Skip to main content

Prosecco-tur

Velkommen til Italias beste Prosecco- og Grappa-områder! På sykkel gjennom vakre småbyer og i landskap som er en attraksjon i seg selv.

 

✓ Husk! Denne turen kan også settes opp til vennegrupper etter din/deres ønsket avreisedato.
► Les også vårt blogginnlegg med; Fem artige fakta om Prosecco
► Les også vårt blogginnlegg, med tilbakemelding; Hei Oliven Reiser! 
Fulltekstsøk

Priser

Prisen for turen ser du under på datoen for turen. 


Sjekk flytider under «Transport og fly»

Turen uten fly koster minus kr 2 000, -
Ta kontakt for tilbud om tilslutning fra en annen flyplass enn Oslo.
Ta kontakt for tilbud om dere ønsker å endre dato for flyreisen (f.eks. forlenge reisen).

Prisen inkluderer:

 • 7 overnattinger med frokost på gode hoteller
 • Fly t/r Oslo-Venezia
 • Transfer til og fra flyplass
 • 6 piknik/lunsjer med vin/vann
 • 5 middager med vin/vann
 • 4 vin/prosecco/grappa-smakinger
 • Sykkel m/hjelm og utstyr
 • Syklende guider
 • Bagasjetransport
 • Følgebil

 

Enkeltromstillegg kr 2 800,-

Pris for leie av elsykkel kr 1 900,-

Våre sykler i Italia

I Italia har vi sykler som er produsert spesielt for oss. Vi er opptatt av at din opplevelse skal være så bra som overhodet mulig, og da er en driftssikker sykkel en helt essensiell del av det. Det får man nødvendigvis ikke av å kjøpe nye sykler i tide og utide. Og det er ikke bærekraftig heller. Vi tror på å ta vare på det vi har, og at din opplevelse av det vakre landet er viktigere enn fargen på sykkelen (selv om vi er ganske fornøyd med at de er grønne). Vi bruker derfor mange timer og penger på å sørge for at kritiske deler som gir, bremser og kvalitetsdekk er noe av det beste man kan få, og i god stand til enhver tid.

Syklene har som oftest enten sideveske eller bagasjebrett, og noen ganger frontveske / kartholder. De fleste syklene har flaskeholder. Mange tar med gel/tempursete for ekstra komfort.

Syklene er moderne offroad/hybridsykler. Følgebil har nødvendig utstyr og reservesykler. På de fleste destinasjoner er en av guidene sykkelteknisk ansvarlig, ellers bruker vi reservesykler og reparerer om kvelden. Standard sykkelhjelm fås utdelt, med mindre du ønsker å ta med egen.

Har du ytterligere spørsmål ang. syklene våre i Italia, er det bare å spørre oss.

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en enkel rute

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Transport og fly

Flytider:

2023: 

06.06.2023   OSL VCE FRA 1305 1730 LH328
13.06.2023   VCE OSL FRA 1045 1540 LH325

 

06.09.2023   OSL VCE   0640 0920 DY1856
13.09.2023   VCE OSL   1000 1240 DY1857

 

Dagsprogram

 • Vi er innom kulturbyer som Vicenza, Padova og Treviso for spennende historie og arkitektur. Byer uten masseturismens trengsel og overalt tas du varmt imot av blide italienere!

 • Dag 1: Borgo Valsugana

  Ankomst til hotellet i maleriske Borgo Valsugana (ca 7000 innbyggere) i provinsen Trentino. Elva Brenta slynger seg gjennom byen og høye fjell reiser seg på begge sider. Den norditalienske fjellheimen er også et paradis for vandrere. Historisk interessant er også «Museo Grande Guerra», museet omhandler første verdenskrig. Her gikk frontlinjen mellom den gang Italia og Østerike-Ungarn. Transfer til hyggelig Azienda hvor vi nyter vår første Prosecco-smaking før middag.

 • Dag 2: Borgo Valsugana – Bassano del Grappa ca. 55 km

  Første sykkeldag går langs den kjente sykkelveien Val Sugana. Med flott utsikt mot fjellene og langs elva Brenta, hele dagen på flotte sykkelstier (her har Norge mye å lære!!) og rolige småveier. Vi sykler lett nedover dalen med høye fjellsider på begge sider.

  Pikniklunsj før vi sykler videre til den historiske og velstående byen, Bassano del Grappa (ca 43 000 innbyggere). Fremdeles med Alpene som bakteppe og Monte Grappa, fjellet som byen har fått navnet fra. Arkitekturen gjenspeiler byens beliggenhet; venetiansk stil med tradisjonelle østerrikske trebalkonger. Vi tar oss tid til en rundtur i byen, besøker grappamuseet, får smake og lærer mer om den edle kunsten å produsere grappa. Gode handlemuligheter. Middag på hotellet.

 • Dag 3: Bassano del Grappa – Vicenza ca. 40 km

  Ut på landet og på småveier på kryss og tvers gjennom tettsteder og landsbyer. Første sykkelstopp er i sjarmerende Marostica. Byen er kjent for sin store sjakkmønstrede plass «Piazza degli Scacchi». Vi unner oss en espresso på torget. Pikniklunsj på et hyggelig sted før vi sykler videre mot elegante Vicenza. En rekke bygg av 1500­talls arkitekten Andrea Palladio står på Unescos verdensarvliste, og er verdt et besøk! Palladios tanker og ideer kom til å prege den europeiske arkitekturen i århundrer. Byens spesielle torg er senere kopiert rundt om i hele verden. Ta en rundtur i byen og se på byens severdigheter. Middag på egen hånd i kvelden, guiden kommer med tips. Hotellet er ca 15 min gange utenfor sentrum.

 • Dag 4: Vicenza – Padova ca. 44 km

  Vi sykler samlet i lang rekke ut av byen og opp på dikene langs elven Bacchiglione. Piknik underveis. I dag går sykkelturen til den gamle universitetsbyen Padova, en av de eldste byene i Italia. Allerede i middelalderen tiltrakk universitetet seg kultur-personligheter fra nær og fjern. Byen er full av historiske kirker og monumenter og berømt for den mystiske Basilica di Sant’Antonio. Denne storslåtte og meget spesielle kirken er verdt turen alene! Ta dere tid til å utforske den pulserende byen (211.000 innbyggere). Gode shopping muligheter! Middag på egen hånd. Vi overnatter på 4* hotell med kort vei til sentrum.

 • Dag 5: Padova – Castelfranco Veneto ca. 48 km

  Målet i dag er hyggelige Castelfranco Veneto. Byen som ble grunnlagt i 1195, har fremdeles sine høye forsvarsmurer intakt. Vi sjekker inn på hotellet, nyter en tur rundt i gamlebyen og en Spritz på torget før vi samles til middag på restaurant rett rundt hjørnet.

 • Dag 6: Castelfranco Veneto – Treviso ca. 47 km

  Ut av byen og etter kort tid starter vi sykkeldagen med å besøke vingården til Manera, en liten Prosecco-produsent. Prosecco smaker godt også tidlig på formiddagen! Så går det mot Treviso, hovedstaden i Prosecco-­området. Byen er vel verdt en stopp! Flott gjenoppbygget og restaurert etter bombingen i 2. verdenskrig, er den i dag en livlig by med sine fargerike hus og elvene som renner igjennom det historiske sentrum.

  De siste to nettene bor vi på et storslått landlig spa­hotell litt utenfor sentrum (7 km), en restaurert venetiansk villa fra 19. århundre med utendørsbasseng og en stor omliggende park. Middag på hotellet.

 • Dag 7: Rundtur Treviso ca. 38 km

  På siste sykkeldag tar vi en rundtur i området og sykler opp på åsryggen Montello. Første og eneste dag med litt bakker. Lunsj på hyggelig Osteria med meget velsmakende mat. Underveis vil dere se flere militære minnesmerker til minne om de dramatiske hendelsene og tragiske kampene i 1918.

  Vi kommer til den kjente og elegante vingården «Villa Sandi» som har tilhørt Moretti Polegato familien i flere generasjoner. Her får vi en omvisning og innføring i historien og produksjonen, og vi får smake på kanskje verdens beste Prosecco. Tilbake til hotellet med buss og felles avslutningsmiddag på hotellet.

 • Dag 8: Treviso

  Avreise

Kart

Avganger & priser

UtgåendeLandReisemålLedige plasserFra pris

Juni 2023

6/6ItaliaProsecco 06.06-13.06.2023Mer enn 826 600,-Bestill

September 2023

6/9ItaliaProsecco 06.09-13.09.2023Mer enn 826 600,-Bestill
Kontakt oss