Skip to main content

Gardasjøen-Venezia

Veneto-regionen lokker mennesker til sin hovedstad Venezia, operaelskere til Verona og Gardasjøen er på sitt vakreste her. Mantova i Lombardia er en av Nord-Italias oversette perler. Vinproduksjoner som Valpolicella, Soave, Bardolino, Amarone eller Custoza klinger godt på tungen. Underveis på to hjul vil du se, smake, lukte og finne dine egne favoritter. Velkommen til en opplevelsesrik sykkeluke!

Fulltekstsøk

Transport og fly

2021 FLY:
På denne turen anbefaler vi å fly tur/retur Venezia (VCE) .
Oliven Reiser tilbyr å booke din flybillett fra kr 4 900,-.

OPPMØTE:
Transport til første hotell er inkludert om dere møter opp på flyplassen i Venezia til oppgitt avreisetidspunkt.
Ellers er oppmøte på første hotell.

 

Våren 2022 velger vi å inkludere fly i prisene våre. Flyreisen er dette:

Påsketuren:

07.04.2022 OSL VCE CPH 09.15 13.55 SK455
14.04.2022 VCE OSL CPH 14.25 19.15 SK2692

 

Maitur: 

08.05.2022 OSL VCE CPH 06.00 10.20 SK2691
15.05.2022 VCE OSL CPH 11.10 15.15 SK2692

 

Priser

2021 Prisen for turen fra kr 22 900,-

Fly er ikke inkludert i prisen.
På denne turen anbefaler vi å fly tur/retur Venezia (VCE) .
Oliven Reiser tilbyr å booke din flybillett fra kr 4 900,-.

2022 Prisen for turen kr 22 900,- inkludert fly t/r Venezia.

Fra 2022 inkluderer Oliven Reiser flyreisen i prisen igjen. Det gjøre hele turen både rimeligere og enklere med hensyn til transport fra/til flyplassen.
Sjekk flytider under «Transport og fly»

Turen uten fly koster minus kr 2.000, -
Ta kontakt for tilbud om tilslutning fra en annen flyplass enn Oslo.
Ta kontakt for tilbud om dere ønsker å endre dato for flyreisen (f.eks. forlenge reisen).

Prisen inkluderer:

 • 7 overnattinger på gode hoteller m/frokost
 • 5 middager med vin/vann
 • 6 piknik/lunsjer med vin/vann
 • 1 vinsmaking
 • 1 oljesmaking
 • Sykkel med hjelm og sideveske
 • Følgebil
 • Bagasjetransport
 • Syklende guider

 

Enkeltromstillegg kr 2 500,-

Pris for leie av elsykkel kr 1 500,-

 

 

Våre sykler i Italia

I Italia har vi sykler som er produsert spesielt for oss. Vi er opptatt av at din opplevelse skal være så bra som overhodet mulig, og da er en driftssikker sykkel en helt essensiell del av det. Det får man nødvendigvis ikke av å kjøpe nye sykler i tide og utide. Og det er ikke bærekraftig heller. Vi tror på å ta vare på det vi har, og at din opplevelse av det vakre landet er viktigere enn fargen på sykkelen (selv om vi er ganske fornøyd med at de er grønne). Vi bruker derfor mange timer og penger på å sørge for at kritiske deler som gir, bremser og kvalitetsdekk er noe av det beste man kan få, og i god stand til enhver tid.

Syklene har som oftest enten sideveske eller bagasjebrett, og noen ganger frontveske / kartholder. De fleste syklene har flaskeholder. Mange tar med gel/tempursete for ekstra komfort.

Syklene er moderne offroad/hybridsykler. Følgebil har nødvendig utstyr og reservesykler. På de fleste destinasjoner er en av guidene sykkelteknisk ansvarlig, ellers bruker vi reservesykler og reparerer om kvelden. Standard sykkelhjelm fås utdelt, med mindre du ønsker å ta med egen.

Har du ytterligere spørsmål ang. syklene våre i Italia, er det bare å spørre oss.

Løypekategori

De fleste rutene våre er enkle å sykle og bør passe for alle som liker denne formen for aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en enkel rute

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Dagsprogram

 • Veneto-regionen lokker mennesker til sin hovedstad Venezia, operaelskere til Verona og Gardasjøen er på sitt vakreste her. Mantova i Lombardia er en av Nord-Italias oversette perler. Vinproduksjoner som Valpolicella, Soave, Bardolino, Amarone eller Custoza klinger godt på tungen. Underveis på to hjul vil du se, smake, lukte og finne dine egne favoritter. Velkommen til en opplevelsesrik sykkeluke!

 • Dag 1: Verona

  Ankomst
  Guidet rundtur i Verona, en av Italias vakreste byer. Middag på restaurant.

 • Dag 2: Verona-Custoza-Peschiera del Garda 45 km

  Sykkeldagen starter i Veronas gamleby med stopp ved Castelvecchio, Ponte Pietra (den gamle romerske broen) og Arenaen. Så ut av byen vestover i Veneto-regionen. Gjennom frodige jordbruks-områder, sjarmerende små landsbyer og vinområder med velklingende navn som for eksempel Valpolicella-distriktet og dets Amarone. Vi tar piknik blant druerankene på en vingård og smaker på den kjente Custoza-hvitvinen. Inn mot Gardasjøen og vi sjekker inn på Hotel Corte Cavalli, her skal vi ha base de neste tre nettene. Et historisk hotell i vakkert landskap og foruten en flott hage med svømmebasseng, kan kveldsturen omfatte både vinåkre og oliven-lunder. Middag på restaurant nede ved vannkanten i Peschiera. Transfer frem og tilbake.

 • Dag 3: Peschiera – Sirmione – Desenzano – Peschiera 41 km

  Dagens sykkeltur går vestover gjennom landskap dekket med vinranker, oliven- og sitrontrær mot Sirmione. En blanding av sykkelstier, fortau og vanlig vei for å nå denne landtungen. Med noe trafikk. Sirmione er en av områdets mest idylliske og historisk interessante byer. Videre vestover mot Desenzano og et interessant og behagelig besøk på en tradisjonsrik gammel olivengård. På familiegården Montecroce får vi et innblikk i hele innhøstings- og produksjonsprosessen. Her inntar vi vår pikniklunsj i den uvanlig vakre hagen med utsikt til Sirmione. Deretter tilbake til hotellet.

 • Dag 4: Peschiera – Lazise – Bardolino – Peschiera 46 km

  Sykkelstien går langs innsjøen nordover mot vakre Lazise. Muligheter for bading. I Lazise er det barstopp ved bryggekanten og en liten vandring innenfor de gamle bymurene. Vi fortsetter langs vannet til Bardolino, ikke minst kjent for sin vin. Derfra en liten stigning opp på åsryggen over Gardasjøen hvor vi inntar vår hagelunsj. Derfra kort vei til vinsmaking. Tilbake over høydedraget før hotellets uteområder kan nytes. I kveld er det middag på hotellets elegante restaurant.

 • Dag 5: Peschiera- Pozzolo – Mantova 44 km

  Koffertene pakkes og fra Gardasjøen sykler vi på fredelige stier langs elva Mincio. Et stopp og pikniklunsj i uvanlig vakre Monte Borghetto. Den Unesco-beskytta og vakre Mantova er et historisk og arkitektonisk skattkammer. Byen er også kjent for sin unike og kaloritunge matkultur. I kveld er det middag på egen hånd og tid til en ekstra vandring i byen.

 • Dag 6: Mantova-Ostiglia-Chioggia 38 km + busstransport (135 km)

  Ut av Mantova og langs Mincio-elven i frodig og sykkelvennlig landskap.. Vi nærmer oss Italias lengste og viktigste elv, Po, og stopper for piknik underveis. I Ostiglia blir vi hentet og kjørt østover til havet og byen Chioggia med sine sjarmerende hus og mange kanaler. Før middag på restaurant er det tid til en rundtur i den autentiske lille fiskerlandsbyen.

 • Dag 7: Chioggia – Båt til Isola di Pellestrina – Lido di Venezia 25 km

  Gled dere! Siste sykkeldag og en helt spesiell måte å ankomme Venezia. Først 15 min. med båt ut til Pellestrina, en stripe av en øy. Gjennom bittesmå tettsteder som forsyner Venezia med sjømat. 12 km sykling til neste båtoverfart for å komme over til Lido di Venezia. Her er det lunsj på strandbar og spasertur langs stranden. Alle kjenner Venezia, men de færreste kjenner Lido di Venezia, en ca. 12 km og 500 m bred øy. I generasjoner har Lido vært venetianernes foretrukne sommeroppholdssted, med villaer omgitt av grønne hager, alltid en lett bris og god luft. Vi tar en taxibåt over til Marcusplassen sen ettermiddag. Ta gjerne en ferd langs hele Canal Grande. Det er avgjort den beste måten å se Venezia på. Ikke minst å ta bilder av byen på. Venezia er satt sammen av 117 øyer, koblet sammen av over 400 broer. Når det gjelder Venezia, kan man virkelig bruke ordet «unik». Venezia er den dag i dag sterkt preget av sin glansperiode for mange hundre år siden. Millioner av besøkende kommer hvert år til en by med kun 60.000 innbyggere, så prisene er selvfølgelig høye. Før avslutningsmiddag på restaurant inne i Venezia tar vår lokale guide oss med på en interessant rundtur. Båt tilbake til Lido og hotellet.

 • Dag 8: Venezia

  Avreise.

Kart

Avganger & priser

UtgåendeLandReisemålLedige plasserFra pris

September 2021

29/9ItaliaGardasjøen - Venezia 29.09 - 06.10.2021Mer enn 820 900,-Bestill

April 2022

7/4ItaliaGardasjøen- Venezia påsketur 07.04-14.04.2022Mer enn 822 900,-Bestill

Mai 2022

8/5ItaliaGardasjøen-Venezia 08.05-15.05.2022Mer enn 822 900,-Bestill
Kontakt oss