Skip to main content

Costa de La Luz på egen hånd

Velkommen til Lyskysten, Costa de la Luz. Se for deg små fiskerlandsbyer hvor du kan nyte fersk sjømat og leskende Manzanilla mens du ser ut over det azurblå havet. Okerfargende klipper omkranser de jomfruelige, fredelige strendene som strekker seg så langt øyet kan se.

► Les også vårt blogginnlegg; Andalucia - der kunne jeg bodd, der
► Les også vårt blogginnlegg; Sykkeltur på egen hånd - Ja, hvordan fungerer det egentlig?
Fulltekstsøk

Transport og fly

Fly og transport tur/retur hotellet er ikke inkludert i reisens grunnpris, men kan bestilles som et tillegg.

FLY:

Vi anbefaler fly til Malaga (AGP), eventuelt til Sevilla (SVQ). Sjekk bl.a. KLM, SAS, Norwegian og Lufthansa.
 

TRANSPORT:

Fra Malaga til Sevilla /Jerez går det flere tog pr dag, ca 3 timer.
Fra Lebrija til Malaga går det også flere tog pr dag, ca 3,45 timer.
Privat transfer fra flyplassen til hotellet kan bestilles på forhånd. Ta kontakt for tilbud.

Priser

2024:

Pris pr person i dobbeltrom kr. 14 800,-

Prisen inkluderer:

 • 7 overnattinger med frokost på hotell
 • Sykkel m/utstyr
 • Kart og veibeskrivelse
 • Bagasjetransport
 • Telefonassistanse

Enkeltromstillegg kr 3 100,-

Tillegg for leie av el-sykkel kr. 1 500,-

NB! Denne turen kan ikke sykles fra 07.06 til 13.09.2024.

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en enkel rute

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Dagsprogram

 • Dag 1: Sevilla/Jerez

  Ankomst Malaga og transfer på egen hånd til Sevilla eller Jerez. Fra Malaga går det tog både til Sevilla og Jerez.

 • Dag 2: Sevilla/Jerez – Vejer

  Frokost på hotellet og mulighet for å utforske Sevilla eller Jerez på egen hånd. På ettermiddagen reiser dere videre til Vejer de la Frontera på egen hånd med buss eller tog. Vejer ligger fint til å toppen av en klippe og blir beskrevet som en av de vakreste hvite landsbyene i Andalucia. Overnatting på sjarmerende 3-stjerners hotell i det historiske sentrum.

 • Dag 3: Vejer- Rundtur til Barbate, 30km

  I dag henter dere syklene og starter med en enkel løype til Barbate. En fiskerlandsby kjent for sin tunfisk. Her finner dere ikke mange utenlandske turister, men heller en god del spanjoler på ferie. Dere sykler i flatt landskap langs elven Barbate. Langs elven finnes et yrende fugleliv og kanskje ser dere noen som plukker skjell. Ta gjerne lunsjen i Barbate før dere sykler tilbake til Vejer de la Frontera.

 • Dag 4: Vejer-Novo Sancti Petri, 38 km

  Vi beveger oss mot kysten og stranden El Palmar, kjent for sine gode surfebølger. Videre mod Conil de la Frontera, et godt sted for lunsj. Så oppover for å bli belønnet med utsikt over Atlanterhavet og fyret El Roche. Hotellet ligger kun 100m fra stranden La Barrosa, med sin gyldne sand og vakre solnedgang.

 • Dag 5: Novo Sancti Petri-Cadiz, 35 km

  Dagen starter med et besøk i fiskerlandsbyen Sancti Petri og båt til øya Sancti Petri. Øya består nesten kun av et gammelt slott, med en fascinerende historie. I dag sykler dere en del av den internasjonale Eurovelo Route 8 gjennom Bahia de Cadiz naturreservat. Kun til fots og på sykkel kan man nyte dette unike landskapet. Overnattingsstedet ligger i den gamle bydelen. Man mener at Cadiz er den eldste byen i den vestlige verden og kan dateres tilbake til ca 1100 f.Kr. Byen ble valgt av Colombus som utgangspunkt for sin andre reise til den nye verden. Dette førte senere til mye handel med det amerikanske kontinentet som igjen førte til en epoke av økonomisk oppgang og kulturell prakt hvor barokkpalasser med sine karakteristiske tårn og fantastiske utsikt ble bygget.

 • Dag 6: Cádiz – ferge til Rota – Sanlucar, 30km

  Båttur til Rota og deretter på sykkel via gamle nedlagte jernbanespor til Sanlucar de Barrameda. Her er det verdt å ta en liten omvei til Chipiona og besøke det høyeste fyret i Spania. Herlig utsikt. En forfriskning ved stranden hvor dere kan se båtene forsøke å komme inn til elven Guadalquivir. De siste km til Sanlucar sykler dere langs stranden. I Sanlucar kan dere smake på “Manzanilla” vin og herlige kongereker mens dere skuer utover elven.

  NB! Det hender at fergen ikke går pga tekniske problemer eller høye bølger. Hvis så er tilfelle vil vi bli nødt til å arrangere en taxi til dere og syklene. Ett pristillegg vil tilkomme.

 • Dag 7: Sanlucar de Barrameda – Lebrija, 42km

  Hvorfor ikke starte dagen med besøk på en Bodega før dere starter syklingen til Lebrija. Først sykler dere forbi steder som utvinner salt, videre gjennom furuskog i nasjonalparken Donana. Videre langs elven Guadalquivir mens du nesten garantert vil se vakre flamingoer vandre omkring. Etter hvert forlater dere elven og sykler innover i landet. I Librija finnes fremdeles spor etter maurerne. Blant annet ruinene etter et gammelt maurisk slott og kirken Santa Maria de la Oliva. Kirken var opprinnelig en moske, men ble tatt over som et kristent tempel i 1249.

 • Dag 8: Sevilla/Jerez

  Frokost på hotellet og tid for hjemreise. Dere kan ta toget til Sevilla (ca 50min) eller til flyplassen i Jerez (ca 10min)

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien