Skip to main content

Sykkelweekend Gardasjøen

- med guide

På sykkelstier til idylliske områder rundt Gardasjøen med sin romerske arv, vintradisjoner, sitronlunder og gamle byer, det hele krydres med mye gode mat og vinsmaking.

Fulltekstsøk

Transport og fly

FLY:

På denne turen anbefaler vi å fly tur/retur Verona (VRN). Eventuelt fly til Venezia (VCE), Bergamo (BGY)
Oliven Reiser tilbyr å booke din flybillett fra kr 4 900,-.

OPPMØTE:

Transport fra/til flyplassen i Verona (25 min) er inkludert om dere møter opp til oppgitt avreisetidspunkt.
Ellers er oppmøte på første hotell.
Ta kontakt for tilbud på transport fra Venezia eller Bergamo.

 

Priser

2024

Prisen for turen Kr 11 200,- pr. person i dobbeltrom fra 6 personer

Prisen for turen Kr 10 900,- pr. person i dobbeltrom fra 8 personer

 

Prisen inkluderer:

 • Transfer til/fra flyplassen i Verona ca. 30min unna.
 • 3 overnattinger med frokost
 • 3 middager
 • Transfer til Peshiera til to middager
 • 2 Lunsjer
 • Vin og vann til alle inkluderte måltider (1/2 flaske vin pr person)
 • 1 Vinsmaking 
 • 1 Oljesmaking
 • Sykler m/utstyr
 • 1 syklende Olivenguide

 

Ikke inkludert

 • Flyreisen
 • Følgebil

 

Ønsker dere ankomst og avreise fra Milano blir det ett tillegg på kr 1400,- pr person. 

Kr 1 900,- i enkeltromstillegg

El-sykler kr 800,- 

Høysesongtillegg i juli og august kr 900,- pr person.

Våre sykler i Italia

I Italia har vi sykler som er produsert spesielt for oss. Vi er opptatt av at din opplevelse skal være så bra som overhodet mulig, og da er en driftssikker sykkel en helt essensiell del av det. Det får man nødvendigvis ikke av å kjøpe nye sykler i tide og utide. Og det er ikke bærekraftig heller. Vi tror på å ta vare på det vi har, og at din opplevelse av det vakre landet er viktigere enn fargen på sykkelen (selv om vi er ganske fornøyd med at de er grønne). Vi bruker derfor mange timer og penger på å sørge for at kritiske deler som gir, bremser og kvalitetsdekk er noe av det beste man kan få, og i god stand til enhver tid.

Syklene har som oftest enten sideveske eller bagasjebrett, og noen ganger frontveske / kartholder. De fleste syklene har flaskeholder. Mange tar med gel/tempursete for ekstra komfort.

Syklene er moderne offroad/hybridsykler. Følgebil har nødvendig utstyr og reservesykler. På de fleste destinasjoner er en av guidene sykkelteknisk ansvarlig, ellers bruker vi reservesykler og reparerer om kvelden. Standard sykkelhjelm fås utdelt, med mindre du ønsker å ta med egen.

Har du ytterligere spørsmål ang. syklene våre i Italia, er det bare å spørre oss.

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en enkel rute

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Dagsprogram

 • I området produseres annerkjente viner som Bardolino, Soave og Valpolicella og Amarone. Tre netter på ærverdige Relais Corte Cavalli i utkanten av Peschiera; en vakker restaurert gård med stor hage og basseng innrammet av vinmarker.

 • Dag 1: Peschiera del Garda

  Transfer til hotellet ved Gardasjøen. Middag og overnatting på Hotel Relais Corte Cavalli.

 • Dag 2: Peschiera del Garda – Lazise – Bardolino – Peschiera 44 km

  Etter frokost følger vi sykkelstien langs innsjøen nordover mot vakre Lazise. Muligheter for bading. I Lazise er det barstopp ved bryggekanten og en liten vandring innenfor de gamle bymurene. Vi fortsetter langs vannet til Bardolino, ikke minst kjent for sin vin. Derfra en liten stigning opp på åsryggen over Gardasjøen. Etter lunsj blir det vinsmaking på Cesari. Derfra langs høydedraget over Gardasjøen til hotellet. Middag på restaurant i Peschiera om kvelden. Transfer tilbake til hotellet etter middag (ca. 3 km)

 • Dag 3: Peschiera del Garda- Sirmione – Desenzano – Peschiera 42 km

  Dagens sykkeltur går ut på landet, vestover gjennom landskap dekket med vinranker, oliven og sitrontrær mot Sirmione. En blanding av sykkelstier, fortau og vanlig vei for å nå denne landtungen. Med noe trafikk. Sirmione er en av områdets mest idylliske og historisk interessante byer. Her tar vi en liten runde i den stemningsfulle byen med små gater, torgplasser og palasser, syklene parkeres utenfor bymuren. På toppen av landtungen (15 min hurtig gange) ligger et enestående romersk monument; restene av dikteren og rikmannssønnen Catullos enorme villa fra år 100. Videre vestover mot Desenzano hvor vi spiser lunsj. Så til et interessant og behagelig besøk på gammel tradisjonsrik olivengård, Montecroce, her får vi et innblikk i hele innhøstings- og produksjons-prosessen. Mulig med vinsmaking på Cantina Olivini (ikke inkludert). Gode overraskelser hva gjelder smak og kvalitet. Deretter fortsetter vi tilbake til hotellet. Middag på hotellet.

 • Dag 4: Peschiera del Garda

  Frokost på hotellet. Transfer til flyplassen for hjemreise.

  Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien