Skip to main content

Valdres på egen hånd

Deler av de tre rundene våre følger «Mjølkevegen», som er en av Norges mest populære sykkelruter. Vi kommer også inn på «Panoramavegen» mellom Valdres og Hemsedal.
Vertskapet ved Gomobu Fjellstue skaper en koselig og komfortabel base for turen.

«Jeg har sykla mye, over hele landet. Dette slår alt. En kan komme så langt på sykkel her, og så er det så utrolig vakkert.» Birgit Haugen, forfatter av boka «Mjølkevegen med avstikkere»

► Les også vårt blogginnlegg; Valdres - som skapt for syklister
Fulltekstsøk

Priser

Prisen for turen kr 8 900,- pr person i dobbeltrom.

Turen inkluderer:

 • 4 overnattinger på Gomobu Fjellstue med frokost
 • 4 middager
 • 3 lunsj, hvorav 2 på støl/kafè og en nistepakke fra hotellet
 • GPX filer og løypebeskrivelse

Enkeltromstillegg kr 1 300,-
Leie av el-sykkel kr 1 800,-
Leie av offroad sykkel kr 1 100,-

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en moderat rute

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Det vil si noe mer kupert enn enkleste

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst

  Ankomst på egen hånd og middag på Gomobu Fjellstue.

 • Dag 2: Gjennom beiteområder på Stølsvidda, 46km

  Frokost på hotellet. Sykkelturen starter oppover Panoramavegen, etter hvert lett terreng med vidt utsyn over kulturlandskap og hallingdalsfjell. Lunsj på en liten, kombinert butikk og kafé som for et par generasjoner siden oppsto som servicesentral for dem som bodde og arbeidet på stølene i nærheten. Her på Langestølen byr de blant anna på heimelaga spekepølse, som i Valdres kalles kurv. Runden fullføres via Brattåsen. Middag på hotellet.

 • Dag 3: Naturskjønne Syndin, 46-53km

  I dag kan dere velge mellom 3 ulike ruter. Alle går gjennom fine stølsområder og langs noen vann, med fine bademuligheter. De som vil ha minst mulig stigning, sykler frem og tilbake samme veg. Med blikket i motsatt retning blir inntrykkene på returen likevel annerledes. Med et par ekstra bakker kan du velge andre stølsveger etter lunsj. For dem som liker å sykle på stier, er dette dagen. Vi har funnet en rute som gir nydelige opplevelser for dem som trives utenfor allfarveg. Lunsj på en fjellstue ved vannet Midtre Syndin. Middag på hotellet.

 • Dag 4: Grønnsennknippa rundt, 39km

  Ikke veldig lang bakke oppover Panoramavegen før den vide utsikten åpenbarer seg. Gode muligheter for morgenbad i Reinsennvatnet om forholda innbyr til det. Eller et besøk hos budeia på Lisjordetstølen om du får lyst på en kopp kaffe eller noe å bite i. Ved vannet finner dere også informasjon om samiske tufter som ble oppdaget for få år siden. Lett terreng mod det idylliske området Jaslangen. En avstikker ned til Mosvatnet er verdt strevet. Også videre står fotomotivene i kø. Sommerstid også mulighet for stølslunsj. Eller så nyter dere en pakket lunsj fra hotellet. Middag på hotellet.

 • Dag 5: Hjemreise

  Frokost og hjemreise på egen hånd.

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien