Skip to main content

Spanias Grønne Kyst på egen hånd

Dette er den grønne kysten–et Spania du ved første øyekast kanskje vil forveksle med Irland! Ja, for så grønt, frodig og vakkert er det her. Denne delen av Spania er mindre kjent, men byr på juveler av havfriske og jomfruelige sandstrender, fiskerlandsbyer og historiske steder. I en helt annen klimasone enn middelhavskysten, likevel varmt og godt om sommeren.

► Les også vårt blogginnlegg; Sykkeltur på egen hånd - Ja, hvordan fungerer det egentlig?
Fulltekstsøk

Tilbakemelding

Tilbakemeldinger på sykkelturen Spanias Grønne Kyst.

2023:

Hei
Vi hadde en fantastisk tur. Dette er en av de mest vakre sykkelturene vi har syklet og vi har syklet mange. Naturen var variert med skog, små gårdsbruk, nydelige landsbyer, super fin kyst med fantastiske strender. Overnattings hotellene var varierte og en del veldig fint. Sykkel firmaet var veldig hjelpsom da jeg hadde en bråkete sykkel første dag som de byttet ut. Nord Spania er superfint, med lite turister, bare spanske feriegjester med et pulserende kafe og restaurant liv med god mat og deilig vin.

Denne turen anbefales, til og med hadde vi mye regn.

PS fikk ned lasting av GPX filene fint til i program "GPX viewer". Kart var også fint og har. Den detaljerte rutebeskrivelser brukte vi ikke.

Så takk for all hjelp. 

Vennlig hilsen

Frances

Transport og fly

Fly og transport tur/retur hotellet er ikke inkludert i reisens grunnpris, men kan bestilles som et tillegg.

FLY:

Vi anbefaler fly tur/retur Bilbao (BIO) Sjekk bl.a. Norwegian, Lufthansa, KLM.
 

TRANSPORT:

Fra Bilbao med buss til Santander (1,30 time).
Fra Gijon ca 3 timer med buss til Bilbao.
Privat transfer fra flyplassen til hotellet kan bestilles på forhånd. Ta kontakt for tilbud.

Priser

2024:

Pris pr person i dobbeltrom kr  14 600,-

Tillegg for høysesong 01.07 - 15.09.2024 kr 3 000,- pr person

Prisen inkluderer:

 • 7 overnattinger på hotell/gjestehus med frokost
 • Bagasjetransport
 • Sykkel med utstyr
 • Telefonassistanse


Tillegg for enkeltrom kr 3 000,-
Tillegg for leie av el-sykkel kr 1 500,-
Tillegg for leie av GPS kr 400,-

 

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en moderat rute

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Det vil si noe mer kupert enn enkleste.

Dagsprogram

 • Dette er den grønne kysten–et Spania du ved første øyekast kanskje vil forveksle med Irland! Ja, for så grønt, frodig og vakkert er det her.

 • Dag 1: Santander

  Individuell ankomst til Santander. Den nordre delen av byen er omgitt av strender og havner, mens vi i den sørlige delen finner det gamle sentrum og ennå litt lenger sør, de grønne fjellene. Byen er hovedstad i regionen som byr på en rik kultur og historie.

 • Dag 2: Santander­-Santillana del Mar, 52km

  Utdeling av sykler og utstyr. På sykkel til den lille vakre middelalderbyen Santillana med perfekt bevarte brosteinsgater og steinhus. I nærheten finner dere hulene i Altamira, kjent for sine hulemalerier. Hulene er på UNESCO’s Verdensarvliste.

 • Dag 3: Santallina del Mar-San Vicente de la Barquera, 32km

  Turen går vestover langs sjøen, stopp gjerne for kaffe i den herlige byen Comillas. Byens gamle universitet og palass er verdt et besøk. Palasset er designet av Gaudi. Dagen ender opp i fiskerlandsbyen San Vicente de la Barquera. Velg gjerne fisk fra menyen i dag.

 • Dag 4: San Vicente de la Barquera-Llanes, 48km

  De eviglange sandstrendene fortsetter vestover og vi forlater Cantabria før vi ankommer Asturias. Dagen avsluttes i Llanes, fiskerlandsby med yrende liv i havna, flotte monumenter. En by rik på gamle fiskertradisjoner.

 • Dag 5: Llanes-Ribadesella, 36km

  Gjennom late små landsbyer langs sjøen til Ribadesella. Også her finnes forhistoriske huler (Tito Bustillo) med malerier, datert hele 29000 år tilbake i tid.

 • Dag 6: Ribadesella-Villaviciosa, 46km

  Deilig landskap, historie og lokale mattradisjoner som sjømat og ost. Gjennom våtmarksområder med store bestander av ulike fuglearter på vei til Villaviciosa.

 • Dag 7: Villaviciosa-Gijon, 43km

  Siste sykkeldag langs kysten med flere muligheter for en svømmetur fra en urørt sandstrand før dere når Gijon. Den største byen i Asturias. Dette er en mer pulserende by full av sjarme og kultur.

 • Dag 8: Gijon

  Frokost og hjemreise. Eventuelt forlenge oppholdet i Gijon eller Santander.

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien