Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Yoga i Kroatia

Helhetlig reise for kropp og sjel
Dette er en reise som passer for alle. Her får du mulighet til å leve et rolig liv, spise ren mat, gjøre yoga, få akupunktur, gå turer, meditere og nyte livet. Turen passer for alle – om dette er nytt for deg, eller om du allerede lever på denne måten.

For informasjon om neste Yoga reise ta direkte kontakt med en av reiselederne:
Tone Meen, akupunktør 92 23 45 52
Line Gudahl, yogalærer 95 19 02 56

Programmet dag for dag

Dagsplan

Yoga, frokost, akupunktur/avspenning, utflukt med yoga/meditasjon og lunsj, fritid, middag.

Hvis været tillater det blir det yoga nede ved vannet, ellers innendørs. Yogatimene er en blanding av avspenning, pusteøvelser, fysiske øvelser og meditasjon. Vi har fokus på tilstedeværelse i kroppen. Timene tilpasses deltakerne og passer for alle.

Du kan få generell akupunktur for å forsterke energiflyten i kroppen eller spesiell behandling tilpasset deg.

Utfluktene er for det meste spaserturer i nærheten, men vi vil bruke bil ved et par anledninger.

Måltidene er vegetar der de fleste råvarene er økologisk dyrket fra området i nærheten av Novigrad. Vi spiser på middagene på hotellet og lunsj ute på tur.

Program for turen

Dag 1, Split – Novigrad

Ankomst Split flyplass. Jasmin fra hotellet møter oss på flyplassen, så kjører vi til Novigrad. Jasmin har bodd mange år i Norge og snakker norsk.

Innsjekking på hotellet og tid til å slappe av og nyte den fantastiske utsikten over bukten og fjellet Velebit.  Vi har en omvisning på hotellet når vi ankommer og bruker dagen til å bli kjent med hverandre og stedet. Det blir ikke yoga eller akupunktur første dagen. Vi samles til informasjonsmøte og forteller om planene for uka før middag kl. 19.00.

Dag 2, Novigrad – byen

Etter Yoga og frokost går vi tur langs vannet inn til byens trapper og smug og opplever stemningen i den lille byen. Vi går innom bakeriet, butikken, museet og kirkene.

Her kommer vi tett innpå menneskene som bor her, og vi avslutter vandringen med lunsj i en privat hage.

Dag 3, Novigrad – borgen

I dag går turen til borgen i Novigrad, Fortica.

Fra byen går det en trapp opp til borgen med utsikt over byen og området rundt. Hotellet frakter lunsjen opp til oss, og vi kan spise og nyte utsikten. Vi vil også gjøre yoga og meditasjon oppe på borgen.

Dag 4, Novigrad – olivenlunden

Fra borgen går det en koselig grusvei innover mot olivenlunden. Den tidligere gynekologen Ivicas Vlatkovic vier nå livet sitt til olivenlunden. Vi håper at han er der når vi kommer, slik at han kan fortelle om sin store lidenskap; oliventrær, dyrking av oliven, olivenolje og helseeffekten av oliven.  Han har vunnet alt det går an å vinne av nasjonale og internasjonale konkurranser for sin olivenolje. Alt han har bygget på gården har sin runde form etter olivenene.

Hotellet frakter lunsj til oss. Vi vil også gjøre meditasjon med utsikt over olivenlunden.

Dag 5, Novigrad – Pag

Vi reiser til den vakre øya Pag med sitt spesielle landskap. Vi kjører til øya som har beitende sauer, fuglereservater og også små og litt større landsbyer som Povljan, Gorica og byen Pag. Vi besøker en av byene.

I byen Kolan besøker vi ostefabrikken Gligora, her får vi guidet omvisning og ostesmaking. Den berømte Pagosten «Paski Sir» er produsert utelukkende fra sauer som beiter på øya Pag. Paski Sir er et beskyttet produkt og har mottatt en rekke priser og utmerkelser.

Dag 6, Novigrad – Pridraga ca 10 km

Fra Novigrad vandrer vi innover dalen til en geitefarm. Her kan vi prøve å melke geitene og smake på den ferske geitemelka. Lunsjen inntas på gården med egenprodusert mat. Mladenka som driver geitefarmen jobber også på kjøkkenet på hotellet. Mye av grønnsakene på hotellet kommer fra denne gården – økologisk nærmat.

Dag 7, Novigrad – Nadin, vingårdsbesøk  

Turen denne dagen går til en økologisk vinprodusent. Den ligger en liten biltur unna hotellet. Vi håper at vi kan gå en tur mellom vinrankene og se hvordan de dyrker druene.

Vi får omvisning inne i produksjonslokalene og avslutter med lunsj og smaking av produksjonen.  Skaulj vingård www.vinarija-skaulj.hr. har vunnet en rekke priser og er en meget anerkjent økologisk vinprodusent. Hver flaske har ECO sertifikat fordi de er produsert i samsvar med de strengeste normer for økologisk produksjon. Totalt er det 300 hektar med økologisk vinproduksjon i Kroatia, og 100 av dem er i Zadarområdet, derav 80 her i landsbyen Nadin.

Dag 8, Avreise fra Novigrad

Etter frokost avreise til flyplassen i Split kl. 10.40 – det er 2 timer å kjøre til flyplassen og vi må være der i god tid.

HELÅRSTURKALENDER
Kart