Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Valencia

Dette er avgjort en mangfoldig og kontrastfylt region og derav ei svært så variert sykkelrute; vindruer og appelsindaler, olivenlunder og mandeltrær, elvene og havet, fjell og grønne daler, blomstereng og pinjetrær, moderniteten og tradisjonene og for ikke å glemme solen og klimaet.

Vi beveger oss fra innlandet, gjennom uvanlig fruktbare og frodige, grønne områder, ut til kysten, gjennom fuglereservater og våtområder til en av de mest spennende byene i Spania; Valencia. Underveis overnatter vi i -for de fleste- ukjente små byer som Biar, Bocairent, Ontinyent, Cullar og Xativa. Og dermed opplever vi det ukjente, ekte spanske småbylivet innenlands med sine særegenheter, sin stolte historie og ikke minst bordets gleder, før vi ruller ut i Paellaland og valenciansk storbyatmosfære. Dager på omgjorte gamle jernbanespor (via verde), rolige bondeveier og kystnære sykkelløyper. 5 av 6 hoteller 4 – stjerners med basseng.

Programmet dag for dag

Dag 1: Oslo – Alicante – Biar

Ankomst Alicante og transfer til Biar og behagelige Villa Biar. En hyggelig by med historisk preg, 700 m.o.h, 40 km fra kysten, trange gater og en typisk arabisk byplan fra 700 tallet. Romerne la den ved foten av Sierra de Mariola f. kr. og sendte honningen herfra hjem til Roma i store amforaer. Idag produseres mye olivenolje, samt tekstiler.

Overnatting på Hotel Villa de Biar.

Dag 2: Biar – Bocairent, 46 km

På via verde (ombygde jernbanetraseer) langs elva Vinalopó. I dalen dyrkes et utall typer grønnsaker, samt frukt og vindruer. Et pionerområde hva gjelder avanserte overrislingssystemer. Vi inntar middelalderbyen Bocairent fra åsene rundt og får et klart bilde av et uvanlig variert kulturlandskap. Byen har regionens eldste tyrefekterarena ( 1843), hugget inn  fjellsida, som gamlebyen klorer seg fast i. Grottene her er sjeldne. Vi bor på den gamle jernbanestasjonen her.

Overnatting på Hotel L`Estacio.

Dag 3: Bocairent – Ontinyent, 34 km

Igjen på gamle smalspora jernbanespor som en gang fraktet oliven, epler og fersken for videreforedling og salg. Østover og inn på rolige veier gjennom dalen La Valleta d’Agres. Vi holder oss langs foten av Mariola – fjellkjeden, fortsatt på ca 6-700 m.o.h. Ved bredden av Pou Clar kan vi ta en dukkert. Så videre gjennom vesle Alfafara (arabisk Al-Fawara) til Agres, noen få km lenger øst, for piknik. Romerske mynter og keramikk fra Cesars tid (70 f.kr) på museet her. Så nord-vestover til Ontinyent.

Overnatting på Hotel Kazar.

Dag 4: Ontinyent, 45 km

Ut på landet igjen, nesten fritt for trafikk. Inn i vin- og olivenområder. Kjent for sin rødvin av Monastrell-drua, introdusert av fønikerne i området 500 f.kr. Regionene Valencia og Murcia lager sine beste viner på denne. Dette er som La Riojas tempranillo-drue. Og vi tester-på Heretat de Tavernes; en vakker liten familievingård, hvor vi også inntar lunsjen på adelsgården fra 1667. På hjemveien kan det bades i elva Clariano før vi når hotell Kazar. Vandring i gamle historiske kvartalet før middag på restaurant.

Overnatting på Hotel Kazar.

Dag 5: Ontinyent – Xátiva, 32 km

Blant mandel-,oliven- og aprikostrær ruller vi videre-stort sett nedover og bortover, mot havet. I Albaida-dalen passerer vi en rekke små landsbyer, på en av dem inntar vi lunsjen. I Albaida-elva kan det bades. Elver, store vannreservoir og supermoderne irrigasjonssystemer farger dette området uvanlig frodig og produktivt. Samtidig oser det av en ekte valenciansk og ujålete atmosfære. Historia sitter tungt i ryggmargen i områdene vi har passert; dalene, fjellpassa og småbyene var de siste som lot seg kue av Francos fascisthær i mars 1939. Det huskes i Xativa, som opplevde sitt valencianske Guernica 12.2.39 da Mussolinis fly bombet byen og jernbanestasjonen. Byen er gamle Saitabi, et romersk municipium fra 200 f. kr. Idag en travel liten handelsby med yrende kafeliv.

Overnatting på Hotel Vernisa.

Dag 6: Xátiva – Cullera, 55 km

Vi sykler fra Xátiva og beveger oss dypere inn i Valencias grønne områder og appelsinlunder. Frodigheten, mangfoldet i kulturlandskapet og fargene er en fryd. På rolige veier, gjennom en Valldignadalen langs en av pilgrimsrutene og dermed også alle klostrene som ligger langs leden. I Simat de la Valldigna tar vi lunsjen ved Cistercienser-klosteret fra 1298, som den gang eide og dyrket hele dalen. Videre gjennom rismarker til Cullera og havet. En liten hyggelig kystby med vakker strand 100 m fra hotellet.

Overnatting på Hotel Cullera Holidays.

Dag 7: Cullera – València, 46 km

Gjennom naturreservatet Albufera som byr på både innsjø, våtmark og et gedigent fugleliv, sanddyner, strender og pinjeskog. Og rismarker! Vi stopper i vesle El Palmar for havlunsj. Eventuelt et bad idet vi sykler langs strendene inn til Valencia. En svært så populær by med sin elegante mix av modernitet og autentisk gammelby. En guidet vandring før middag.

Overnatting på Hotel NH Center.

Dag 8: Alicante – Oslo

Frokost og transfer til flyplassen.

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Priser og betingelser 2018

Priser for 2019 kommer!

Meld deg gjerne på i dag med forbehold, frem til prisen er satt.

 

Prisen inkluderer

 • Fly t/r Oslo-Alicante
 • Transfer fra/til flyplass
 • 7 netter på gode hoteller med frokost
 • 6 piknik/lunsjer med vin/vann
 • 5 middag med vin/vann
 • 2 vinsmakinger
 • Guidet besøk i Valencia
 • Guider
 • Bagasjetransport
 • Sykkel med utstyr

Ikke inkludert

 • Vi har ikke følgebil på denne turen.

Enkel/Moderat løype For mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

Fly

Bagasje

Flyselskapene oprerer ofte med ulike bagasjeregler. Se nedenfor hva som gjelder for din tur.

En gruppereise med SAS gir mange fordeler:     

 • 1 Bagasje à 23 kg og 1 håndbagasje à 8kg inkludert i prisen (ekstra bagasjekvote kan kjøpes)
 • Gratis setereservasjon
 • EuroBonuspoeng
 • Gratis kaffe og te

 

Valencia 11.05-18.05.2019

Vi flyr med SAS tur/retur.

SK4675  11Mai 2019  Oslo-Alicante  07:15-11:00
SK4676  18Mai 2019  Alicante-Oslo  12:00-15:45

 

 

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

 

Se våre gruppeturer her
Kart