Dagsprogram

 • Fra sagnomsuste vakre Verona og dens gamleby til en UNESCO- beskytta perle; Mantova. Så nordover på idylliske sykkelstier til områder rundt Gardasjøen og de vakre byene der. Med sin romerske arv, sine vintradisjoner, sitronlunder og ikke minst mangfoldet i naturen. Vinproduksjoner som Valpolicella, Soave, Bardolino, Amarone eller Custoza klinger godt på tungen. Underveis på to hjul vil du se, smake, lukte og kan finne dine egne favoritter. Velkommen til en opplevelsesrik sykkeluke!

 • Dag 1: Verona

  Ankomst Verona, en av Italias vakreste byer. En kveld i Arena di Verona er et must for operaelskere. Teateret utgjør i dag verdens størst opera.

 • Dag 2: Verona-Mantova 55 km

  Ut av byen og på rolige, lokale veier gjennom små landsbyer og vingårder. Etter ca 20 km kommer dere innpå den kjente og fredelige sykkelstien langs elva Mincio mellom Gardasjøen til Mantova. Ta et stopp i uvanlig vakre Monte Borghetto.
  En bratt bakke ellers en flat og enkel sykkeldag.
  Mantova i Lombardia er en av Nord-Italias oversette perler, kjent for sin velbevarte middelalderarkitektur, sterke matkultur og tre omkransende innsjøer. Ta dere tid til en rundtur i byen og nyt ekte italiensk mat.

 • Dag 3: Mantova-Peschiera del Garda 45 km

  Ut av byen og gjennom Minco-parken før det går nordover mot Gardasjøen. På rolige landeveier og gjennom små landsbyer inn til Peschiera del Garda helt på grensa til Veneto-regionen. Byens gamle bydel omgitt av kanaler og trange gater ligger innenfor en mektig bymur fra det 15. århundre. Her skal dere ha base de neste tre nettene for å utforske områdene rundt Gardasjøen.

 • Dag 4: Peschiera – Lazise – Bardolino – Peschiera 46 km

  Denne dagen følger dere sykkelstien langs innsjøen nordover mot vakre Lazise. Muligheter for bading underveis. Ta en liten vandring innenfor de gamle bymurene i Lazise. Derfra langs vannet til Bardolino, ikke minst kjent for sin vin. En liten stigning opp på åsryggen over Gardasjøen og vi kan anbefale lunsj her. Tilbake til hotellet langs høydedraget over Gardasjøen. Besøk av vingårder underveis er mulig.

 • Dag 5: Peschiera – Sirmione – Desenzano – Peschiera 40 km

  Dagens sykkeltur går ut på landet, vestover gjennom landskap dekket med vinranker, oliven og sitrontrær mot Sirmione. En blanding av sykkelstier, fortau og vanlig vei for å nå denne landtungen. Med noe trafikk. Sirmione er en av områdets mest idylliske og historisk interessante byer. Her må dere ta en liten runde i den stemningsfulle byen med små gater. Så mot Desenzano. Mulig med besøk på en olivengård før dere sykler tilbake til hotellet. Nyt et måltid nede ved vannkanten i hyggelige Peschiera.

 • Dag 6: Peschiera – Rivoli Veronese – Verona 54 km

  Koffertene pakkes og fra Gardasjøen går første etappe øst og nordover inn i regionen Veneto. Gjennom brede og frodige jordbruksområder, vinlandskap og sjarmerende små landsbyer. Vinområder og merker som vi alle kjenner; Valpolicella og Amarone. Det anbefales en stopp i Rivoli Veronese, kjent for flere historiske blodige kamper. Herfra mot Verona på vakker sykkelsti med utsikt over dalen og Adige-elven. I kveld kan dere bli bedre kjent med Verona (rundt 260.000 innbyggere) som er stedet der Shakespeares Romeo og Julie utspiller seg.

 • Dag 7: Verona

  Avreise
  Vi anbefaler å forlenge oppholdet med en dag i Verona og/eller i Mantova. Ta kontakt for forslag og tilbud.

  Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.