Skip to main content

Fra Kysten til Roma

Fra det vi mener er den italienske kystens perle, Sperlonga, ruller vi mellom hav og fjell, gjennom pittoreske middelalder, og sanselige påfyll av kortreist mat og vin.

Fulltekstsøk

Transport og fly

2021 FLY:
På denne turen anbefaler vi å fly tur/retur Roma (FCO).
Oliven Reiser tilbyr å booke din flybillett fra kr 4 900,-.

OPPMØTE:
Transport til første hotell er inkludert om dere møter opp på flyplassen i Roma til oppgitt avreisetidspunkt.
Ellers er oppmøte på første hotell.

I 2022 velger vi å ha fly inkludert i prisen. Her er flytidene til turene våre:

01.05.2022  OSL FCO  09.20  12.30  SK4713
08.05.2022  FCO  OSL  13.20  16.30  SK4714

Priser

Prisen er fra kr 20 500,- inkludert fly t/r Roma (FCO).
Fra 2022 inkluderer Oliven Reiser flyreisen i prisen igjen.
Det gjøre hele turen både rimeligere og enklere med hensyn til transport fra/til flyplassen.
Sjekk flytider under «Transport og fly»

Turen uten fly koster minus kr 2.000, -
Ta kontakt for tilbud om tilslutning fra en annen flyplass enn Oslo.
Ta kontakt for tilbud om dere ønsker å endre dato for flyreisen (f.eks. forlenge reisen).

Prisen inkluderer:

7 overnattinger på hotell/agroturismo m/frokost
5 middager med vin/vann
5 lunsjer med vin/vann, hvorav en 1 vingårdslunsj med vin/vann
Guidet tur i Roma med lokal mat og vin
Følgebil
Bagasjetransport
Sykkel med hjelm og sidevesker
Syklende guider

Enkeltromstillegg kr 3 100,-

Tillegg for El-sykkel kr 1500,-

Våre sykler i Italia

I Italia har vi sykler som er produsert spesielt for oss. Vi er opptatt av at din opplevelse skal være så bra som overhodet mulig, og da er en driftssikker sykkel en helt essensiell del av det. Det får man nødvendigvis ikke av å kjøpe nye sykler i tide og utide. Og det er ikke bærekraftig heller. Vi tror på å ta vare på det vi har, og at din opplevelse av det vakre landet er viktigere enn fargen på sykkelen (selv om vi er ganske fornøyd med at de er grønne). Vi bruker derfor mange timer og penger på å sørge for at kritiske deler som gir, bremser og kvalitetsdekk er noe av det beste man kan få, og i god stand til enhver tid.

Syklene har som oftest enten sideveske eller bagasjebrett, og noen ganger frontveske / kartholder. De fleste syklene har flaskeholder. Mange tar med gel/tempursete for ekstra komfort.

Syklene er moderne offroad/hybridsykler. Følgebil har nødvendig utstyr og reservesykler. På de fleste destinasjoner er en av guidene sykkelteknisk ansvarlig, ellers bruker vi reservesykler og reparerer om kvelden. Standard sykkelhjelm fås utdelt, med mindre du ønsker å ta med egen.

Har du ytterligere spørsmål ang. syklene våre i Italia, er det bare å spørre oss.

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en enkel rute

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Dagsprogram

 • Vi gjør som romerne selv, følger Via Appia Antica, «Veienes dronning» inn til “Den evige stad”. Vårt ønske er å vise dere det autentiske Roma, de stolte romerne, så hvorfor da ikke ta en lunsj hos en italiensk familie som åpner sine dører bare for oss?

 • Dag 1: Sperlonga

  Sperlonga har flotte strender og er sjarmerende hvitkalka by på en liten høyde. Felles fiskemiddag på restaurant Tramontos havterrasse.

 • Dag 2: Sperlonga – Terracina, 30 km

  Fra Sperlonga går reisen rolig nordover langs kysten. Mulighet for en dukkert underveis. Lunsj på hyggelig fiskerestaurant. Ettermiddagen i hyggelige Terracina, en levende kystby med vakre strender som oser av italiensk sjarm. Her finner du et av de største markedene i regionen, samt et historisk sentrum som er hele 2700 år gammelt samt deler av Via Appias 2.300 gamle marmorfortau som kan du følge inn i gamlebyen. Vi avslutter kvelden med felles middag.

 • Dag 3: Terracina – Sermoneta, 59 km

  Vi forlater kysten og sykler innover i landet. Gjennom Mussolinis Latina-prosjekt; å omgjøre et sumpområde til en gedigen grønnsakhage. Forbi bøffelbeiter og mozzarella-produsenter, for å ende opp på Oasi San Valentino hvor vi nyter dagens piknik og lokale produkter. Så langs de loddrette fjellene og opp til den spektakulære klippebyen Sermoneta, hvor vi bor vakkert til i hotellet som er restaurert inn i en festning fra 1200-tallet. Middag på Il Castello.

 • Dag 4: Sermoneta – Castel Gandolfo, 37 km

  Vi ruller ned fra Sermoneta, ut på bygda langs rolige smale asfaltveier og et svært variert kulturlandskap. På veien blir det deilig lunsj og vinsmaking på vingården Cincinnato i Cori. Den nyter vi ute på terrassen. Videre på lite trafikkerte veier gjennom fruktbart sletteland, hvor du bl.a. passerer Europas kiwi-land. Transfer fra Castro Ginnetti til Castel Gandolfo (ca 25 km). Castel Gandolfo er en sjarmerende by som er mest kjent for å ha vært pavenes sommerresidens de siste 420 årene. Middag på hotellterrassen med strålende utsikt over dalstrøka før den evige stad. Overnatting på Hotel Castel Vecchio.

 • Dag 5: Castel Gandolfo – Via Appia – Roma, 43 km

  På sykkel langs innsjøen Gandolfo mot Via Appia for å følge denne over 2300 år gamle veien inn til Roma, av romerne kalt Regina Viarum, veienes dronning, som førte dem helt ned til Brindisi. Vi sykler på antikk brostein mellom gamle gravmonumenter og ruiner fra antikke romerske villaer. På slutten av Via Appia Antica, i hagen ved gravmonumentet til Cecilia Metella (ca. 50 e. kr.) rigger vi piniken. Her smaker Oliven-vinen av antikk historie Gran Riserva! Vi sjekker inn på Hotel San Giovanni hvor vi overnatter i tre netter. Hotellet ligger hyggelig til i utkanten av byen. I dette området bor Italienerene selv og bydelen yrer lokale steder hvor man får servert ekte Italiensk mat og drikke. Tid i Roma på ettermiddagen til å utforske byen litt og middag på egen hånd. Guidene hjelper gjerne til meg tips!

 • Dag 6: På sykkelvennlige veier i og rundt Roma, 46 km

  Vi følger sykkelstien langs Teveres (Tiber) elvebredd til Basilica San Paolo. Barstopp her og mulighet for å besøke Basilicaen om tiden tillater det. Videre gjennom Appiaparken, Caffarellaparken og til smakfull privat terrasselunsj hos Diania og Maurizio. Er han hjemme , stemmer sønnen Giuliano opp med gitar og vokal. Deretter mot hotellet etter først å ha vært innom nok et vakkert parkområde; Parco degli Acquedotti; Akvedukteparken, dette enorme fenomenet av 2000 år gammel ingeniørkunst, som generte mer vann pr person i millionbyen Roma enn Oslo vannverk er i stand til å forsyne sin befolkning med i dag.

 • Dag 7: Byvandring i Roma, ca 6 km

  Med lokalguide på byvandring får du oppleve de viktigste severdighetene i «Den evige stad». Etterhvert trengs noe leskende før vi deretter begir oss ut på en rikholdig matvandring i områder der de lokale innbyggerne har sine favorittsteder – godt for ganen og godt for sjela. Vi smaker oss gjennom de eldste gatene i gamlebyen. Tid i sentrum etterpå for de som ønsker; for eksempel til shopping, mer vandring etc. Felles middag på ristorante Nana i området ved Trevifontenen.

 • Dag 8: Roma

  Avreise eller mulighet for ekstra netter.

Kart

Avganger & priser

UtgåendeLandReisemålLedige plasserFra pris

Mai 2022

1/5ItaliaFra kysten til Roma 01.05-08.05.2022220 900,-Bestill

Juni 2022

12/6ItaliaFra kysten til Roma 12.06-19.06.2022221 500,-Bestill

Juli 2022

7/7ItaliaFra kysten til Roma 07.07-14.07.2022Mer enn 822 500,-Bestill
Kontakt oss