Dagsprogram

 • På veien mot kysten vil vi oppleve alt fra hyggelige strender og autentiske kystbyer til landsbygda og gode overnattingssteder. Og ikke minst den antikke romerske historia langs veien.

 • Dag 1: Roma

  Ankomst

 • Dag 2: Roma–Via Appia–St.Maria delle Mole–Cantina Villafranca–Lanuvio, 45 km

  Et første sykkelstopp ved Colosseum før dere svinger inn i Via Appia Antica for å følge denne gamle veien i bilfrie 15 km. På gammel brostein ut mellom 2000 år gamle gravmonumenter og rester av antikke romerske villaer. Barstopp kan passe i Santa Maria delle Mole. Ettermiddagen sykles gjennom Agro Romano og Lanuvio. Dere overnatter på hyggelig agriturismo med svømmebasseng.

 • Dag 3: Lanuvio–Castro Ginnetti–Cisterna–Abbazia di Valvisciolo–Sermoneta, 55 km

  Gjennom vindruelandskap og fruktmarker med kiwi. Videre gjennom idyllisk og frodig landsbygd til en gammel herregård. Besøk på Abbazia di Valvisciolo, et gammelt kloster som fortsatt er i drift. Derfra opp til klippebyen Sermoneta hvor dere bor vakkert til i middelalderbyen rett under den ca. 900 år gamle festningen.

 • Dag 4: Sermoneta–Sezze–Terracina, 57 flate km

  Dere ruller ned mot slettelandet som Mussolini forandret fra et sumpområde til et variert jordbruksområde hvor det nå dyrkes frukt, blant annet kiwi. Barstopp i Sezze. Herfra starter det kjente bøffelområdet, kjent for nydelig bøffel mozzarella. Dere sykler langs foten av de loddrette fjellveggene inn til Terracina og følger den gamle Via Appia. Flott utsikt og tid til forfriskning på strandpromenaden.

 • Dag 5: Terracina–Sperlonga, 30 km

  God tid til å nyte de siste kilometerne. Først langs havet ut av Terracina, der Trajan skar plass i fjellet for å føre Via Appia forbi. Inn i landet på småveier, før dere setter kursen mot en av de nydelige strendene nord for Sperlonga. Her kan dere stoppe for en lunsj på en strand kafé. Videre langs drivhusene og på flott sykkelsti til gamlebyen, en unik hvit middelhavsby med et hyggelig lite torg. Overnatting på moderne hotell rett under gamlebyen.

 • Dag 6: Sperlonga

  Sykkelturen er over for denne gang.

  Mulighet for ekstra dager i Sperlonga hvis man ønsker det.

  Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.