Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Malaga – Spania

Firmatur til Malaga

Ta med kollegaene til Malaga; solslikkernes paradis, beliggende ved Middelhavet og velsignet med vakre strender. Ikke rart at Malaga omtales som ‘Paradisbyen’, eller ‘Ciudad del paraiso’. Dette solparadiset med sommer “8 måneder i året” har mye mer å by på enn sand og sol, for eksempel den imponerende borgen Gibralfaro og dens vakre utsikt over byen, det flotte markedet eller den sjarmerende bykjernen. I Málaga fant de første sivilisasjonene ved Middelhavet – fønikere, grekere, kartagere, romere – et sted som lå særdeles godt til for å etablere handelsruter, spesielt takket være byens strategisk viktige havn.

Programmet dag for dag

Dag 1, Oslo – Malaga

Ankomst Malaga og transfer til i hotellet i sentrum av byen. Velkomstdrink og middag i byen.

Dersom tidlig ankomst er det mulig å besøke Nerjas mest spektakulære attraksjon, hulene «Cueva De Nerja». De regnes som en av de mest historiske monumentene i verden, med arkeologiske levninger som dateres tilbake til den paleolittiske alder for ca. 20.000 år siden. En av de enorme naturlige hulene er blitt forvandlet til en konsertsal hvor mange forestillinger er iscenesatt. Alternativet kan være guidet spasertur i Nerja med stopp på «Balcon de Europa» -med spektakulær utsikt over kysten og havet. (Utflukt til Nerja er ikke inkludert i oppgitt pris)

Dag 2, Malaga

Frokost på hotellet før guidet tur i Malaga by. Vi spaserer til det historiske sentrum, besøker Picasso museet, katedralen og Alcazaba. Lunsj på hyggelig spansk restaurant.

Dagen til fri disposisjon før middag.

Borgen Gibralfaro kan besøkes om ettermiddagen om ønskelig.

Dag 3, Sykkeltur i Malaga

Etter frokost på hotellet sykler vi en enkel tur med komfortable sykler langs havnen, til lyshuset og strendene mot den gamle fiskerlandsbyen El Palo. Vi stopper ved stranden for å bade om temperaturen tillater det.

Om kvelden går vi til stranden for å lage “espetos” (ferske sardiner på grillspyd) En lokal kokk lærer oss om den tradisjonelle måten å lage “Espetada” på, dette er en typisk rett fra Málaga, og består av grilling av fisk, sammen med grønnsaker. Opprinnelig brukte de sukkerrør som spyd, men på Costa del Sol brukes nå metallspyd. Vi lærer om teknikken for å grille fisk på spyd av den spanske kokken, etterpå smaking med drikke og flamenco!

 

Denne dagen kan dere også oppleve vakre Granada (135 km, 1t 50 min, ikke inkludert i publisert pris)

Alternativ dag 3, Malaga – Granada

Frokost på hotellet og avreise til Granada. Guidet besøk i Alhambra med norsktalende guide dersom tilgjengelig. Alhambra ”Al Qual’a al-Hambra” – det røde fortet på Unescos liste – er det eneste fullstendige monumentet etter byens mauriske storhetstid – og beviser i all sin prakt hvor høyt utviklet arabisk arkitektur og kunst virkelig var. Palassene har vegger og tak dekket med sirlige, blondelignende utskjæringer, fargerike keramiske fliser, elegante marmorsøyler og bueganger. Hele atmosfæren er full av eventyrlig 1001-natt mystikk. Hvert rom, hver sal og atriumhage byr på nye, visuelle opplevelser. Og utsiktene over landskapet omkring synes aldri tilfeldig, men ligner utsøkte naturmalerier. Vi besøker også Generalifehagene med vakker utsikt til det gamle mauriske kvartalet Albayzin som vi vandrer gjennom etter lunsj.

Lunsj på restaurant rett ved Alhambra etter det guidede besøket.

Om ettermiddagen vandretur i Albayzin, det mauriske kvartalet ble erklært som verdensarv i 1994. Bydelen har beholdt sjarmen og infrastrukturen fra den muslimske perioden: trange smug, svingete smale gater, mauriske hus «Carmenes», minareter og badehus «Hammams». Herfra har dere også en flott utsikt mot spektakulære Alhambra fra ulike synsvinkler. Vi ender opp på Bib-Rambla plassen, betraktet som hjertet av byen og i nærheten av katedralen og det Kongelige kapellet. Rett overfor kapellet ligger det gamle silkemarkedet «Alcaiceria».

Middag på restaurant i Granada (med flamencokonsert hvis ønskelig).

Transfer tilbake til Malaga.

Dag 4, Malaga – Oslo

Frokost på hotellet. Transfer til flyplassen for hjemreise.

Priser og betingelser

Pris for firmaturen

kr 9100,- pr person i dobbeltrom fra 15 personer

kr 1600,- i enkeltromstillegg

 

Endelig pris vil være avhengig av hotellvalg, ledig kapasitet og valg av restauranter.

 

Prisen inkluderer

  • Transfer fra/til flyplassen i Malaga
  • 3 netter med frokost på 4 stjerners hotell i Malaga
  • 2 lunsjer m/drikke
  • 2 middager m/drikke
  • Grilling av fisk på stranden med drikke og Flamenco
  • Inngang til Picasso museet, katedralen og Alcazaba
  • 1 sykkeltur
  • Olivenguide

Også mulig med Paella matlagningskurs i Marbella + ca kr 750,- pr person

HELÅRSTURKALENDER
Kart