Skip to main content

Vandretur Spania til Frankrike på egen hånd

Vandreturen som tar oss til hjertet av et vakkert område og lar oss oppdage historien og livet til kunstnerne som forelsket seg i landskapet og livet her. Picasso, Dali og Matisse falt for det vakre landskapet, den spanske atmosfæren og de hyggelige små franske landsbyene. 

Fulltekstsøk

Priser

2023:

Pris pr person i dobbeltrom kr 13 500,-.

Prisen inkluderer:

 • 6 overnattinger på hotell/gjestehus med frokost
 • Bagasjetransport
 • Transfer fra Girona eller Figueres til Cadaqués
 • Transfer fra Llancà til Portbou
 • Kart og detaljert rutebeskrivelse (GPS tracks om dere ønsker)
 • Velkomstmøte
 • Telefonassistanse

Tillegg for enkeltrom kr 3 600,-
Tillegg for høysesong juni og september kr 1 900,-
Spør om pris for juli og august, da det er svært populært i denne perioden og det må gjøres endringer på ruten.

Løypekategori

Transport og fly

Norwegian og Vueling har direktefly til Barcelona. Det er også mulig å fly til Girona.

Ankomstdagen kan dere bli plukket opp i Girona eller Figueres. Det går regionstog (R11) eller Ave (høyhastighetstog) til Girona eller Figueres.

For å komme tilbake til Barcelona går det et regionstog i Frankrike direkte fra Collioure til Portbou og det spanske regionstoget fra Portbou til Barcelona.

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst

  Ankomst Barcelona på egen hånd. Det er transferf fra Girona eller Figueres til hotellet i Cadaqués. Velkomstmøte og mulighet for en tur i denne herlige lille byen.

 • Dag 2: Cadaqués - Cap de Creus - Cadaqués, 8 eller 16km

  Etter frokost vandrer vi til Cap de Creus, det østligste punktet på Spanias fastland. Utsikt mot forrevne og ville fjellformasjoner ved sjøen. Om fantasien får fritt spillerom er det lett å la seg lure. Er det mytiske vesener vi ser? Drager, løver, kameler eller ørner? Selv om man skulle tro at gudene har laget disse formasjonene er det nok sjøen og vinden som sammen har gjort jobben.

 • Dag 3: Cadaqués - Port de la Selva, 12km

  Vi forlater Cadaqués og beveger oss nordover i hjertet av Cap de Creus nasjonalpark. Vi følger en øde sti med flott utsikt over den katalanske landsbygda. Før vi ankommer Port de Selva for vi storslagen utsikt mot Pyreneene og den franske/spanske-grensen.

 • Dag 4: Port de la Selva - Llancà, 6 eller 14km

  Om dere velger den lengste turen i dag starter vi oppover mot Sant Pere de Rodes klosteret. Det kan dateres helt til det første århundre etter Kristus og er et av de viktigste klosterne i Spania. Vi går opp til ruinene av slottet Sant Salvador, som gir oss nydelig utsikt over Alt Emporda, over Alberafjellene og langt innover i Pyreneene. I tillegg har vi flott utsikt over Bay of Roses og hele Cap de Creus. Nedover til Llancà. En liten fiskelandsby ved grensen mot Frankrike.

 • Dag 5: Llancà - Portobou - Banyuls-sur-mer, 15km

  Transfer til Portbou, hvor vi starter dagens tur. Videre nordover med utsikt over Pyreneene og den berømte fjelltoppen; Canigou. Vi fortsetter oppover de katalanske åsene, krysser grensen til Frankrike og fortsetter til vi når den franske kystbyen Banyuls-sur-mer. 

 • Dag 6: Banyuls sur mer - Colliure, 17km

  Vi følger rolige stier rundt Cap Bear med muligheter for å stoppe for en svømmetur før vi vandrer forbi vingårdene som produserer områdets vin før vi når  Colliure. En pittoresk liten katalansk fiskerlandsby med beliggenhet rundt en stor bukt, som igjen består av 3 mindre lune bukter med badestrender. Over den vesle småbåthavna troner en vakker middelalderborg, og langs havnen er det koselige murhus malt i både pastell og knallfarger på rekke og rad.

 • Dag 7: Avreise

  Frokost på hotellet før hjemreise på egen hånd. Har dere mulighet anbefaler vi ekstra netter i denne hyggelige lille byen.

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien