær slottet og gamlebyen.

Dag 2: Veszprem- Balatonfüred 38 km.

Fra Veszprem sykler vi i idyllisk landskap langs sjarmerende landsbyer i retning Balatonsjøen og Balatonalmadi. Fra utsiktspunktet får vi et godt inntrykk av Sentral Europas største innsjø. Videre på den gamle romerske veien som går langs innsjøen. Lunsj og vinsmaking i Koloskadalen. Deretter sykler vi videre gjennom landsbyene til vinbyen Balatofüred, som oser av historie og kultur. Overnatting på det renoverte, pittoreske Hotel Anna Grand (stort spaområde – sjekk tilbud på behandlinger på nettet). Middag på egen hånd og tid til en rusletur langs strandpromenaden.

Dag 3: Balatonfüred – Badacsony 50 km.

Flott utsikt over Sentral-Europas største innsjø. Vi sykler vannlangs og har gode bademuligheter hele dagen. Lunsj og vinsmaking i en autentisk, ungarsk vinkjeller før vi ankommer vårt rolig og sjarmerende hotell ved Badacsony-fjellet. Dette er Ungarns eldste og beste vindistrikt.

Dag 4: Badacsony – Szentantalfa 30 km.

Vi besøker Szegedy Róza House og museet i Badacsony. Her får vi et inntrykk av hvordan folk levde i gamledager. Videre langs den romerske veien til Szigliget, hvor vi besøker det 250 år gamle vinmuseet og en festning fra det 15. århundre. Gjennom nasjonalpark-område videre til middag og overnatting.

 

Dag 5: Szentantalfa – Tòtvàzsony 36 km

Vi sykler i et landskap av utdødde vulkaner i hjertet av nasjonalparken. Bortglemte veier og små sjarmerende landsbyer som Köveskál, Szentantalfa og Óbudavár. Gjennom vindalen Nivegy, som spilte en viktig rolle for vineksporten i romertiden. Siste etappe er Tòtvàzsony.

Dag 6: Tòtvàzsony – Balatonfüred 39 km

Vi sykler mot Tihany hvor vi besøker det 950 år gamle Benediktiner abbediet, bygget på toppen av en utdødd vulkan. Denne kirken har blitt betraktet som det ungarske språkets arnested. Arkeologiske funn i nærheten henter fram historie fra keltiske og romanske bosettinger. Videre til Koczor vinkjeller for vinsmaking og lunsj.

Dag 7: Balatonfüred – Veszprem 34 km.

Mot Veszprem med muligheter for et forfriskende bad. Vi sykler opp til Balatonalmádi for pikniklunsj og videre til Vödördalen for å ta en siste titt på sjøen før vi snur i retning Veszprém. Muligheter for en rusletur eller litt shopping i byen.

Dag 8: Veszprem – Budapest – Oslo

Transfer til Budapest. Fly til Norge.

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Priser og betingelser 2018

Pris for sykkelturen

kr 17 600,-

kr 15 600,- uten fly

kr 2 000,- i enkeltromstillegg

kr 1 400,- leie av El-sykkel

 

Prisen inkluderer

 • Fly t/r Oslo-Budapest.
 • Transfer fra/til flyplass.
 • 7 overnattinger på gode og sjarmerende hoteller.
 • 7 piknik/lunsjer med vin/vann
 • 6 middager med vin/vann
 • Flere vinsmakinger
 • Lokale engelsktalende guider
 • Følgebil
 • Sykkel m/utstyr/kart/rutebeskrivelse
 • Bagasjetransport

Enkel løype, for mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

 

Fly

Bagasje

Flyselskapene oprerer ofte med ulike bagasjeregler. Se nedenfor hva som gjelder for din tur.

Norwegian

 • 1 stk. innsjekket bagasje: maks. totalvekt 20 kg
 • 1 stk. håndbagasje: maks. 55x40x23 cm
 • 1 liten ekstra eiendel: maks. 25x33x20 cm
 • Maks. total vekt: 10 kg

 

 

Se våre gruppeturer her

Ungarn - Langs Balatonsjøen

Kart

Hovedstad: Budapest
Språk: Ungarsk
Valuta: Forint
Kredittkort: Visa, Mastercard
Folkemengde: ca. 10 mill
Vaksine: Ingen påkrevet
Visum:
Vann: Drikk vann på flaske
Religion: Kristendom
Strøm: 220V