Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

En smak av Veneto

En smak av Italia; Veneto

Sør for Gardasjøen i idylliske områder med romerske skatter, lange vintradisjoner, sitronlunder og pittoreske landsbyer opplever vi italiensk mat og vin på sitt beste. Vi bor på vakre hoteller og besøker produsenter av olje, ost, vin og andre lokale spesialiteter. På Castello di Moscone ble Amaronevinen først laget, og i Vicenza besøker vi gastronomistedet Il Ceppo. En kulinarisk reise!

Priser og betingelser 2017

Pris for turen

kr 12 600,-

kr 10 600,- uten fly

kr 1 300,- i enkeltromstillegg

 

Prisen inkluderer

  • Fly t/r Oslo – Venezia
  • Transfer fra/til flyplass
  • 4 netter på 4*hoteller m/frokost
  • 4 middager
  • 2 vingårdslunsjer og 1 lunsj med vin/vann
  • 2 vinsmakinger
  • 1 ostesmakining
  • 1 oljesmaking
  • besøk gastronomirestaurant
  • lokal guide i Verona
  • Olivenguide
Programmet dag for dag

Dag : Oslo – Venezia – Peschiera de Garda

Ankomst Venezia og transfer til Peschiera de Garda. (150km) Gamlebyen er omgitt av kanaler og en mektig bymur. Vi bor tre netter på 4* hotell. Middag på hotellet.

Overnatting på Relais Corte Cavalli, http://www.relaiscortecavalli.com

Dag 2: Peschiera de Garda – Sirmione – Desenzano – Peschiera de Garda

Frokost på hotellet før vi kjører til Sirmione (10 km). Landskapet er dekket med vinranker, oliven og sitrontrær. Sirmione er en av områdets mest idylliske og historisk interessante byer. Vi tar en liten runde i den stemningsfulle byen med små gater, torgplasser og palasser. Turen går videre vestover mot Desenzano til olivenoljeprodusenten Frantoio Montecroce, en tradisjonsrik gammel olivengård hvor vi får et innblikk i hele innhøstings- og produksjonsprosessen. Dagens lunsj nytes på vinhuset Olivini. Vi smaker på vinen og får servert smakfull pikniklunsj i den uvanlig vakre hagen med utsikt til Sirmione. Tilbake til hotellet for litt hvile før vi kjører til Peschiera for middag på restaurant.

Dag 3: Peschiera de Garda – Verona – Castello Bertani – Peschiera de Garda

Turen går til Verona (60 km) en av Italias absolutt vakreste byer. Kjent for sin innflytelse og makt under de romerske keiserne, samt sin gullalder under Scalafamilien på 1300 tallet. Selve hjertet av Verona er arenaen; det er verdens tredje største romerske amfiteater og fortsatt i full bruk etter nesten 2000 år. Teateret utgjør i dag verdens størst opera (22 000 tilskuere!). Guidet tur i byen før vi besøker Castello Moscone Bertani hvor Amarone vinen ble født. Vinsmaking og lunsj. Tilbake i Peschiera for middag på hotellet.

Dag 4: Peschiera de Garda – Ronca – Vicenza

I dag går turen til Ronca, vi besøker byen og Factory La Casara hvor vi smaker på osten og får servert lunsj. Om ettermiddagen går turen videre til Vicenza hvor vi sjekker in på hotellet vårt. Byen er vel verd et besøk med en rekke flotte bygg av arkitekten Andrea Palladio. Vicenza er også Italias største klippfisk innportør og vi får innføring i kokekunst på Gastronomia Il Ceppo for. Her nyter vi også avslutningsmiddag.

Overnatting på Hotel Doge, http://www.hoteldoge-vi.it

Dag 5: Vicenza – Venezia – Oslo

Transfer til fly plassen i Venezia.

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

 

Fly

Veneto Mat&Vin 02.06-06.06.2016

Vi flyr med SAS t/r.

SK1461 02JUN  OSLO – KØBENHAVN        0610 0725
SK2691 02JUN KØBENHAVN – VENEZIA    0915 1120    

SK2692 06JUN VENEZIA – KØBENHAVN    1200 1400    
SK1460 06JUN KØBENHAVN – OSLO        1530 1645   

 

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss

 

 

                         

Se våre gruppeturer her

Kart