Dagsprogram

 • Vi er innom kulturbyer som Vicenza, Padova og Treviso for spennende historie og arkitektur. Byer uten masseturismens trengsel og overalt tas du varmt imot av blide italienere!

 • Dag 1: Borgo Valsugana

  Ankomst til hotellet i maleriske Borgo Valsugana (ca 7000 innbyggere) i provinsen Trentino. Elva Brenta slynger seg gjennom byen og høye fjell reiser seg på begge sider. Den norditalienske fjellheimen er også et paradis for vandrere. Historisk interessant er også «Museo Grande Guerra», museet omhandler første verdenskrig. Her gikk frontlinjen mellom den gang Italia og Østerike-Ungarn. Transfer til hyggelig Azienda hvor vi nyter vår første Prosecco-smaking før middag.

 • Dag 2: Borgo Valsugana – Bassano del Grappa ca. 55 km

  Første sykkeldag går langs den kjente sykkelveien Val Sugana. Med flott utsikt mot fjellene og langs elva Brenta, hele dagen på flotte sykkelstier (her har Norge mye å lære!!) og rolige småveier. Vi sykler lett nedover dalen med høye fjellsider på begge sider.

  Pikniklunsj før vi sykler videre til den historiske og velstående byen, Bassano del Grappa (ca 43 000 innbyggere). Fremdeles med Alpene som bakteppe og Monte Grappa, fjellet som byen har fått navnet fra. Arkitekturen gjenspeiler byens beliggenhet; venetiansk stil med tradisjonelle østerrikske trebalkonger. Vi tar oss tid til en rundtur i byen, besøker grappamuseet, får smake og lærer mer om den edle kunsten å produsere grappa. Gode handlemuligheter. Middag på hotellet.

 • Dag 3: Bassano del Grappa – Vicenza ca. 40 km

  Ut på landet og på småveier på kryss og tvers gjennom tettsteder og landsbyer. Første sykkelstopp er i sjarmerende Marostica. Byen er kjent for sin store sjakkmønstrede plass «Piazza degli Scacchi». Vi unner oss en espresso på torget. Pikniklunsj på et hyggelig sted før vi sykler videre mot elegante Vicenza. En rekke bygg av 1500­talls arkitekten Andrea Palladio står på Unescos verdensarvliste, og er verdt et besøk! Palladios tanker og ideer kom til å prege den europeiske arkitekturen i århundrer. Byens spesielle torg er senere kopiert rundt om i hele verden. Ta en rundtur i byen og se på byens severdigheter. Middag på egen hånd i kvelden, guiden kommer med tips. Hotellet er ca 15 min gange utenfor sentrum.

 • Dag 4: Vicenza – Padova ca. 44 km

  Vi sykler samlet i lang rekke ut av byen og opp på dikene langs elven Bacchiglione. Piknik underveis. I dag går sykkelturen til den gamle universitetsbyen Padova, en av de eldste byene i Italia. Allerede i middelalderen tiltrakk universitetet seg kultur-personligheter fra nær og fjern. Byen er full av historiske kirker og monumenter og berømt for den mystiske Basilica di Sant’Antonio. Denne storslåtte og meget spesielle kirken er verdt turen alene! Ta dere tid til å utforske den pulserende byen (211.000 innbyggere). Gode shopping muligheter! Middag på egen hånd. Vi overnatter på 4* hotell med kort vei til sentrum.

 • Dag 5: Padova – Castelfranco Veneto ca. 48 km

  Målet i dag er hyggelige Castelfranco Veneto. Byen som ble grunnlagt i 1195, har fremdeles sine høye forsvarsmurer intakt. Vi sjekker inn på hotellet, nyter en tur rundt i gamlebyen og en Spritz på torget før vi samles til middag på restaurant rett rundt hjørnet.

 • Dag 6: Castelfranco Veneto – Treviso ca. 47 km

  Ut av byen og etter kort tid starter vi sykkeldagen med å besøke vingården til Manera, en liten Prosecco-produsent. Prosecco smaker godt også tidlig på formiddagen! Så går det mot Treviso, hovedstaden i Prosecco-­området. Byen er vel verdt en stopp! Flott gjenoppbygget og restaurert etter bombingen i 2. verdenskrig, er den i dag en livlig by med sine fargerike hus og elvene som renner igjennom det historiske sentrum.

  De siste to nettene bor vi på et storslått landlig spa­hotell litt utenfor sentrum (7 km), en restaurert venetiansk villa fra 19. århundre med utendørsbasseng og en stor omliggende park. Middag på hotellet.

 • Dag 7: Rundtur Treviso ca. 38 km

  På siste sykkeldag tar vi en rundtur i området og sykler opp på åsryggen Montello. Første og eneste dag med litt bakker. Lunsj på hyggelig Osteria med meget velsmakende mat. Underveis vil dere se flere militære minnesmerker til minne om de dramatiske hendelsene og tragiske kampene i 1918.

  Vi kommer til den kjente og elegante vingården «Villa Sandi» som har tilhørt Moretti Polegato familien i flere generasjoner. Her får vi en omvisning og innføring i historien og produksjonen, og vi får smake på kanskje verdens beste Prosecco. Tilbake til hotellet med buss og felles avslutningsmiddag på hotellet.

 • Dag 8: Treviso

  Avreise