Skip to main content

Fra Kysten til Roma

Fra det vi mener er den italienske kystens perle, Sperlonga, ruller vi mellom hav og fjell, gjennom pittoreske middelalder, og sanselige påfyll av kortreist mat og vin. Frem til man kommer til hovedstaden Roma. Dette er en utrolig variert sykkeluke i Italia. 

✓ Husk! Denne turen kan også settes opp til vennegrupper etter din/deres ønsket avreisedato.
► Les også vårt blogginnlegg; Skidardamene i Italia
Fulltekstsøk

Tilbakemeldinger

Tilbakemeldinger fra sykkelturen Roma til havet 2022

Hei sann!

Jeg synes dette var en skikkelig god tur fra start til slutt. 

Veldig real, serviceinnstilt, kunnskapsrik og hyggelig reiseleder fra Norge, og guider i Italia. De gjorde alt for at vi skulle ha et godt opphold. 

Jeg likte godt at det var noen dager på litt mindre, for meg ukjente plasser, før vi ble noen dager i Roma. Jeg synes det var bra at vi ble (nesten) tre hele dager i Roma. Da rakk vi å bli litt kjent/gjøre litt forskjellig, og ikke bare en snartur innom.

Jeg likte veldig godt hotellet/plassering av hotellet i Roma. Jeg har vært i Roma før, og skal nok dit igjen, men hadde nok lite trolig valgt denne plasseringen. Fikk litt "småbyfølelse" og følelsen av det autentiske Italia! Nydelig mat og drikke!

Ellers er nok oppholdet i byen Sermoneta noe jeg kommer til å huske. Unik overnatting sjarmerende vertskap, og koslig frokostservering!

Skulle gjerne kommet frem til Sperlonga tidligere på dagen slik det var planlagt, det så ut til å være en fin liten by! Men flystreik rår vel ingen av oss over.

Jeg har blitt kjent med et nytt område av Italia, og sett mange fine plasser jeg kunne tenkt meg å dra tilbake til! Denne turen kunne jeg tatt igjen!

-Marthe-

----------------------------------------------------------------------------------------

Hei

Vi hadde en fantastisk tur med olivenreiser og er svært fornøyd. Nina var en veldig blid og omsorgsfull guide som vi ble utrolig begeistret for, for ei omsorgsfull fyrverkeri av en dame J Vi reiser gjerne med dere igjen.

-Mette-

 

Transport og fly

Her er flytidene til turene våre:

 

13.07.2024     OSL FCO   0830 1140 SK4713
20.07.2024     FCO OSL   1230 1540

SK4714

 

 

25.09.2024     OSL FCO   0700 1010 SK4713
02.10.2024     FCO OSL   1100 1410 SK4714

Priser

Prisen for turen ser du under på datoen for turen. 


Sjekk flytider under «Transport og fly»

Ta kontakt med oss for pris uten fly. 
Ta kontakt for tilbud om tilslutning fra en annen flyplass enn Oslo.

Prisen inkluderer:

Fly t/r Oslo-Roma
Transfer til og fra flyplass
7 overnattinger på hotell/agroturismo m/frokost
5 middager med vin/vann
5 lunsjer med vin/vann, hvorav en 1 vingårdslunsj med vin/vann
Guidet tur i Roma med lokal mat og vin
Følgebil
Bagasjetransport
Sykkel med hjelm og sidevesker
Syklende guider


Enkeltromstillegg kr 3 900,-

Tillegg for El-sykkel kr 1 900,-

Våre sykler i Italia

I Italia har vi sykler som er produsert spesielt for oss. Vi er opptatt av at din opplevelse skal være så bra som overhodet mulig, og da er en driftssikker sykkel en helt essensiell del av det. Det får man nødvendigvis ikke av å kjøpe nye sykler i tide og utide. Og det er ikke bærekraftig heller. Vi tror på å ta vare på det vi har, og at din opplevelse av det vakre landet er viktigere enn fargen på sykkelen (selv om vi er ganske fornøyd med at de er grønne). Vi bruker derfor mange timer og penger på å sørge for at kritiske deler som gir, bremser og kvalitetsdekk er noe av det beste man kan få, og i god stand til enhver tid.

Syklene har som oftest enten sideveske eller bagasjebrett, og noen ganger frontveske / kartholder. De fleste syklene har flaskeholder. Mange tar med gel/tempursete for ekstra komfort.

Syklene er moderne offroad/hybridsykler. Følgebil har nødvendig utstyr og reservesykler. På de fleste destinasjoner er en av guidene sykkelteknisk ansvarlig, ellers bruker vi reservesykler og reparerer om kvelden. Standard sykkelhjelm fås utdelt, med mindre du ønsker å ta med egen.

Har du ytterligere spørsmål ang. syklene våre i Italia, er det bare å spørre oss.

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en enkel rute

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Dagsprogram

 • Vi gjør som romerne selv, følger Via Appia Antica, «Veienes dronning» inn til “Den evige stad”. Vårt ønske er å vise dere det autentiske Roma, de stolte romerne, så hvorfor da ikke ta en lunsj hos en italiensk familie som åpner sine dører bare for oss?

 • Dag 1: Sperlonga

  Dere blir hentet på flyplassen og kjørt til Sperlonga. Byen har flotte strender og er sjarmerende hvitkalka by på en liten høyde. Felles fiskemiddag på restaurant Tramontos havterrasse.

  Dere er nå klar for en herlig sykkelferie!

 • Dag 2: Sperlonga – Terracina, 30 km

  Fra Sperlonga går reisen rolig nordover langs kysten. Mulighet for en dukkert underveis. Lunsj på hyggelig fiskerestaurant. Ettermiddagen i hyggelige Terracina, en levende kystby med vakre strender som oser av italiensk sjarm. Her finner du et av de største markedene i regionen, samt et historisk sentrum som er hele 2700 år gammelt samt deler av Via Appias 2.300 gamle marmorfortau som kan du følge inn i gamlebyen. Vi avslutter kvelden med felles middag.

 • Dag 3: Terracina – Sermoneta, 59 km

  Vi forlater kysten og sykler innover i landet. Gjennom Mussolinis Latina-prosjekt; å omgjøre et sumpområde til en gedigen grønnsakhage. Forbi bøffelbeiter og mozzarella-produsenter, for å ende opp på Oasi San Valentino hvor vi nyter dagens piknik og lokale produkter. Så langs de loddrette fjellene og opp til den spektakulære klippebyen Sermoneta, hvor vi bor vakkert til i hotellet som er restaurert inn i en festning fra 1200-tallet. Middag på Il Castello.

 • Dag 4: Sermoneta – Castel Gandolfo, 37 km

  Vi ruller ned fra Sermoneta, ut på bygda langs rolige smale asfaltveier og et svært variert kulturlandskap. På veien blir det deilig lunsj og vinsmaking på vingården Cincinnato i Cori. Den nyter vi ute på terrassen. Videre på lite trafikkerte veier gjennom fruktbart sletteland, hvor du bl.a. passerer Europas kiwi-land. Transfer fra Castro Ginnetti til Castel Gandolfo (ca 25 km). Castel Gandolfo er en sjarmerende by som er mest kjent for å ha vært pavenes sommerresidens de siste 420 årene. Middag på hotellterrassen med strålende utsikt over dalstrøka før den evige stad. Overnatting på Hotel Castel Vecchio.

 • Dag 5: Castel Gandolfo – Via Appia – Roma, 43 km

  På sykkel langs innsjøen Gandolfo mot Via Appia for å følge denne over 2300 år gamle veien inn til Roma, av romerne kalt Regina Viarum, veienes dronning, som førte dem helt ned til Brindisi. Vi sykler på antikk brostein mellom gamle gravmonumenter og ruiner fra antikke romerske villaer.

  Vi sjekker inn på Hotel San Giovanni hvor vi overnatter i tre netter. Hotellet ligger hyggelig til i utkanten av byen. I dette området bor Italienerene selv og bydelen yrer lokale steder hvor man får servert ekte Italiensk mat og drikke. Tid i Roma på ettermiddagen til å utforske byen litt og middag på egen hånd. Guidene hjelper gjerne til meg tips!

 • Dag 6: På sykkelvennlige veier i og rundt Roma, 46 km

  Vi følger sykkelstien langs Teveres (Tiber) elvebredd til Basilica San Paolo. Barstopp her og mulighet for å besøke Basilicaen om tiden tillater det. Videre gjennom Appiaparken, Caffarellaparken og til smakfull privat terrasselunsj hos Diania og Maurizio. Er han hjemme , stemmer sønnen Giuliano opp med gitar og vokal. Deretter mot hotellet etter først å ha vært innom nok et vakkert parkområde; Parco degli Acquedotti; Akvedukteparken, dette enorme fenomenet av 2000 år gammel ingeniørkunst, som generte mer vann pr person i millionbyen Roma enn Oslo vannverk er i stand til å forsyne sin befolkning med i dag.

 • Dag 7: Byvandring i Roma, ca 6 km

  Med lokalguide på byvandring får du oppleve de viktigste severdighetene i «Den evige stad». Etterhvert trengs noe leskende før vi deretter begir oss ut på en rikholdig matvandring i områder der de lokale innbyggerne har sine favorittsteder – godt for ganen og godt for sjela. Vi smaker oss gjennom de eldste gatene i gamlebyen. Tid i sentrum etterpå for de som ønsker; for eksempel til shopping, mer vandring etc. Felles middag på ristorante Nana i området ved Trevifontenen.

 • Dag 8: Roma

  Avreise eller mulighet for ekstra netter.

Kart

Avganger & priser

UtgåendeLandReisemålLedige plasserFra pris

September 2024

25/9ItaliaFra Kysten til Roma 25.09-02.10.2024 Jubileumstur med Fransesco og LuigiFullt25 900,-Fullt
Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien