Dagsprogram

  • Her finner du Barolo, Barbaresco og Barbera, som mange mener er Italias beste rødviner. Dette suppleres med et kjøkken for de lange måltider med mat laget av kokker som kan faget fra grunnen av sammen med svært hyggelige besøk hos lokale vinbønder. En sykkelreise som anbefales!

  • Dag 1: Asti

    Ankomst
    Byen (75 000 innbyggere)er rolig og vakker med sine middelaldertårn og kirker. Gode muligheter for shopping.

  • Dag 2: Asti-Berta-Nizza Monferrato-Calamandrana 52 km

    En enkel sykkeldag ut i lavlandet mellom elvene Tanaro og Bormida. Vi er i den delen av Monferrato-området hvor Spumante-vinene er verdensberømte. Vinmarkene er mindre kupert enn Langhe- og Roeroåsen hvor turen avsluttes. Et besøk i et av Italias mest famøse grappadestillerier, Berta anbefales. Videre til Nizza Monferrato for stopp. Her finner du et historisk sentrum og et godt utvalg av barer og butikker. Kort vei til hotellet i Calamandrana.

  • Dag 3: Calamandrana-Costigliole-Neive-Barbaresco-Alba 58 km

    Vestover gjennom Canelli, området og byen er viden kjent for sin Asti Spumante. Her har de største vinhusene bygd underjordiske katedraler for lagring og fermentering av boblevinen som eksporteres til de fleste kontinenter. En barstopp i lille Agliano Terme anbefales. Videre i grenselandet mot Langhe til mer kjente strøk. Vi sykler i et av Italias vakreste vinområder. Stopp gjerne på en vingård i Barbaresco. Så gjennom Neive og derfra går det nedover til den sjarmerende byen, Alba. Her holdes både trøffel- og vinfestivaler. Kvelden kan brukes bl.a. til å prøve et trøffelmåltid her. Eventuelt å finne din Barbera-vin.

  • Dag 4: Alba-Lequio Berrio -Barolo 43 km.

    Det går oppover i spektakulært landskap. Le Langhe byr på vakker utsikt mot alpene. Gamle borger dukker opp fra hver åskam, og minner oss på århundrelang rivalisering. Her er vi inne i et område med titalls små landsbyer, hver med sitt særpreg. Etter korte besøk i noen av dem, kan dere ta lunsj i Lequio Berra, før dere setter kursen mot Barolo by.
    Her bor dere på hotellet til vinfamilien Brezza de neste to nettene. Vinsmaking i familiens vinkjeller, Cantina Brezza, og tradisjonsmat i den 130 år gamle familie-restauranten er å anbefale.

  • Dag 5: Barolo-Montforte-Doglian- Lamorra-Barolo KM 42

    Dere sykler rett inn i Barolo-riket, dvs. Nebbiolo-drua og de 11 små områdene i Langhe-kjeden som er berettiget navnet Barolo-vin. Ta enn liten pause i Monforte d’Alba, en hyggelig historisk terrasseby. På åskantene til Serralunga er utsikten til de andre Barolo-kommunene og alpene formidabel, rett og slett! Videre ned et par hundre høydemeter tilbake til Barolo.

  • Dag 6: Barolo-Alba-Govone-Antignano-Asti 49 km.

    En lettsyklet fem-milsdag gjennom provinsene Cuneo og Asti. Etter 15 km krysser dere elva Tanaro i Alba og følger den til Asti. På sin vei mot Po utgjør den skille mellom vinområdene Langhe og Roero. Vi holder oss i det sistnevnte fram til hotellet. Dette er mye områder for Arneis-druer og hvitvin, sammen med aprikos- og ferskenproduksjon. I vesle Govone, med sitt lille vakre sentrum kan det passe med lunsj. Noen småbakker opp til Antignano før flatt inn til Asti for shopping, bymiddag og overnatting.

  • Dag 7: Asti

    Avreise
    Vi anbefaler å forlenge oppholdet med en dag i Ast og/eller i Barolo. Turen kan også forlenges med en ekstra sykkeldag.
    Ta kontakt for forslag og tilbud.