Dagsprogram

 • Deler av de tre rundene våre følger «Mjølkevegen», som er en av Norges mest populære sykkelruter. Vi kommer også inn på «Panoramavegen» mellom Valdres og Hemsedal.
  Vertskapet ved Gomobu Fjellstue ( https://www.gomobu.no/) skaper en koselig og komfortabel base for turen.

 • Dag 1: Valdres

  Ankomst og middag på Gomobu Fjellstue. Velkommen og informasjon om dagene som kommer.

 • Dag 2: Gjennom beiteområder på Stølsvidda, 46km

  Frokost på hoteller før vi starter oppover Panoramavegen, etter hvert lett terreng med vidt utsyn over kulturlandskap og hallingdalsfjell. Lunsj på en liten, kombinert butikk og kafé som for et par generasjoner siden oppsto som servicesentral for dem som bodde og arbeidet på stølene i nærheten. Her på Langestølen byr de blant anna på heimelaga spekepølse, som i Valdres kalles kurv. Vi fullfører runden via Brattåsen. Middag på hotellet.

 • Dag 3: Naturskjønne Syndin, 24 eller 48km

  I dag starter dere sykkelturen på hotellet og sykler først ned til Søre Syndin. Der svinger terrenget for å prøve dere på litt stisykling. Stigningen er beskjeden og strekningen på sti er bare 2-3km. Forbi våte partier må vi regne med å trille syklene. Belønningen er storslått utsikt over fjell og vann. Ved Midtre-Syndinvannet venter lunsj på en fjellstue. Etter lunsj bærer det sørover igjen på østsiden av de to vanna med noen korte partier kjerrevei. Middag på hotellet.

 • Dag 4: Grønnsennknippa rundt, 39km

  Lett start fra hotellet etter frokost. Langs Vasetvatnet. Kupert opp til stølen Nordre Trollhovd hvor det fortsatt finnes hesjer og stølsdrift på gamlemåten. Ved det idylliske stølslaget Jaslangen kan vi ta en avstikker ned til Mosvatnet. Pikniklunsj før vi fortsetter inn på Panoramaveien, som fører oss tilbake til Vaset. Middag på hotellet.

 • Dag 5: Valdres

  Frokost og hjemreise på egen hånd.