Skip to main content

Det uberørte Spania - fra Parador til Parador på egen hånd

Vi har valgt dette området for på alle måter å vise dere det autentiske, ekte og vakre Spania. Regionen Extremadura er avgjort en reise verdt. Med sin beliggenhet langt fra Middelhavet, felles grense med Portugal og ingen kystlinje, har denne delen av Spania sluppet unna masse-turisme av ethvert slag. Ja, det meste av regionen har knapt hatt annen turisme enn den spanjolene selv har stått for.

Fulltekstsøk

Priser

2024

Pris for turen pr person i dobbeltrom kr 15 200,-

 • 6 netter på svært gode paradorer med frokost
 • Leie av sykler med sideveske og flaskeholder
 • Detaljert rutebeskrivelse og kart
 • Bagasjetransport mellom hoteller
 • Telefonassistanse

Ikke inkludert

 • Fly
 • Transfer
 • Turistskatt
 • Middager
 • Lunsj
Tillegg for enkeltrom kr 3 300,-
Tillegg for leie av el-sykkel kr 1 500,-
Tillegg for leie av GPS kr 400,- ( 1 pr gruppe)
 

Kan ikke sykles i juli & august pga varmen

Transport og fly

Fly og transport tur/retur hotellet er ikke inkludert i reisens grunnpris, men kan bestilles som et tillegg.

FLY:

Vi anbefaler fly til Madrid.Norwegian  har direkte ruter til Madrid fra Oslo Lufthavn Gardermoen.

TRANSPORT:

Videre  går det tog fra Madrid Atocha train Station til Oropesa (1hr 45min).

Tilbake fra Caceres til Madrid Atocha Train Station (3hrs 30min).

Se www.renfe.es for mer informasjon om tog.

 

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en moderat rute

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Det vil si noe mer kupert enn enkleste

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst Oropesa

  Ankomst på egen hånd til Oropesa, som er en liten og hyggelig by med utsikt til landskapet som dere sykler gjennom neste dag. Og ikke minst Sierra de los Gredos-fjellene. Hvis det er tid, ta dere en tur på det vesle torvet i byen for forfriskninger.

  Paradoren dere bor på i Oropesa, ble bygget i det 13. århundre og reist på tuftene av det gamle palasset som ble ødelagt i løpet av gjenerobringen. Inntil det 18. århundre var det hjemmet til Álvarez de Toledo familien, grevene av Oropesa. Palasset ble omgjort til en Parador i 1930, det første historiske og kunstneriske monument i Spania som blir brukt på denne måten.

 • Dag 2: Oropesa - Jarandilla de la Vera 65km

  Dere sykler ut av byen Oropesa og ned på det storslåtte slettelandet mot de imponerende fjellene i Gredos. Dette området, like sør for fjellkjeden, er bare rundt 400 meter høyt og kjennetegnes for sin rikdom på vann og behagelige, milde vintre. Slettelandet er svært frodig med stor grønnsaksproduksjon og tobakkplantasjer, okser og sau. Dere sykler på rolige veier og kommer nærmere og nærmere de høye fjellene i Gredos, som er 2592 meter på sitt høyeste ved Almanzor. Etter ca 32 km og lengst nord på ruta, kommer dere inn i Extremadura rett sør for Madrigal de la Vera. I Madrigal kan det passe med en barstopp. Herfra stiger landskapet slik at terrenget er mer kupert og svingete den siste delen av dagen – og enda vakrere. Dere kan spise lunsj i Villanueva de la Vera om dere ønsker, restaurant Llano Tinteo kan anbefales. Videre vestover. Robledilla de la Vera er verd et lite besøk. Sjarmerende landsbyer er spredt i det frodige landskapet, og dere ankommer den mest kjente av disse, Jarandilla de la Vera. Paradoren dere overnatter på var i det 15. århundre Carlos V’s slott – her bodde han under byggingen av klostret i Yuste.

 • Dag 3: Jarandilla de la Vera - Plasencia 59 eller 69 km

  Opp og ned de 14 km til Jaraiz de la Vera. I Jaraiz eller Torre Menga kan det passe med en stopp. Så flater landskapet ut og forandrer seg. Gjennom vesle Torre Menga og nedover til Tejeda de Tietar hvor det kan passe med lunsj. Vi anbefaler også en liten rusletur i Tejeda. Herfra er det stort sett enkelt sykkelterreng mot Plascencia og nok en gammel vakker paradorbygning i gamlebyen.  Oppsøk gamlebyen og et av torgene.

 • Dag 4: Plasencia - Torrejon del Rubio (Monfrague) 33 km

  Vi anbefaler en morgentur i gamlebyen om dere ikke rakk det dagen før. Dagens sykkeltur tar dere gjennom Nasjonalparken Monfragüe. Dette er et av de absolutt mest ettertraktede og beskyttede områder i Spania. Dere er nå ved Europas mest kjente sted for rovfugler (for fugleinteresserte; ta med kikkert!). Stopp på et par utsiktspunkter. Keiserørn, svart stork og div gribbarter er blant attraksjonene her. Etter nasjonalparken kan det passe med en pause i Villareal de San Carlos. Videre ned til elva Tejo, en av de to store elvene som renner ut i Atlanterhavet på Portugals vestkyst. Fra broa i dalbunnen går det svakt opp til Gribbfjellet, - flott utsiktspunkt. Derfra relativt flatt, svingete, smalt og flott til Torrejon del Rubio.

 • Dag 5: Monfrague – Trujillo 49 km

  I dag er sykkelturen enkel og går gjennom vakkert landskap på en nesten trafikkfri vei i flott naturlandskap, preget av vakre blomster og fugler. Et flott område med gressganger samt eike- og korketrær. Her avler de ville okser til tyrefekting, samt den berømte sorte “Iberico” gris, som går fritt rundt og spiser eikenøtter for å ende sine dager som den fantastiske Iberico-skinken. Dette er det typiske langstrakte, om vinteren ugjestmilde, om sommeren gloheite Extramadura. Dere må unne dere god tid i Trujillo! Byen er full av historie og skjønnhet midt i et svært tynt befolket område. Trujillo ble velstående takket være at mange av de første oppdagelsesreisende og conquistadorene av Amerika opprinnelig var fra dette området.

 • Dag 6: Trujillo – Cáceres 55 km

  Ut av Trujillo. Vakkert flatt landskap, smale idylliske veier innrammet av steingjerder. Raskt er dere ute på landet og sykler mot Santa Marta de Magasca. Fincaene ligger som små husklynger spredt over dette for oss litt sjeldne landskapet. I Santa Marta kan det passe med en stopp på det vesle torget i landsbyen. Videre ned mot elva Santa Maria og videre til Cáceres. Cáceres opplevde sin storhetstid under den katolske kong Ferdinand og dronning Isabell, da byen spilte en viktig rolle under oppdagelsen av Amerika. I byens gamle bydel finner dere flere palasser og herskapshus omringet av mauriske murer bygget av de arabiske Almohadene, og ved siden av disse finner man romerske ruiner. Dette har gjort at Cáceres har blitt kategorisert som ”World Heritage City”

   

 • Dag 7: Caceres

  Frokost på hotellet og hjemreise på egen hånd.

   

   

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien