Skip to main content

Yoga & Vandretur Montenegro

Hvis du liker å vandre i vakkert landskap, starte og avslutte dagen med lett yoga, være på båttur, snakke med de lokale om deres liv og tradisjoner og komme tett innpå deres kultur – da er dette turen for deg! 

Kan søkes opp flere plasser på denne turen så send inn en forespørsel til info@olivenreiser.no

Fulltekstsøk

Priser

2022 Prisen for turen er kr 22 900,- inkludert fly t/r
Fra 2022 inkluderer Oliven Reiser flyreisen i prisen igjen.
Det gjøre hele turen både rimeligere og enklere med hensyn til transport fra/til flyplassen.
Sjekk flytider under «Transport og fly»

Turen uten fly koster minus kr 2.000, -
Ta kontakt for tilbud om tilslutning fra en annen flyplass enn Oslo.
Ta kontakt for tilbud om dere ønsker å endre dato for flyreisen (f.eks. forlenge reisen).

 • 7 netter på gode hoteller med frokost
 • Fly t/r
 • 6 piknik/lunsjer med vin/vann
 • 5 middag med vin/vann
 • Båtturer
 • Inngang mausoleum
 • Yogainstruktør
 • Lokal vandreguide
 • All transfer

Transport og fly

I 2022 velger vi å ha fly inkludert i prisen. Her er flytidene til turene våre:

03.05.2022 OSL DBV MUC 11.35 15.55 LH2453
10.05.2022 DBV OSL MUC 16.40 22.15 LH1711

Dagsprogram

 • Bli med oss på Yogatur Montenegro. Vi skal bo ved Kotorkysten og i hjertet av nasjonalparken Lovcen. Dagen starter med yoga før vi tar turen ut i naturen. Her skal vi vandre gjennom små landsbyer der vi kan få smake på honning, ost og olivenolje som de lokale har produsert selv. Vi avslutter også dagene med deilig yoga for å strekke ut kroppen etter å ha vært på tur hele dagen.

  Vi skal bo på to hoteller i løpet av denne uka:

  Hotel Palmon Bay i Herceg Novi og Hotel Monte Rosa i Lovchen.

 • Dag 1: Oslo – Dubrovnik- Herceg Novi

  Ankomst Dubrovnik flyplass og transfer (ca 45minutter med buss) til den lille kultur- og kystbyen Herceg Novi ved Kotor-bukta.
  Fem av nettene skal vi bo på Hotel Palmon Bay, et delikat SPA-hotell med egen strand og praktfull utsikt over sjøen. Hotellet har både utendørs og innendørs basseng, boblebad og byr på ulike behandlinger om noen ønsker det. Hotellets restaurant har en praktfull takterrasse hvor man kan skue utover havet og nyte solnedgangen.

 • Dag 2: Herceg Novi, vandretur 9 km, ca.3,5t.

  Vi starter dagene med yoga under ledelse av vår dyktige «medbrakte» norske yogainstruktør. Alle kan delta på sitt nivå. Yogatimene vil variere mellom ulike typer lett yoga og meditasjon.

  Frokost før vi møter vår lokale vandreguide og skal vandre på gamle stier og i trapper som lokalbefolkningen har brukt i generasjoner. Vi går gjennom små landsbyer overfor Herceg Novi og nyter vakker utsikt over Kotor-bukta. Målet er et besøk hos en hyggelig, lokal familie hvor vi får servert en fantastisk lunsj med kortreist mat og drikke på gårdens terrasse.

  Her er også et lite utsalg hvor man kan kjøpe ulike typer mat og drikke produsert av familien.

  Etter en tid her vandrer vi ned til kysten igjen. På hotellet samles vi til yoga før vi går ut og spiser middag på en restaurant langs havnepromenaden.

 • Dag 3: Herceg Novi, vandretur 9 km, ca 3,5t.

  I dag skal vi på ny vandretur i fjellet, men først etter frokost og yoga. Vi starter med en kort transfer til startpunktet for turen som ligger ca. 800 m.o.h
  Første del av vandreturen foregår på grusvei i stigende terreng, før vi fortsetter gjennom vakker bøkeskog til lunsjstedet vårt på en fjellhytte. Underveis kan vi besøke en «synkehule», typiske og fascinerende formasjoner laget av sandstein.
  Vel tilbake til startpunktet blir det transfer til hotellet og yogatime. Middag på egen hånd denne kvelden

 • Dag 4: Herceg Novi – Perast – Herceg Novi, vandretur 4 km, ca. 1,5 t.

  Deilig yoga før frokost for de som vil det. Deretter byr vi på en forfriskende båttur i Kotorbukta. Vel i land på andre siden av bukta vandrer vi opp til en lokal og økologisk olivenoljeprodusent. Her blir det omvisning og smak av organiske produkter før vi setter kursen mot havet og stranda igjen. Kanskje kan det friste med en dukkert før ferden går videre? Vi fortsetter båtturen og går i land på en liten øy hvor vi lærer litt om stedets kultur og historie. Siste stoppested med båten er den sjarmerende byen Perast med sine 16 kirker og 17 palasser. Her nyter vi middag på en fin restaurant ved sjøen. Transfer tilbake til hotellet (ca. 45 minutter).

 • Dag 5: Herceg Novi – Lovchen, vandretur 6,5 km ca. 3,5 t

  Dagen starter med yoga før vi forlater Herceg Novi for de neste to nettene og setter kursen mot fjellene og Hotel Monte Rosa i Lovchen nasjonalpark. Kjøreturen er en opplevelse i seg selv med 25 hårnålssvinger og en berikende utsikt. Vi stopper underveis for å nyte det vakre synet. Lunsj blir servert på restaurant Ivanov Konak i hjertet av nasjonalparken. Her får vi høre historien om landsfaderen Petar Petrovic Njegosh som hadde en avgjørende rolle i den montegrinske historie og er begravet i mausoleet vi vandrer opp til senere. Det er en opplevelse å nyte utsikten fra det høyeste mausoleet i verden. Vi vandrer ned til Hotel Monte Rosa hvor det venter yoga og middag. Om været tillater det kan yogatimen forgå utendørs.

 • Dag 6: Lovchen, vandretur 11km, 4 t.

  Vi styrker oss med yoga før dagens vandretur som tar oss på en rundtur i nasjonalparken Lovchen. Underveis besøker vi den lille landsbyen Majstori som har en av de mest praktfulle utsiktstedene over kysten av Montenegro. Her nyter vi vår medbragte lunsjpakke. Returen tilbakelegges i varierende landskap gjennom vakker bøkeskog. Tilbake på hotellet kan det passe med litt yoga. Middag på egen hånd denne kvelden.

 • Dag 7: Lovchen – Cetinje – Skada Lake – Virpazar – Herceg Novi, vandretur 10 km, ca. 3 t.

  Først nyter vi en time yoga og er klar for dagens vandring. Kort transfer ca. 30min til startpunktet ved byen Cetinje og herfra vandrer vi til innsjøen Skadar, den største på Balkan. Turen følger gamle veier tråkket opp av befolkningen mellom de små landsbyene. Vi stopper i en av dem og besøker vingården til familien Vukmirovic. De har startet opp produksjon av vin, honning og ulike typer raki (lokal brandy) og vi skal få smake på produktene deres og nyte en deilig lunsj i autentiske omgivelser ute på landsbygda.
  Deretter vandrer vi videre til landsbyen Rijeka Crnojevica hvor vi byr på en 2-timers båttur. Innsjøen Skadar er omkranset av fjell og skal ha 270 fuglearter. Det er mulig å se pelikaner og skarv. Fra landsbyen Virpazar blir det transfer tilbake til hotellet i Herceg Novi (ca. 2 timer) og felles middag.

 • Dag 8: Herceg Novi – Dubrovnik – Norge

  Rolig morgen og tid på egenhånd før avreise.
  Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Kart

Kontakt oss