Skip to main content

Vesterålen

Lange, lyse dager og netter er perfekt for deg som vil oppleve vakker nordnorsk natur.

Har du alltid ønsket å oppleve skjærgården i Nord-Norge på en unik måte? Rett ved porten til Vesterålen og Lofoten, ligger Harstad med sin vakre skjærgård, mange øyer og hvite sandstrender. Sett deg på sykkelsetet og bli med på øyhopping – Grytøya – Andøya – Langøya.

 

✓ Husk! Denne turen kan også settes opp til vennegrupper etter din/deres ønsket avreisedato.
Fulltekstsøk

Priser

Priser 2022:

Pris pr person i dobbeltrom kr. 15 900,-

Turen inkluderer: 

 • 6 netter på gode hotell m/frokost
 • 5 lunsj (restaurant og piknik)
 • 6 middag (uten drikke)
 • Fergebilletter som nevnt i program
 • Alt av transfer som nevnt i program
 • Lokal sykkelguide
 • Følgebil
 • Noe snacks og lokale smaksprøver underveis

Enkeltromstillegg kr 1 500,-
Leie av el-sykkel  kr 2 600,-
Leie av sykkel - hybrid kr

Transport og fly

Turen starter i Harstad og dere kan komme hit med egen bil.

Eventuelt fly til Evenes Lufthavn Harstad/Narvik lufthavn - Avinor

Guide

Guide

Linda er ekte nordlending: oppvokst i Tromsø, bosatt i Harstad og med røtter i Vesterålen. Hun er lektor i videregående skole, med undervisningskompetanse i norsk, fransk og historie. Overskudd hentes på tur, gjerne til fjells, og da er irsksetteren Sara trofast følgesvenn. Det tilbringes også mye tid i hagen eller drivhuset når det er sesong for det. For Linda er menneskemøter, gode opplevelser og en god dose latter viktige ingredienser i en god dag.

Dagsprogram

 • Opplevelsen av nordnorsk natur og landskap står i fokus på denne turen. Vi er forberedt på vær, vind, midnattsol, sommervarme og blikkstille hav. Uansett skaper det opplevelser og gode øyeblikk.

 • Dag 1: Harstad

  Turen starter i Harstad, byen som er kjent som Vågsfjordens perle. Harstad ligger på Hinnøya, Norges største øy. Etter innlosjering på hotellet, blir det middag og informasjon om dagene og opplevelsene vi skal dele den kommende uka. For de som ønsker det, kan sommerkvelden avsluttes med en kort sykkeltur til Trondeneshalvøya, ca 18km. Her finner vi Trondenes kirke, verdens nordligste kirke fra middelalderen. Området er også kjent for både vikinghistorie og for historiske hendelser knyttet til andre verdenskrig. En vandretur gjennom byen eller langs sjøfronten er heller ikke å forakte.

 • Dag 2: Bjarkøy - Grytøy - Sandsøy, 55km

  Skjærgården utenfor Harstad sies å være verdens nordligste bebodde skjærgård. En hurtigbåt går i daglig rute mellom de største av de mange øyene, og den vil frakte oss til Bjarkøy, hvor vi for alvor starter på sykkelturen vår. Vi sykler fra Bjarkøy til naboøya Grytøya, og får god anledning til å la oss omslutte av den nordnorske naturen. På veien passerer vi stedet hvor arkeologer mener å ha lokalisert området der stornaustet til Tore Hund i sin tid stod. Om været tillater det, vil vi få en kort båttransport til en av øyene utenfor Grøtavær, hvor vi spiser vår medbragte lunsj på en kritthvit sandstrand. Etter lunsj sykler vi mot Harstad igjen. En ferge tar oss over Toppsundet og vi ankommer byen i god tid før middag på hotellet.

 • Dag 3: Harstad - Risøyhamn - Andenes, 60km

  Søsknene Bremnes synger i Sang til byen at «Du skal nærme dæ den langsomt i fra sjøen. Når det gryr av dag og natta takke av.» Og det er Hurtigruten som er transportmiddelet du skal nærme deg med. For vår del blir det ikke slik at vi ankommer Harstad med Hurtigruten, men vi forlater byen ved å bli med den på et totimers seilas. Vi skal ut Vågsfjorden, inn i Toppsundet og gjennom Risøyrenna, før vi går i land i Risøyhamn på Andøya. Vi sykler tvers over øya, fra øst til vest, og spiser lunsj på Marmelkroken før vi begir oss videre på mer eller mindre flate veier langs yttersida av øya. Her er det bare å ta inn naturen i all sin storslagne prakt. Storhavet som slår bølgene sine inn mot vakre strender, blomstrende geitrams og prestekrager, moltemyrer, måker og kanskje ei ørn. Vi gjør flere korte stopp underveis, blant annet ved Bukkekjerka. Og på Stave blir det anledning til både badstue, havbad og en liten matbit på stranda. Den endelige destinasjonen for dagen vår på Andøya er Andenes. Etter innlosjering på hotellet, avslutter vi dagen med felles middag.

 • Dag 4: Andenes - Sortland - Nyksund, 52km

  Vårt neste mål, eller øy, i Vesterålen, er Langøya. Vi transporteres med buss fra Andenes til «blåbyen» Sortland, og setter oss så på syklene for å starte etappen mot Nyksund. På veien stopper vi på Jennestad, et gammelt handelssted som nå er kunstgalleri og krambod, og på Toftenes camping i Lifjorden får vi servert lunsj. Vi passerer bygda Alsvåg og Myre, før vi til slutt kommer fram til Nyksund. På begynnelsen av 1900-tallet var Nyksund det nest største fiskeværet i Vesterålen, men da Myre i etterkrigstida overtok denne rollen, ble Nyksund avfolket. Rundt 1970 var stedet helt fraflyttet og forfallent. Da tyske studenter skapte ny aktivitet her på 1980- og 90-tallet, ble stedet etter hvert populært for kunstnere og turister. I dag er det igjen liv og røre i fiskeværet, med mange overnattings- og spisesteder og et bredt tilbud for besøkende. Etter innlosjering blir det felles middag i det gamle fiskeværet.

 • Dag 5: Nyksund - Skipnes, 13km

  Frokost i Vikinghuset før dere sykler fra Nyksund til Myre. Her blir dere hentet av en gammel fiskeskøyte og vi fraktes til det gamle fiskeværet Skipnes. Vi får en omvisning og lunsj er. Middag i det gamle Salteriet og overnatting i rorbuer. (enkel standard)

 • Dag 6: Skipnes - Bø, 40km

  Vi forlater Skipnes i båt og setter oss på syklene når vi kommer til Kråkberget. Vi sykler forbi tettstedene Rise og Straume før vi kommer fram til Fjærvoll. Her tar vi en rast, og kanskje et bad, på den nydelige sandstranda, før vi sykler videre til Gimstad og Vinjesjøen hvor vi besøker skulpturen «Mannen fra havet» og de andre installasjonene som er en del av Skulpturlandskap Nordland. Etter besøket blir det lunsj på Steine, før vi tar oss videre til vårt siste overnattingssted. Her blir det tid til avslapping og egen aktivitet før felles middag.

 • Dag 7: Hjemreise

  Etter frokost på overnattingsstedet, blir det busstransport til Harstad-Narvik Evenes flyplass.

Kart

Kontakt oss