Dagsprogram

 • Dag 1: Alessandria

  Ankomst Alessandria og middag på restaurant. Ta deg tid til en rundtur i den sjarmerende byen, kjent for sine middelalderbygninger.

 • Dag 2: Alessandria-Berta-Nizza Monferrato-Calamandrana 48 km

  En enkel sykkeldag ut i lavlandet mellom elvene Tanaro og Bormida. Vi er i den delen av Monferrato-området hvor Spumante-vinene er verdensberømte. Vinmarkene er mindre kupert enn Langhe- og Roeroåsen hvor vi avslutter. Nær Mombaruzzo serveres Oliven-piknik med lokale viner. Dernest et besøk i et av Italias mest famøse grappadestillerier, Berta. Videre til Nizza Monferrato for stopp, før siste distansen til hotellet beliggende på en høyde over Calamandrana. Svømmebasseng. Middag på god restaurant vis a vis hotellet.

 • Dag 3: Calamandrana-Costigliole-Neive-Barbaresco-Alba 52 km.

  Vestover gjennom Canelli. Området og byen er viden kjent for sin Asti Spumante. Her har de største vinhusene bygd underjordiske katedraler for lagring og fermentering av boblevinen, som eksporteres til de fleste kontinenter. Vi stopper i Agliano for drikke. Videre i grenselandet mot Langhe, gjennom Castigliole til vår kjære familie Baratta. På sin lille enkle gård dyrker de all verdens frukt og grønnsaker samt vindrua Barbera. Luigi og kona Lina samt datter Paola serverer oss ureist mat og vin med den største glede.

  Vi skal videre til mer kjente strøk. Vi sykler i et av Italias vakreste vinområder og stopper på vingård i Barbaresco. Så gjennom Neive og derfra deilig nedstigning til Alba. Her bor vi i sentrum av gourmetbyen. Kvelden kan brukes bl.a. til å prøve et trøffelmåltid her. Eventuelt å finne Barbera-vinen din, midt i nettopp Barbera-land.

 • Dag 4: Alba-Diano D’Alba-Lequio Berrio-Serravalle-Barolo 43 km.

  Oppover, til vi når piknik i dag, i spektakulært landskap. Le Langhe byr på vakker utsikt mot alpene. Gamle borger dukker opp fra hver åskam, og minner oss på århundrelang rivalisering. Her er vi inne i et område med titalls små landsbyer, hver med sitt særpreg. Etter korte besøk i noen av dem, nyter vi piknik i Lequio Berra, før vi setter kursen mot Barolo by.
  Her bor vi på hotellet til vinfamilien Brezza de neste tre nettene, et deilig sted vi har pleid gode relasjoner med i 15 år. Svømmebasseng, vinsmak i familiens vinkjeller og tradisjonsmat i den 130 år gamle familie-restauranten, på terrassen om mulig.

 • Dag 5: Barolo-Monchiero-Narzole-Piozzo-Dogliano + kort transport til Barolo 45 km

  I dag en hyggelig rundtur i provinsen Cuneo, mellom elvene Tanaro og Stura. Vi krysser Tanaro et par ganger, og holder oss i enkelt sykkelterreng mellom 3-400 m.o.h. Dolcettodruen dominerer vinmarkene her i det sydlige Langhe. Dolcetto di Dogliani er den mest populære hverdagsvinen i Piemonte, ukomplisert og forfriskende. Vi ruller gjennom typiske små jordbrukslandsbyer; et par barer, en trattoria og et osteria, postkontoret, apoteket og carabinieri-stasjonen. Et rolig og trygt hverdagsliv som i dag preges av beskjeden velstand og et foretrukket liv for mange.
  I vesle Piozzo vil det kanskje smake med et glass øl i det lokale bryggeriet Baladins egen Biergarten? Piknik setter vi opp i Bene Vagienna, ved de arkeologiske utgravningene av det romerske forum som fantes her på keiser Augustus tid. Få kilometer fra Dogliani får vi tid til en stopp i landsbyen Farigliano eller på åsen over, på Bricco Rosso-gården. Tilbake til hotellet med buss fra Dogliani. Middag på egen hånd i Barolo.

 • Dag 6: Barolo + transport til Belvedere Langhe-Bossolasco-Serrvalle Langhe-Roddino-Serranlunga D’Alba-Fontafredda-Barolo 47 km

  Vi tar noen bakker med bussen før vi sykler rett inn i Barolo-riket, dvs. Nebbiolo-drua og de 11 små områdene i Langhe-kjeden som er berettiget navnet Barolo-vin. De 3 mila fra Roddino til Barolo er bare vakre! På åskantene til Serralunga er utsikten til de andre Barolo-kommunene og alpene formidabel, rett og slett! Livet smiler her oppe på høydene, så vi ruller inn til en mindre Barolo vinbonde. Her setter vi opp en behørig Oliven-piknik på tunet, og serveres lokale godsaker i glasset. Videre ned et par hundre høydemeter tilbake til Barolo.

 • Dag 7: Barolo-Alba-Govone-Antignano-Asti 49 km.

  En lettsyklet fem-milsdag gjennom provinsene Cuneo og Asti. Etter 15 km krysser vi elva Tanaro i Alba, og følger den til Asti. På sin vei mot Po utgjør den skille mellom vinområdene Langhe og Roero. Vi holder oss i det sistnevnte fram til hotellet. Dette er mye områder for Arneis-druer og hvitvin, sammen med aprikos- og ferskenproduksjon. I vesle Govone, med sitt lille vakre sentrum samles vi rundt ukas siste piknik i parken. Noen småbakker opp til Antignano før flatt inn til Asti for shopping, bymiddag og overnatting.

 • Dag 8: Asti

  Avreise