Dagsprogram

 • Moseldalen er en nytelse for vinelskere. Blandet med romersk historie. De gamle romerne slo seg gjerne ned på vakre steder, og helst hvor det i tillegg lå til rette for å dyrke vindruer. Derfor finner vi så mange spor etter dem i Moseldalen. 2000 års historie følger oss på denne cirka 190 kilometer lange sykkelturen.
  6 dager/5 overnattinger/4 sykkeldager

 • Dag 1: Individuell ankomst Trier/Ruwetal

  Sykkelturen starter i Trier, Tysklands eldste by. Her kommer du nært innpå en mangfoldig, 2000 års historie. Et fint sted å starte en rusletur i gamlebyen er ved byporten fra romertiden, Porta Nigra. Du overnatter på en vingård like ved Trier i Ruwer-dalen. Syklene står klare på hotellet.

 • Dag 2: Trier - Neumagen-Dhron ca 50 km

  Kanskje starter du dagen med å gjøre deg bedre kjent med Trier. En rekke byggverk fra romertiden og middelalderen er oppført på UNISCOs verdensarvliste. Her ligger også barndomshjemmet til Karl Marx. Det er nå et interessant museum. Dagens sykkeltur langs vakre Mosel ender i Neumagen-Dhron, som er Tysklands eldste vinby. Ta en spasertur gjennom den rolige og fredelige landsbyen med sine vakre vingårder og gamle møller. På det hyggelige gjestehuset er du invitert til turens første vinsmaking.

 • Dag 3: Neumagen-Dhron – Burg/Reil ca 50 km

  Snart kommer du til Bernkastel-Kues, et klassisk stopp med stor vinturisme. Mange smug og fargerike bindingsverkshus imponerer. Uansett bør du smake på den velkjente og sagnomsuste lokale vinen "Bernkasteler Doctor". En båttur kan by på vakker utsikt over de omkringliggende vingårdene (ikke inkludert). Resten av sykkelturen tar deg gjennom vinregionen "Kröver Nacktarsch" før du ankommer Traben-Trarbach. Din neste overnatting er i Burg eller Reil. Her bor du på et hyggelig hotell med egen vingård.

 • Dag 4: Burg/Reil – Treis-Karden ca 50 km

  På begge sider av idylliske Mosel ligger vingårdene på rad og rekke. En stopp i Enkirch med sine vakre bindingsverkshus anbefales. "Zeller Schwarze Katz" er et kjent vindistrikt som du passerer. Et stopp i eventyrlig Beilstein og i Cochem, enda en sjarmerende middelalderby med slottet som troner på toppen av åsen før du ankommer Treis-Karden og vingårdhotellet.

 • Dag 5: Treis-Karden – Koblenz ca 40 km

  Middelalderborgen Eltz, utvilsomt et av de vakreste og best bevarte slottene i Tyskland, er verdt et besøk. Tilbake på Mosel-sykkelstien kommer du innom flere sjarmerende vinlandsbyer, før du når Koblenz. Sentrum ligger ved sammenløpet av elvene Mosel og Rhinen og innbyr til en spasertur.

 • Dag 6: Avreise eller forlengelse

  Det er mye å oppdage i Koblenz som allerede i 1992 feiret sitt 2000 års jubileum. Om du ønsker en ekstra natt i Koblenz, kommer vi gjerne med forslag.