Skip to main content

Montenegro på egen hånd - NYHET

Opplev Montenegro på egen hånd – landet som er nytt på sykkelturistenes kart, men likevel godt kjent for alle som har reist til nabolandet Kroatia. Her finner du fine strender, krystallklart vann, grønne øyer, fossefall, idylliske middelalderbyer og, ikke minst, herlig mat laget av lokale råvarer.

Fulltekstsøk

Priser

2024:

Prisen for turen Kr 15 700,- per person fra 2 personer

Prisen inkluderer:

 • 7 overnattinger på sjarmerende hotell m/frokost
 • gode 24 girs hybridsykler m/utstyr
 • detaljert kart/rutebeskrivelse
 • telefonassistanse
 • bagasjetransport
 • 2 x transfer dag 5

Ikke inkludert

 • Fly
 • Transfer

Kr 850,- pr person i høysesongstillegg 01.06 - 01.10.2024

Kr 2 500,- i enkeltromstillegg
Kr 1 500,- leie av elsykkel

Turen kan sykles fra 15.03 til 31.10.2024.

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en moderat rute

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Det vil si noe mer kupert enn enkleste

Transport og fly

Fly og transport tur/retur hotellet er ikke inkludert i reisens grunnpris.

FLY:

Vi anbefaler fly til Dubrovnik(106km),  Podgorica (39 km) eller Tivat (52km. 
Norwegian flyr til Dubrovnik og Tivat.

Privat transfer fra flyplassen til hotellet kan bestilles på forhånd. Ta kontakt for tilbud.

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst

  Ankom Montenegro når du måtte ønske, flott å sykle her fra april t.o.m oktober.

  Velg transfer egen hånd, eventuelt book via oss til første hotell i Cetinje mot et tillegg i pris. Vår kontaktperson møter deg i hotellets resepsjon. Informerer deg om turen, viser deg sykler og gir deg turdokumenter.  Har du spørsmål er dette rette tidspunktet å spørre. Cetinje er den tidligere kongelige hovedstaden i Montenegro. En bytur eller en sightseeingtur med sykkel gir dere en første innsikt i Montenegros historie. Besøk gjerne klosteret Cetinje, ambassadebyggene eller kanskje museet som viser landet og hvordan det er bygd opp – Her kan du faktisk visualisere turen du skal på.

 • Dag 2: På sykkel i hjertet av Montenegro, 39km

  Dagens sykkeltur tar deg til den største innsjøen på Balkan-halvøya, Skadar-sjøen. Du starter på hovedveien, så svinger du av til den gamle veien som forbinder Cetinje med Rijeka Crnojevida. Denne veien går jevnt nedover (15,5 km) – gjennom landsbyer og forbi vakre panoramapunkter – til Rijeka Crnojevida, stedet der den første boken på Vest-Balkan ble skrevet. I dag er Rijeka Crnojevida en søvnig landsby med noen få restauranter som inviterer til hvile. Med ny styrke sykler du – først langs sjøen, deretter oppover – mot Virpazar. Det vil være noen mindre stigninger, som ofte blir belønnet med fantastisk panoramautsikt over innsjøen. Til slutt nedover til Virpazar, stedet hvor du skal overnatte. Virpazar er sentrum i den mest berømte vinregionen i Montenegro, der den anerkjente Vranac-vinen er produseres. Passer perfekt til sjømat.

 • Dag 3: Langs den gamle jernbanelinjen fra Skadar-sjøen til Adriaterhavet, 41km

  Fram til slutten av 1960-tallet, før byggingen av jernbanetunnelen gjennom Rumija-fjellet, var Podgorica forbundet med havnen i Bar med en smalsporet jernbane. Vognene ble fraktet med skip til Virpazar – fra den ene siden av innsjøen til den andre. I dag følger du dette tidligere jernbanesporet i en behagelig oppstigning til fjellpasset. Derfra kan du glede deg over en spennende nedoverbakke, med flott utsikt over Adriaterhavet, gjennom gamle olivenlunder på veien til Stari Bar, hvor du overnatter i dag. Stari Bar er gamlebyen i Bar, som ligger i pittoreske omgivelser i skråningen av Rumija-fjellet. Hvis du vil, kan du også utforske den moderne delen av Bar som ligger nede ved kysten.

 • Dag 4: Gjennom olivenlunder mot Skadar-sjøen, 30km

  I dag sykler du på rolige veier blant lunder med oliventrær, noen av dem over 2000 år gamle. Med utsikt ned mot Adriaterhavet sykler du i området rundt Bar, Montenegros "olivenoljehovedstad". Her må du følge hovedveien i noen få kilometer før du igjen kommer inn i eldgamle olivenløyper med fantastisk panoramautsikt. Dagens sykkeltur ender rett ved murene i Ulcinj, den sørligste byen i Montenegro med sjarmerende middelalderpreg og en flott beliggenhet på en klippe ovenfor sjøen.

 • Dag 5: Skadar Lake Nasjonalpark, 44km

  En fantastisk, men utfordrende panoramatur venter deg i dag. Du følger en smal ved Skadar-sjøen, forbi vingårder og gjennom landsbyer.  Fantastisk utsikt over innsjøen og de dramatiske albanske Alper i bakgrunnen. Ved landsbyen Ostros sykler du gjennom hundre år gamle majestetiske kastanjelunder. I nærheten av landsbyen Muridi kan du se de små klosterøyene og foran landsbyen Godinje er det Montenegrinske «Alcatraz» – et tidligere fengsel fra kong Nikolas tid. I Godinje, som er en tradisjonell vinregion kan du gjenvinne styrken før den siste oppstigningen på vei til Virpazar. Her blir du hentet og kjørt til Lovćen nasjonalpark, over Kotorbukten. Du bor i hjertet av nasjonalparken.

 • Dag 6: Lovćen Nasjonalpark – ned til Kotor, 30km

  Dagens tur tar deg direkte fra fjellene til sjøen langs den berømte østerriksk-ungarske serpentinveien, med den vakreste panoramautsikten i Kotorbukten. Hvis du vil og for de som virkelig er i form, kan du også klatre de siste 200 høydemetrene til mausoleumet over Petar Petrovid Njegoš – en av de viktigste historiske personene i Montenegro. Fra observasjonsplattformen nyter du en fantastisk utsikt over «nesten» hele Montenegro. Etter at du har erobret den første bakken, er det bare å rulle nedover. Langs veien vil det være flere flotte steder for fotostopp. Turen avsluttes rett foran porten til gamlebyen i Kotor.  Like innenfor porten finner du hotellet ditt.  Nyt middelhavsatmosfæren i gamlebyen.

 • Dag 7: Høydepunktene i Kotorbukta, 42km

  Kotor er UNESCO beskyttet og en stemningsfull og vakker gamleby.  Her vil du trives!
  I dag kan du utforske de pittoreske stedene i Kotorbukten – gå ikke glipp av den barokke sjømannsbyen Perast med sine to kirkeøyer. Noen kilometer senere kommer du til Risan, den eldste bosetningen i bukten. Romerske mosaikker og malerier fra ny steinalder, er vitner til bosetningshistorien. I nærheten av Morinj er det en liten strand hvor du kan ta en hyggelig pause. På sykkel litt videre til du kommer til fergen, som tar deg over til den andre siden av fjorden. Langs sjøen tilbake til Kotor.

 • Dag 8: Avreise fra Kotor

  Sykkelturen er over for denne gangen, og etter frokost er det avreise til flyplassen på egen hånd.

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien