Dagsprogram

  • Kystnaturreservater, greske templer og pittoreske sjøfarerlandsbyer av arabisk opprinnelse. Her vil du oppleve mye!

  • Dag 1: Castellammare del Golfo

    Ankomst Castellammare del Golfo ; som ligger vakkert til rett ved deilige strender og under bratte fjellskråninger. Sicilianerne kommer hit for å nyte naturen og strandlivet.

    På hotellet får dere utlevert sykler og en infopakke med veibeskrivelse og kart over sykkeldagene.

  • Dag 2: Scopello rundtur - med vandretur i naturreservatet Zingaro – 28 km på sykkel, ca 14 km fottur, 6t

    Noen få kilometer utenfor byen strekker naturreservatet Zingaro seg ut i all sin prakt; vandring her i fjellfauna, flora og dufter, med samtidig utsikt over Tyrrenhavets krystallklare vann, bukter og viker – en uslåelig kombinasjon.

    Først sykles noen bratte bakker frem til natur-reservatet. Dere har fått kart over området og kan selv velge hvor langt dere ønsker å gå. Underveis er det flere badebukter, ta med badetøy. Ta en stopp i Scopello på veien tilbake, en idyllisk og «trendy» landsby med flott utsikt. «La Tonnara di Scopello», den gamle tunfiskfabrikken i en liten strandbukt omgitt av høye klipper er også verdt et besøk, og dere erfarer raskt tunfiskens historiske betydning.

  • Dag 3: Castellammare – Segesta – Trapani – 57km

    Første sykkeldag, etter å ha beundret utsikten over Castellammare-bukta, fører inn på den sicilianske landsbygda, gjennom olivenlunder og vinmarker til Segesta hvor synet av det greske tempelet imponerer. Segesta, en by grunnlagt av elymerne for mer enn 2500 år siden, er nå et arkeologisk område og et viktig stoppested. Videre herfra i åpent landskap mot Trapani for overnatting to netter. Denne havnebyen og provinshovedstaden ble grunnlagt før Troias fall i 1260 f. Kr., og har siden tatt imot skip fra fønikerne, grekerne, romerne, normannerne, araberne og flere – enten de kom for å erobre byen eller for å handle varer. Trapani er også kjent på Sicilia som «Saltbyen», noe dere vil erfare i løpet av de neste sykkeldagene.

    PS: Denne dagen har noen bakker og er moderat.

  • Dag 4: Trapani – Erice 37 km eller Trapani – Favignana 25 km

    To ulike muligheter denne dagen:

    Et besøk til Erice, beliggende 750 m.o.h, gir deg sjarmerende middelaldersk landsbyliv. Om den 11 km lange stigningen opp til byen blir i tøffeste laget, kan du hive deg på gondolbanen og la deg frakte til topps med syklene. Fin sykkeltur nedover, langs stranden og inn til byen igjen.

    Alternativet er øy- og strandliv. Med sykkel på ferja over til Favignana, øya som har vært bebodd siden fønikernes tid. Her kan du sykle fra bukt til bukt, nyte livet og havsaltet i håret.

  • Dag 5: Trapani – Marsala, langs saltveien – 43 km

    På sykkel langs kysten og i flatt terreng går turen sydover i fønikernes gamle saltutvinningsområder. For den historieinteresserte kan det dessuten være verdt en stopp for en kjapp båttur ut til øya Mozia; her finnes noen av verdens best bevarte rester etter fønikerne. Videre mot Marsala er også en stopp ved museet med det puniske skip å anbefale. Eller kanskje et bad her?

    Havnebyen Marsala, grunnlagt av kartagerne i 397 f. Kr., er sentrum for vest-Sicilias vindyrking. Den portvinliknende Marsalavinen for eksempel, bør prøves! Byen ble erobret i 1860, da Giuseppe Garibaldi gikk i land – noe som ble innledningen til samlingen av dagens Italia.

  • Dag 6: Marsala – Mazara del Vallo – 30/50 km

    Langs kysten og gjennom jordbrukslandskap til denne byen. Mazara del Vallo har en av Italias viktigste havner og alltid hatt tett kontakt med Nord-Afrika. Tunisiere og sicilianere har levd sammen her uten nevneverdige problem. En rusletur i den arabiske gamlebyen, Kasbah, gir deg fargerike og kraftfulle scenebilder, så vel som å være en påminnelse om den korte avstanden til Tunisia.

  • Dag 7: Mazara del Vallo – Selinunte – 34/42 km

    Dagens løype går gjennom naturreservat og via antikkens steinbrudd Cave di Cusa, til den berømte greske ruinbyen Selinunte. I det 5. og 6. århundre f. Kr. hadde denne byen over 100.000 innbyggere, og var blant de rikeste og mektigste i verden. Byen er ikke bebodd i dag, men restene etter i alt åtte doriske templer, 2500 år gamle, gir deg en overveldende opplevelse. En vandring i tempelområdet, blant markblomster og gressende sauer, er (nesten) påkrevd!

    Deretter kan det være tid for å hoppe i havet fra en av Selinuntes mange strender, før siste etappe til hotellet.

  • Dag 8: Selinunte

    Hjemreise.

    Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.