Skip to main content

Vandretur Costa Brava Sør på egen hånd

En vandring på Cami de Ronda. På stier langs kysten som har blitt brukt for å få tilgang til små bortgjemte bukter, oppsyn med pirater og av smuglere.  Nå kan de nytes i rolig atmosfære mellom pittoreske landsbyer og vinranker.

Fulltekstsøk

Priser

2024:

Pris pr person i dobbeltrom kr 11 600,-.

Prisen inkluderer:

 • 7 overnattinger på hotell/gjestehus med frokost
 • Bagasjetransport
 • Transfer fra Sant Miquel de Fluvià stasjon eller Figueres Vilafant Stasjon til første hotellet.
 • Kart og detaljert rutebeskrivelse (GPS tracks om dere ønsker)
 • Velkomstmøte
 • Telefonassistanse

Tillegg for enkeltrom kr 3 600,-
Tillegg for høysesong mai og oktober kr 1 700,-
Tillegg for høysesong juni og september kr 2 050,-

Spør oss om dere ønsker pris på privat transfer fra flyplass til første hotell og tilbake til flyplassen igjen.

Transport og fly

Fly og transport tur/retur hotellet er ikke inkludert i reisens grunnpris, men kan bestilles som et tillegg.

FLY:
Vi anbefaler fly tur/retur Barcelona (BCN). Sjekk bl.a. SAS, Norwegian, Lufthansa, KLM.
Oliven Reiser tilbyr å booke din flyreise fra kr 4.000, -. Vi tar forbehold om ledige billetter.

TRANSPORT:
Fra Barcelona flyplass går tog (RENFE) til Estació de Sants, så videre med R11 mot Portbou å gå av på Sant Miquel, hvor dere kan bli hentet.

Dagsprogram

 • Ruten vår er en skattekiste av historiske perler blandet med moderne kultur. Og av og til tar vi oss tid i skyggen til å betrakte det rolige hverdagslivet gjerne mens vi skjenker noe godt i glasset.

 • Dag 1: Sant Pere Pescador

  Ankomst Sant Miquel de Fluvià på egen hånd og pick up for transfer til Sant Pere de Pescador. (mulig å booke privat transfer) Velkomstmøte med lokal guide for utdeling av kart og annen informasjon.

 • Dag 2: Sant Pere Pescador - L' Escala, 15km

  Frokost på hotellet før vi går langs stranden før vi fortsetter på GR92, en fantastisk rute som går gjennom Katalonia mot Valencia. Her opplever dere våtmarksområder med et rikt biologisk mangfold. Ta en stopp ved ruinene av Empùries, en av de største greske og romerske bosetningene på Iberiahalvøya. 

 • Dag 3: L' Escala - Torroella de Montgrí, 21km

  Vi fortsetter på GR92 og krysser Massis del Montgri. Stien starter ved sjøen forbi små bukter frem til Punta Ventosa. Her følger stien rett ved siden av klippene og vi fortsetter innenlands til vi når Montgri Castle som gir oss flott utsikt over Pyreneene, Middelhavet og Emporda. Nedover til Torroella og hotellet. 

 • Dag 4: Torroella de Montgrí - Begur, 18km

  I dag vandrer vi i naturreservatet Montgri og Medes. Langs elven Ter helt til stranden. Deretter følger dere strendene til Pals før dere får noen høydemeter før dere når Begur.

 • Dag 5: Begur - Calella de Palafrugell, 14km

  Denne dagen vil dere se et mer variert landskap. Stien går gjennom skog, forbi små og øde bukter, stier med utsikt over havet og gjennom sjarmerende små landsbyer som Tamariu, Llafranc og Calella de Palafrugell. Typiske fiskerlandsbyer. 

 • Dag 6: Calella de Palafrugell - Palamòs, 12km

  Dagens etappe byr på furutrær, eik- og oliventrær. Dere ender opp i Palamós, hvor det fremdeles er yrende liv i havnen, når fiskerne kommer inn med fangsten sin. Hver ukedag er fiskemarkedet åpent og byen har et interessant fiskemuseum.

 • Dag 7: Palamós - Sand Feliu de Guíxols, 14km

  Den siste vandredagen vandrer dere fra Palamos til stranden Sant Pol i Sant Feliu. Dere følger den delen av Cami de Ronda som går langs kysten.  Forbi flere sand- og steinstrender, gjennom tunneller som har blitt gravd ut i fjellet, samt flere små byer.

 • Dag 8: Hjemreise

  Frokost på hotellet og hjemreise på egen hånd.

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien