Skip to main content

Valdres

Oppskriften er enkel: Bland fin natur med mjølkebiler og en rik stølstradisjon, og herlige sykkelmuligheter åpenbarer seg. Vi har landet på fjellområdet rundt Vaset for en gruppetur i Valdres, i et kulturlandskap som har fått navnet Stølsvidda. Fjellbeitene har i uminnelige tider gitt sunn næring for små og store husdyr. Det snille terrenget banet tidlig vei for mjølkebiler. Derfor er vi i den delen av Nord-Europa hvor stølsdriften fortsatt er mest utbredt.

 

✓ Husk! Denne turen kan også settes opp til vennegrupper etter din/deres ønsket avreisedato.
► Les også vårt blogginnlegg; Valdres - som skapt for syklister
Fulltekstsøk

Priser

Priser 2022:

Prisen for turen kr  9 900,- pr person i dobbeltrom. 

Turen inkluderer: 

 • 4 overnattinger på Gomobu Fjellstue med frokost
 • 4 middager
 • 3 lunsj
 • Lokalkjent og erfaren sykkelguide; Egil Heggen
 • Transfer som i program

 

Enkeltromstillegg kr 1300,- 


Leie av el-sykkel  kr 1 800,- 

 
Leie av offroad sykkel  kr 1 100,- 

 

Guide

Guide

Egil er glad i Valdres. Vestlendingen slo rot på Fagernes for mer en fire tiår siden. Ved siden av et liv med familie og avisarbeid har han til alle årstider vært ihuga tilhenger av friluftslivet. Han er lommekjent i området hvor vi vil ta deg med på sykkeltur. Med godt humør og stort engasjement har Egil siden 2006 vært reiseleder på en rekke av våre turer i andre land.

Veibeskrivelse

Gomobu Fjellstue (hvor vi skal overnatte på denne turen) ligger på Vaset i Valdres. Kommer du kjørende vestover følg E16 videre ca 22km fra Fagernes sentrum. Følg skilting mot Vaset. Reiser du sørover følg skilting til Vaset. Benytter du GPS anbefaler vi at du skriver inn Valtjednvegen 2960 Røn.

Det er også mulig å ta buss til Fagernes: NW160/161 Valdresekspressen | Buss fra Oslo til Valdres (nor-way.no)

 

Dagsprogram

 • Deler av de tre rundene våre følger «Mjølkevegen», som er en av Norges mest populære sykkelruter. Vi kommer også inn på «Panoramavegen» mellom Valdres og Hemsedal.
  Vertskapet ved Gomobu Fjellstue ( https://www.gomobu.no/) skaper en koselig og komfortabel base for turen.

 • Dag 1: Valdres

  Ankomst og middag på Gomobu Fjellstue. Velkommen og informasjon om dagene som kommer.

 • Dag 2: Gjennom beiteområder på Stølsvidda, 46km

  Frokost på hoteller før vi starter oppover Panoramavegen, etter hvert lett terreng med vidt utsyn over kulturlandskap og hallingdalsfjell. Lunsj på en liten, kombinert butikk og kafé som for et par generasjoner siden oppsto som servicesentral for dem som bodde og arbeidet på stølene i nærheten. Her på Langestølen byr de blant anna på heimelaga spekepølse, som i Valdres kalles kurv. Vi fullfører runden via Brattåsen. Middag på hotellet.

 • Dag 3: Naturskjønne Syndin, 24 eller 48km

  I dag starter dere sykkelturen på hotellet og sykler først ned til Søre Syndin. Der svinger terrenget for å prøve dere på litt stisykling. Stigningen er beskjeden og strekningen på sti er bare 2-3km. Forbi våte partier må vi regne med å trille syklene. Belønningen er storslått utsikt over fjell og vann. Ved Midtre-Syndinvannet venter lunsj på en fjellstue. Etter lunsj bærer det sørover igjen på østsiden av de to vanna med noen korte partier kjerrevei. Middag på hotellet.

 • Dag 4: Grønnsennknippa rundt, 39km

  Lett start fra hotellet etter frokost. Langs Vasetvatnet. Kupert opp til stølen Nordre Trollhovd hvor det fortsatt finnes hesjer og stølsdrift på gamlemåten. Ved det idylliske stølslaget Jaslangen kan vi ta en avstikker ned til Mosvatnet. Pikniklunsj før vi fortsetter inn på Panoramaveien, som fører oss tilbake til Vaset. Middag på hotellet.

 • Dag 5: Valdres

  Frokost og hjemreise på egen hånd.

Kart

Kontakt oss