Dagsprogram

 • På lettsyklet asfaltvei med daglige innslag av utrafikkerte landeveier langs kysten- ofte helt ut på ville og vakre klippestrekninger.

 • Dag 1: Sesimbra

  Ankomst og reise til hotellet i Sesimbra på egen hånd.

 • Dag 2: Sesimbra – Setubal, 37 km

  Eneste dag med bakker av betydning (bortsett fra siste stykket dag 4 opp til hotellet i Santiago). 3 km opp til borgen. Vi anbefaler et stopp ved festningen. Etter noen få km for å komme ut i landlige omgivelser og vekk fra trafikken, kan dere stoppe på et hyggelig vannhull. Derfra inn på grusveier før det stiger for siste gang på god asfalt, før bratt ned til havet. Setubal med sine krokete gater og snev av karibisk stemning oser av fordums sjøfartsnasjon. En kjapp, bratt bakke opp til et flott beliggende hotell.

 • Dag 3: Setubal – Santo Andrè 25, 30 eller 55 km

  Ned fra hotellet, gjennom gamlebyen i Setubal, før dere ruller inn på bilferja som tar oss de 20 min over Sadobassenget. På sykkel 3 km inn på halvøya Troja og videre flatt 12 km til stranda for de som ønsker et morgenbad. Dere svinger inn på landevei som tar oss gjennom rismarkene og et yrende fugleliv. Så 4 km til strand for eventuell bading. Videre mot hotellet. Middag på egenhånd.

  NB: For godt trente syklister kan det legges på ekstra km med hard stigning inkludert. Vakkert og tøft.

 • Dag 4: Santo André – Santiago do Cacém, Ca. 40 km

  Morgenbad for de som ønsker det. Vi gjør flere avstikkere ut til kysten og til vakre laguner. Etter få km stopper kan dere stoppe ved kafeen ved Melideslagunen. Så inn fra kysten mot lille yndige Meldides med sitt sjeldne monument over det frie ord i marmor. En påminnelse om landets årelange fascistdiktatur under Salazar(1926-74) på samme tid som spanjolenes åk under den blodige diktatoren Franco(1939-75). Derfra på sykkel gjennom store korktrelunder. Så kan dere besøke olivenbonden på Lagar do Parral for omvisning og mulig kjøp av lokal extra jomfruolje. Rolige 7 km til hotellet i Santiago. De siste 3 i oppoverbakke. Byen har et hyggelig historisk sentrum og et vakkert festningsverk fra arabisk tid og kirke som bør besøkes (som dere ser fra hotellet). Hotellet har basseng. Restaurant 500m til høyre for hotellet er ingen dårlig løsning for middag. Med kokkemor i singlet og så autentisk du bare kan ønske deg.

 • Dag 5: Santiago do Cacém – Porto Covo, 34 km

  Dere starter dagen med besøk på en gammel restaurert vindmølle som fortsatt maler korn og mais. Så til de romerske ruinene i Mirobriga rett ved siden av. Lune naturløyper leder oss ned til et gammelt hyggelig ektepar og deres svært så lokale bar, hvor ølen fortsatt koster en femmer. Herfra sykler vi ut til kysten nær Sines. Så 6 flate km til Porto Covo. Ettermiddagen til fri disposisjon; tid å rusle ned til Porto Covos flotte strender eller hovedplassen i byen for kafebesøk eller begge deler. Dere bor på et lite hotell i byen.

 • Dag 6: Port Covo – Vila Nova de Mil Fontes, 23 km

  Først 3 km på klippene til festningen som beskyttet området mot pirater, samt øya som romerne brukte til saltlagring av fisken sin for videre transport til Santiago. Så videre flatt sydover, inn på grusvei for å komme ned til havet for eventuelt å besøke en liten fiskehavn eller gå rett på barforfriskning. Deretter inn til vakre Vila Nova de Mil Fontes. På vei ut av byen er det mulig med stopp på bar for kaffe. Over elvemunningen hvor Hannibal sammen med sin Kartagoflåte søkte ly for stormen for 2250 år siden. Siden skulle han bli den hærfører som romerne fryktet mest og som tilføyde romerske legioner sviende nederlag på hjemmebane. Hadde han valgt å gå mot Roma etter seieren ved Cannea og i Umbria, kunne historien ha fortonet seg helt annerledes. På hotellet dere bor på idag må middagen bookes på forhånd. Alternativet er å ta taxi inn til landsbyen Vila Nova de Mil Fontes. (ca 4,5km)

 • Dag 7: Vila Nova – rundtur 60km

  Dere sykler på veier som kun blir benyttet av lokalbefolkningen. Kysten er spektakulær og uvanlig vill og vakker. Omkranset av storkereir og innimellom finner dere små, gjemte viker.

 • Dag 8: Vila Nova de Milfontes

  Avreise