Dagsprogram

 • Dag 1: San Millan

  Transfer ca 1,5 time fra Bilbao til San Millan.

 • Dag 2: San Millan–Najera–Azofra–San Millan, 42 km

  Vi sykler gjennom småkupert og frodig landskap til Najera, regionens historiske hovedstad fra den gang Navarra var et mektig kongedømme på 1000-tallet. Rafa disker opp med piknik i den lille parken i Azofra I San Millian finner vi klostrene Yuso og Suso som står på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Her ble også den første litteraturen skrevet på spansk. For å bli mer kjent med Riojavinen blir det vinkurs på hotellet.

 • Dag 3: San Millan–Cañas–Ollauri–Briones, 43 km

  Det vakre landskap leder oss mot det sentrale vinområdet i øvre La Rioja. Mellom foten av fjellene i sør, til foten av fjellene i nord ligger dette frodige vinlandet. I Cañas finner vi Cistercienserklosteret Santa Maria del Salvador fra 1169. Piknik i Ollauri før Briones med panoramautsikt over Ebro og vinmarkene. Vinsmaking og middag på restaurant.

 • Dag 4: Briones–Labastida–San Vincente–Briones, 31 km

  Vi sykler de gode landeveiene mellom vinmarkene opp til Labastida i Baskerland. Der tar vi en rast, litt historie og piknik i parken. Fra høyden triller vi via den 900 år gamle broen over Ebro og tilbake til Briones. Da er det tid til et besøk på verdens desidert flotteste vinmuseum, Dinastia Vivanco Museum.

 • Dag 5: Briones–San Vicente–Leza–Laguardia, 36 km

  I dag går turen til vinområdene ved foten av Cantabriafjellene. Først til Samaniego som fortjener en stopp, og derfra gjennom ukas kanskje vakreste landskap til vinsmaking og lunsj på Bodega Eguren Ugarte. Denne Bodegaen drives lidenskapelig av sjette generasjon i familien Ugarte. Vi avslutter dagen i La Guardia, plassert på toppen av en åskam med sin bymur og hyggelige gater.

 • Dag 6: Laguardia–Navarette–Logroño, 39 km

  Syklene tar oss til Logroño, La Riojas særegne hovedstad. I Navarette besøker vi et keramikkverksted. Vi nyter en piknik før vi besøker et spesielt vinhus hvor anerkjent vinproduksjon går hånd i hånd med kunst.

 • Dag 7: Logroño

  En dag i Logroño. Vi lar sykkelen stå. Rafa steller til en avskjedslunsj i sin gastronomiske klubb. Utforsk byen, og nyt en middag på egen hånd. Prøv gjerne en restaurant i den unike tapasgata som Logroño er så kjent for.

 • Dag 8: Bilbao

  Beklager, nå er det over for denne gang. Men vi sørger for at du rekker flyet.