Dagsprogram

 • Lite mas, byer som takler håndterlig turisme og gir opplevelser av harmoni og et Italia vi gjerne søker. Legger vi til oppsiktsvekkende sykkellandskap langs sykkelvennlige veier og ikke minst kvaliteten over utvalgte overnattingssteder, så borger dette avgjort for etterlengtede feriedager. 

 • Dag 1: Perugia

  Innsjekk på hotell i det historiske sentrum. Byen ligger vakkert til oppe på en høyde og er viet fotgjengere. Etruskerne grunnla den, romerne utviklet den og middelalder-renessansen tok den videre med opprettelsen av universitet på 1300 tallet. En by med en rikdom av kulturskatter. Regionshovedstad i Italias grønne hjerte, Umbria. Liten vandretur, før middag på il Sole– terrassen ut mot Umbriadalen.

 • Dag 2: Perugia-Passignano sul Trasimeno-Castiglione del lago 40 km

  Kort transport og på rolige sykkelveier i forførerisk åslandskap inn til vesle Salomeo, landsbyen som klesdesigneren Brunello Cucinelli har restaurert. Hans ide om humanitær kapitalisme har forskjønnet denne lille perla, og produksjonen av hans verdensberømte silkeprodukter foregår i vakre omgivelser midt i landsbyen. Nær Trasimeno-sjøen stopper vi i Magione for en forfriskning. Opp på høyden for et panoramablikk over sjøen og amfiteateret av åser rundt den. Piknik ved strandkanten før kaffe i sjarmerende Passignano. Videre på fredelige sykkelstier langs sjøen fram til Tuoro på nordkysten, hvor det er påkrevd å minne om den sagnomsuste hærføreren Hannibal fra Kartago, som her knuste den romerske hæren i juni 217 f.kr. Aldri, i sin 1000 årige historie opplevde Romerriket liknende trussel. Vi har syklet godt og vel rundt halve innsjøen-Italias nr 4 i størrelse-da vi kommer frem til Castigliano del Lago for middag på byen og overnatting.

 • Dag 3: Castiglione del lago-Acquaviva-Montepulciano 30 km

  Vi forlater snart Umbria og beveger oss inn i toskansk landskap. Duvende syd-toskansk med sine særegne sypress-alleer. Vi nyter pikniklunsj underveis.
  Sydvestover i provinsen Montepulciano og stopp i vesle Acquaviva før vi bestiger byen Montepulciano. Her bor vi to døgn midt i Vino Nobile paradiset. Middag på restaurant i byen.

 • Dag 4: Montepulciano-San Quirico d’Orcia-Pienza-Montepulciano 49 km

  Naturopplevelsene denne dagen er av de sjeldne og UNESCO-beskytta Val d’Orcia-dalen sitter i naturminnet til de fleste syklister. I denne dalen bygger man ikke, kun restaurerer, innenfor strenge historiske rammer. Vi besøker også tre vakre småbyer rundt dalen. Vesle Monticchiello står nærmest urørt innenfor sine gamle bymurer. Pienza, den fullkomne renessanseperlen, som pave Pius 2 prosjekterte for mer enn 500 år siden, viser oss bygningskunst som kan stå i 1000 år. Etter piknik og vinsmaking nær San Quirico ruller vi ut i et deilig dypdykk i bevart natur og kultur, for oss uovertruffent i Italia. Middag på egen hånd.

 • Dag 5: Montepulciano-Arezzo 55km

  Dagen for kanalsykling i fredfulle omgivelser, langt fra trafikk og annen støy. Få kilometer fra Montepulciano kobler vi oss på denne populære sykkelveien langs Chiana-kanalen, som tidligere var et malariabefengt sumpområde. I dag er området et av de mest fruktbare jordbruksområder i sentrale Italia. Kanalisering og irrigasjonsteknologi gir et mangfoldig jordbruk og et svært sykkelvennlig og interessant lite stykke Toscana. Langs denne århundregamle frodige vannveien oppleves Toscana annerledes fordi vanlig kommunikasjon har ikke lett tilgang til området. Du må gå eller sykle. Vi tar bittesmå avstikkere for lokale vannhull og kanalhistorie. Piknik langs Canale Maestro della Chiana er et must! Vi overnatter i Arezzo, en av regionens mindre kjente godbiter. Vi gir deg kvelden på egen hånd til å sjekke ut.

 • Dag 6: Arezzo-Monte San Savino – Rapolano 48 km

  Vestover, retning Chianti krysser vi Chianadalen før vi sykler ut I dette mer ubebodde og ukjente landskapet mellom Arezzo og Siena. Knapt en landsby av noen størrelse, det typiske toskanske duvende mellom 300 og 500 m.o.h. Litt over halvveis når vi Monte Savino, en liten velstelt by med 8000 mennesker og et sted å innta forfriskninger. Få kilometer seinere klassisk Oliven-piknik før vi tar siste strekket på type gårdsvei inn til vårt storslåtte overnattingssted Laticastelli, i totalt ukjente Rapolano Terme. En komplett middelalderborg fra 1200 tallet som er omgjort til Country Resort. Mer en microlandsby hvor moderne komfort på en hensynsfull måte er koblet varsomt sammen med det genuint autentiske. Dette gjøres vakrest i Toscana! Utsikten fra bassenget og stemningen på restaurant-terrassen er sjelden.

 • Dag 7: Rapolano-Castelnuova Berardenga-Castello di Brolio-Siena 40 km

  Nordvestover og inn i Chianti Classico. Mer kupert denne dagen betyr like vakkert og vel så det. Første stopp i Berardenga. Noen kilometer seinere har vi avtalt med en mindre vinbonde om besøk og litt vinkos fra den vesle vinkjelleren hans. Dette tar vi sammen med pikniken vår, en god kombinasjon, som ikke er så enkelt å få til i Chianti Classico området. Tidlig ettermiddag sikter vi inn Siena, og tar inn på hotell i kort gåavstand til byens spektakulære Campo/Piazza, hvor byens elleville hesteveddeløp il Palio arrangeres to ganger hver sommer. Middag på restaurant rett ved.

 • Dag 8: Siena

  Avreise