Skip to main content

Løpetur Spania til Frankrike

Vi løper i 3 dager fra Cadaquès i Spania til idylliske Collioure i Frankrike. En løpetur i de store kunstneres fotspor, fulle av inntrykk for alle sanser. Opplev hvorfor de ble så betatt av dette spektakulære landskapet der hav møter fjell, der Middelhavet møter Pyreneene, på vakre stier mellom pittoreske, hvite landsbyer og vinranker.

Denne turen arrangeres i samarbeid med Sportsjentene

 

Fulltekstsøk

Priser

Pris pr person i dobbeltrom kr. (kommer for 2023)

 • Fly t/r Oslo - Barcelona
 • 4 overnattinger med frokost
 • Transfer fra og til Barcelona
 • Velkomstmøte med lokalguide
 • Løpende guider fra Sportsjentene
 • Bagasjetransport
 • Kart og rutebeskrivelse
 • 3 middager
 • 3 lunsj til løpeturene (lett lunsj til sekken)

Tillegg for enkeltrom kr. 2 500,-

Transport og fly

Fly:

 

FS1248    Oslo - Barcelona    0900    1220

FS1249    Barcelona - Oslo    1225    1545

 

 

 

Løpende guider

  

Elin Årseth (til høyre) – gründer og eier av Sportsjentene AS

Elin er 47 år og utdannet fysioterapeut og psykomotoriker. Hun har drevet firma i 15 år med fokus på livsmestring og sykemeldingsoppfølging. I 2014 bestemte hun seg for å danne Sportsjentene. Målet er å skape mosjonsglede blant jenter/damer i alle aldre. Sportsjentene har klare verdier som: felleskap, mestring og selvtillit – og Elin har et brennende engasjement for å lage gode treningstilbud for alle damer, uansett nivå.

 

Tonje Andresen (til venstre) - ivrig ultraløper og ansatt i Oliven Reiser

Tonje digger å være ute. Aller helst med løpeskoene på, men går også på ski, og har de senere år blitt en ivrig kajakkpadler og klatrer. "Løpingen gir så mange fantastiske naturopplevelser, oppdagelse av nye steder og møte med mange herlige mennesker" - sier vår smilende kollega. "Du får massevis av frisk luft, stor mestringsfølelse, blir sterk og ikke minst klar i toppen" - legger hun til. Tonje drømmer om at flere blir med og løper – i pur glede!

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst Cadaqués

  Vi flyr sammen fra Gardermoen til Barcelona, hvor vi blir hentet for transfer til Cadaquès. En sjarmerende gammel fiskerlandsby omgitt av fjell. Stedet var et av favorittstedene til både Picasso og Salvador Dali. Her har de blitt tiltrukket og inspirert av lyset, fargen og skjønnheten på dette spesielle stedet. I 1920 uttalte Dali « I have spent a delightful summer, as always, in the perfect and dreamy town of Cadaqués. There, alongside the Latin sea, I have been quenched by light and colour”.

 • Dag 2: Cadaquès-Port de la Selva - Llanca, 22km (+380m/-390m)

  Etter frokost starter vi løpeturen i hjertet av gamlebyen i Cadaquès og mot fjellene. Først stigning gjennom steinete landskap blant olivenlunder og vingårder før stien blir bredere og mindre bratt. Utsikten over Cap de Creus halvøyen er spektakulær og etter hvert som vi beveger oss innover i landet blir fjellene mer imponerende. Etter ca 3km stigning er 2 km nedover et deilig avbrekk. Terrenget flater noe ut og etter ca 7,3km får vi en bratt nedstigning til kystbyen Port de la Selva. Berømt for vindsurfing og avslappet atmosfære. Kanskje passe med lunsjpause her. Videre på Cami de Ronda, langs kysten til fiskerlandsbyen Llanca hvor vi skal overnatte.

 • Dag 3: Llanca(tog Colera - Colera - Banyuls sur Mer, 20km (+710m/-720m)

  Frokost på hotellet og så starter vi med en kort togtur til Colera. Her starter dagens løpetur og vi skal klatre ca 200m de første 1,5km. Så ned til grensebyen Portbou. Passerer denne og ut til stranden før vi igjen beveger oss opp i fjellene via smale stier helt til grensen mot Frankrike. Så nedover gjennom furuskog til den franske byen Cerbère. 1.5 km på asfalt langs kysten til vi fortsetter på sti langs gamle togskinner. Kupert terreng frem til vi når kystbyen Banyuls sur Mer. En hyggelig by å tilbringe litt tid i.

 • Dag 4: Banyuls sur Mer - Colliure, 15km(+290m/-280m)

  Frokost på hotellet før vi starter på den aller siste dagen med løping. Også den korteste etappen. Vi nyter stier som går langs herlige små bukter med blågrønt vann, grønne vinmarker og blomsterenger til vi kommer til Cape of Bear, med sitt kjente fyr. Frem til nå har det vært kupert, men nå blir terrenget litt «snillere» til vi når havnen Port Vendres. Siste delen i dag blir på asfalt, og belønningen er en av de vakreste byene langs den franske kysten; Coilloure. Smale gater og fargerike hus hvor mange malere viser frem sine kunstverk. Vi overnatter her.

 • Dag 5: Hjemreise

  Frokost på hotellet og tid for hjemreise. Transfer til flyplassen Barcelona. Tidspunkt avhenger av fly.

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien