Dagsprogram

 • Vi gjør som romerne selv, følger Via Appia Antica, «Veienes dronning» inn til “Den evige stad”. Vårt ønske er å vise dere det autentiske Roma, de stolte romerne, så hvorfor da ikke ta en lunsj hos en italiensk familie som åpner sine dører bare for oss?

 • Dag 1: Sperlonga

  Sperlonga har flotte strender og er sjarmerende hvitkalka by på en liten høyde. Felles fiskemiddag på restaurant Tramontos havterrasse.

 • Dag 2: Sperlonga – Terracina, 30 km

  Fra Sperlonga går reisen rolig nordover langs kysten. Mulighet for en dukkert underveis. Lunsj på hyggelig fiskerestaurant. Ettermiddagen i hyggelige Terracina, en levende kystby med vakre strender som oser av italiensk sjarm. Her finner du et av de største markedene i regionen, samt et historisk sentrum som er hele 2700 år gammelt samt deler av Via Appias 2.300 gamle marmorfortau som kan du følge inn i gamlebyen. Vi avslutter kvelden med felles middag.

 • Dag 3: Terracina – Sermoneta, 59 km

  Vi forlater kysten og sykler innover i landet. Gjennom Mussolinis Latina-prosjekt; å omgjøre et sumpområde til en gedigen grønnsakhage. Forbi bøffelbeiter og mozzarella-produsenter, for å ende opp på Oasi San Valentino hvor vi nyter dagens piknik og lokale produkter. Så langs de loddrette fjellene og opp til den spektakulære klippebyen Sermoneta, hvor vi bor vakkert til i hotellet som er restaurert inn i en festning fra 1200-tallet. Middag på Il Castello.

 • Dag 4: Sermoneta – Castel Gandolfo, 37 km

  Vi ruller ned fra Sermoneta, ut på bygda langs rolige smale asfaltveier og et svært variert kulturlandskap. På veien blir det deilig lunsj og vinsmaking på vingården Cincinnato i Cori. Den nyter vi ute på terrassen. Videre på lite trafikkerte veier gjennom fruktbart sletteland, hvor du bl.a. passerer Europas kiwi-land. Transfer fra Castro Ginnetti til Castel Gandolfo (ca 25 km). Castel Gandolfo er en sjarmerende by som er mest kjent for å ha vært pavenes sommerresidens de siste 420 årene. Middag på hotellterrassen med strålende utsikt over dalstrøka før den evige stad. Overnatting på Hotel Castel Vecchio.

 • Dag 5: Castel Gandolfo – Via Appia – Roma, 43 km

  På sykkel langs innsjøen Gandolfo mot Via Appia for å følge denne over 2300 år gamle veien inn til Roma, av romerne kalt Regina Viarum, veienes dronning, som førte dem helt ned til Brindisi. Vi sykler på antikk brostein mellom gamle gravmonumenter og ruiner fra antikke romerske villaer. På slutten av Via Appia Antica, i hagen ved gravmonumentet til Cecilia Metella (ca. 50 e. kr.) rigger vi piniken. Her smaker Oliven-vinen av antikk historie Gran Riserva! Vi sjekker inn på Hotel San Giovanni hvor vi overnatter i tre netter. Hotellet ligger hyggelig til i utkanten av byen. I dette området bor Italienerene selv og bydelen yrer lokale steder hvor man får servert ekte Italiensk mat og drikke. Tid i Roma på ettermiddagen til å utforske byen litt og middag på egen hånd. Guidene hjelper gjerne til meg tips!

 • Dag 6: På sykkelvennlige veier i og rundt Roma, 46 km

  Vi følger sykkelstien langs Teveres (Tiber) elvebredd til Basilica San Paolo. Barstopp her og mulighet for å besøke Basilicaen om tiden tillater det. Videre gjennom Appiaparken, Caffarellaparken og til smakfull privat terrasselunsj hos Diania og Maurizio. Er han hjemme , stemmer sønnen Giuliano opp med gitar og vokal. Deretter mot hotellet etter først å ha vært innom nok et vakkert parkområde; Parco degli Acquedotti; Akvedukteparken, dette enorme fenomenet av 2000 år gammel ingeniørkunst, som generte mer vann pr person i millionbyen Roma enn Oslo vannverk er i stand til å forsyne sin befolkning med i dag.

 • Dag 7: Byvandring i Roma, ca 6 km

  Med lokalguide på byvandring får du oppleve de viktigste severdighetene i «Den evige stad». Etterhvert trengs noe leskende før vi deretter begir oss ut på en rikholdig matvandring i områder der de lokale innbyggerne har sine favorittsteder – godt for ganen og godt for sjela. Vi smaker oss gjennom de eldste gatene i gamlebyen. Tid i sentrum etterpå for de som ønsker; for eksempel til shopping, mer vandring etc. Felles middag på ristorante Nana i området ved Trevifontenen.

 • Dag 8: Roma

  Avreise eller mulighet for ekstra netter.