Skip to main content

Om oss

Vi tilbyr sykkelturer i Europa og oversjøiske destinasjoner

Vi har tilholdssted i Skien og er en turoperatør hvis visjon er å tilrettelegge spennende reiser med fokus på kultur, aktivitet, livsglede og naturopplevelser. Vi er ekte engasjert i våre turer og hovedkonseptet vårt er gruppeturer på sykkel, samt sykkel- og fotturer. Vi skreddersyr og tilrettelegger også individuelle turer for vennegrupper og bedrifter. Siden oppstarten av firmaet i 2001 har antall destinasjoner, ansatte, samarbeidspartnere og guider steget i jevn takt med et stadig økende antall kunder. I dag er vi fire ildsjeler ansatt og Helge er Oliven Reisers grunnlegger og jobber i hovedsak med forretningsutvikling og kvalitetssikring av våre turer.

Vårt fokus er primært sykkelferier i flere europeiske destinasjoner som Italia, Spania, Frankrike, Hellas, Portugal, Tsjekkia og Ungarn. I tillegg tilbyr vi spennende oversjøiske sykkelreiser i Vietnam/Kambodsja, Sri Lanka, Chile og Argentina/Uruguay. Både gruppereiser og på egen håndsykkelturer (Individuelle sykkelferie), samt weekendturer. 

I 2021 begynte vi med sykkelturer i Norge, med ruter i Røros -Trondheim, Vesterålen, Telemark, Valdres og Atlanterhavsveien, samt en kombinert sykkel- og vandretur i Storestølen med Rallarvegen.

Fordi vi satser på langsiktige avtaler har vi utviklet gode relasjoner med de imøtekommende og omtenksomme menneskene vi har med på turene våre. Det er viktig for oss at våre kunder trives og opplever god kvalitet. Det gleder oss derfor svært at kunder kommer tilbake igjen og igjen.

Fulltekstsøk

Vi på kontoret

På det daglige er vi fire blide fjes på kontoret. Vi er tre som iherdig jobber med å tilpasse, selge og booke turer. Vår daglige leder, Camilla, tilser at vi kreativt og ambisiøst yter vårt aller beste for å gi våre kunder en herlig sykkel- og/eller vandretur. På kontoret har vi også vår egen grafiske designer og markedsansvarlig som i lag med daglig leder jobber for at vi treffer og er i de rette mediene. Helge er Oliven Reisers eier og jobber idag som forretningsutvikler og researcher. Er det noe du lurer på kan du gjerne ta kontakt for råd og tips, vi er behjelpelige - og nedenfor kan du lære oss å kjenne.


 

Tonje Andresen

Reisekonsulent

Tonje begynte som reisekonsulent hos oss i 2010. Hun har jobbet med både sykkel- og vandreturer mot gruppereiser og på egen hånd. Tonje er en vel bereist, aktiv, blid og energisk person som du enten treffer på to hjul, ultraløp, joggetur eller vandring på fjellet - alt for å skaffe seg verdifulle strava-poeng.

 

Susann Bjerkseth

Reisekonsulent

Susann er vårt nyeste tilskudd på Oliven-kontoret. Som utdannet lærer er frøken Bjerkseth en ivrig, nysgjerrig og kunnskapssøkende jente som nesten har vært selvgående på kontoret fra første arbeidsdag. På fritiden kobler Susann av med padel-tennis, lange gåturer og strikking. Sistnevnte hobby håper vi skal gi frukter til neste vinter sesong, med strikketøy i tøft Oliven-design.


 

Camilla Vefald Kvam

Daglig leder

Vår daglige leder, Camilla, har jobbet i Oliven Reiser i ni år. Hun er et ordensmenneske av rang og kunne like gjerne hatt jobb som proffesjonell ryddehjelp. Dette er gode kvaliteter hun tar med seg når hun holder styr på alt med den daglige driften og monterer sykkelturer for alle som vil reise med oss.


 

Thomas Gilberto Pedersen

Markedsansvarlig

Thomas Gilberto har jobbet hos oss i om lag fire år og er ansatt som kontorets grafiske designer, videograf og medieprodusent. Med fartstid som mediegrafiker fra blant annet Telemarksavisa og Amedia Tønsberg, er det kjekt med en som kan ta seg av annonseproduksjonen, sosiale medier, nyhetsbrev, videografi, katalog, samt layout og design til diverse formål. Gilberto har også tidligere bodd- og studert i Havanna hvor han studerte spansk på høyere nivå ved fakultetet for utenlandske språk.


 

Helge Pedersen

Eier 

Helge underviste 27 år i U-skole, Videregående og Treider Reiseliv; Språk og samfunnsfag. I 1993 begynte han å jobbe for Hvite Busser i Telemark - og jobbet aktivt for å få på plass både skoleturer og private turer til dødsleirene. Samtidig med årlige idrettsprosjekt på Cuba og etter hvert full jobb med reiselivsstudenter var ikke veien lang til eget firma, og lærergjerningen byttet ut med Oliven Reiser. Den 5. oktober 2001 gikk første turen til Cuba med eget firma. Interessen for språk, mennesker og historie kunne ivaretas på beste måte sammen med andre nysgjerrige og reiselystne nordmenn. Fra dag EN, alltid, uansett land, sammen med lokal partner og lokale guider. Og sykkelen blei redskapen. Og kunnskapen, gleden og sansene satt i høysete. Som eier jobber Helge stort sett idag som forretningsutvikler og researcher.Jun Cai Bjørbekk

Eier 

Fra før av eier og driver Jun to reiseselskap i Skien. Hun selger flotte turer til bl.a. Det indiske hav og Afrika med Blixen Tours Norway og gruppeturer for Håndballens Venner med Let’s Travel AS. Litt forskjellige type konsepter, begge veldig spennende- og la oss bare si det: Jun er helt rå! I mai 2021 kom hun inn som deleier, noe vi syns er veldig gøy. Både Jun og Helge brenner for reiser, gode opplevelser, møte med mennesker, herlig mat, historie og spennende kulturer. Dessuten er konseptene til Jun såpass annerledes at de ikke tråkker oss på tærne- og vice versa. Født og oppvokst i Kina, kjenner Jun hjemlandet som sin egen bukselomme. Hun deler gjerne sitt fantastiske og fascinerende hjemland med oss, og forteller gledelig om en total opplevelse av Kina som du ikke får høre mange andre steder.


 

Reiseledere

For at vi skal kunne gi deg Olivenopplevelsen, er vi helt avhengig av gode reiseledere og samarbeidspartnere. De er våre representanter på reisene, og er med på å gjøre din opplevelse best mulig. Vi er opptatt av å finne dedikerte og kunnskapsrike reiseledere og guide som liker å være til hjelp. Det har vi funnet. Her er noen av de du kan møte på våre reiser.


Francesco Pizzardi


Francesco har vært med oss i 20 år. Har 35 år i reiselivsbransjen med seg. Francesco koordinerer med imponerende logistikk alle turene våre på fastlandet, og er ofte på farta sammen med vårt «italienske team». Han kommer opprinnelig fra Terracina, bodd 16 år i Frankrike og de siste 25 i Roma. Helge og Francesco møtte hverandre på en reiselivsmesse i Spania, i 2002 - resten er historie.
 


Egil Heggen


Har bakgrunn som samfunnsinteressert journalist og jobbet som økonomisk journalist i avisen Valdres inntil nylig. Egil møter andre kulturer med åpent sinn og liker å “backe opp” din reiseglede. Han omtales som en positiv og sosial person. Snakker spansk og engelsk.


Nina Bell Rui Aadna


Er språklærer i videregående og skribent. Har flere lengre utenlandsopphold bak seg, og snakker blant annet fransk og engelsk. Begeistret for mennesker, kunst og kultur – alt det gode i livet.


Heidi Karine Hanssen


Oppvokst i Lavangen, Sør- Troms. Studert språk på vg skole i Nord-Norge og bla. vært  au-pair i Paris i 1 år. Flytta til Oslo for jobb i Stena Line, deretter flyvertinne i Sterling. Bodd i Italia siden 1989 og har hatt div jobber innen turisme.


Jon Ultvedt


Lektor fra Skien som underviser i spansk og religion. Har bodd og arbeidet som misjonær i Colombia i 5 år og vært mye på reise. Fritiden går med til å være bluesmusiker og bandleder i tillegg til reisevirksomhet.


Hector Pizarro


Er glad i mennesker, natur og reiser. Statsautorisert translatør i norsk og spansk. Jobber primært som teknologiskribent. På 90-tallet var han presseansvarlig ved den chilenske ambassaden i Oslo og senere underviste han i spansk og tverrkulturell kommunikasjon i Høgskolen i Telemark. Snakker spansk, norsk og engelsk. Fritiden går til turer med hundene “Tilly” og “Dexter”. Han bor i Chile.


Borghild Tønnessen-Krokan


Bodde på Cuba fra sommeren 2012 til julen 2014. Reiste øya på kryss og tvers og hadde oppdrag for forskningsinstitusjoner og FN. Besøkte Cuba første gang på nittitallet som ung student og frilandsjournalist, og skrev masteroppgave i statsvitenskap om Cuba. Har også mastergrad i media og kommunikasjon fra London School of Economics and Political Science (LSE). Er seniorrådgiver for Colombia og Peru i Regnskogfondet. Oppvokst i Tromsø, bor i Oslo.


Claudio Forlini


Hans cv snakker for seg selv: en italiener som har brukt fem år i Norge og Bergen som guide. Han har også et års erfaring med reparasjon og salg av sykler. Claudio er nå tilbake i Italia, og viser gjerne alle sine nye norske venner omkring. Hans andre store lidenskap er gitaren. Forlini vil være den ideelle følgesvenn for alle som har sine egne lidenskaper: Italia, Norge, sykkelen, gitaren…


Ørjan Brattetveit


Journalist med Cuba som sitt store interessefelt. Ørjan besøkte Cuba for første gang i 1993 og bodde fast på Cuba i 7 år frå 1996. I denne perioden jobbet han som frilansjournalist i Havanna og leverte tekst og foto til mange aviser og magasiner i Norden. Ørjan er gift med en cubansk kvinne og har barn som er født på Cuba. Bor nå i Bergen, men reiser ofte til Cuba som reiseleder, journalist eller bare på ferie. Ørjan er fast ansatt i avisen Hordaland, men han har også eget frilansselskap.


Monica Claudius


Opprinnelig nordlending bosatt i Østfold. Har fransk baccalauréat, samt en bachelor i reiseliv fra Universitetet i Sevilla. Underviser i fransk og spansk, og snakker i tillegg tysk. Ellers er hun nyfrelst køyehenger, liker å lage mat, er generelt nysgjerrig på livet og nye opplevelser - og er veldig glad i å jobbe med mennesker.

Olivenopplevelsen

 

Hos oss kan du reise i gruppe, enten du ønsker å møte nye mennesker på en av våre gruppeturer, eller sammen med vennegjengen som ønsker seg en spesiell og aktiv reise. Du kan også reise på egen hånd, eller sammen med noen du er glad i? Vi er spesialister på sykkel- og vandreturer for alle, med noe ekstra og vi har 21 års erfaring. Reis med eller uten guide, hjelp får du uansett. Valget er ditt.

For oss er «noe ekstra» at våre ruter er unike og autentiske for det stedet du besøker. Det er pittoreske landsbyer, vakker natur, god vin, avslappende pikniker i det fri, dyktige guider, og overnattingssteder og restauranter som appellerer til sansene dine. Og ikke minst den lokale kompetansen vi kan tilby for hvert eneste reisemål. Vi frakter dessuten bagasjen din, så du kan bare tenke på å sykle eller gå. Dette er verden sett nært fra sykkelsetet og med vandrerens øyne.

Vi vil bidra til vekst i de land vi besøker, så vi inkluderer og samarbeider alltid med lokale partnere og ildsjeler. Det er de som vet hva som bør oppleves der du er, som kan dele tradisjonene, og som alltid arbeider til det beste for våre reisende. Det gjør også våre norske reiseledere, som alle brenner for at nettopp du skal ha Olivenopplevelsen. Vi tar deg kanskje med dit du ikke hadde funnet frem til selv?

Olivenopplevelsen er å vende hjem med (hjertet fullt av) uforglemmelige minner og sansene fulle av nye inntrykk. Det er opplevelsen av raushet og kvalitet, av det personlige og av det unike. Kanskje gjør vi verden litt mindre, og forståelsen av den litt større.

 

Det handler om mennesker.


Etter 21 år, med reiser i mange kriker og kroker av verden, er det en ting som har blitt helt klart for oss. Ikke minst understøttet av alle de gode tilbakemeldingene vi får. Det handler om mennesket. Eller mennesker, om du vil. Det er guidene våre, som alltid gir sitt beste, og som gir sine smil og av sin kunnskap for at våre reisende skal få en best mulig opplevelse.

Det er de mennesker man møter underveis. Mange av dem er blitt våre venner, og det er en grunn til at dere møter nettopp dem. De står for Olivenopplevelsen; det autentiske, det varme og vennligheten som både skal forventes og oppleves.

Mennesker er også dere som velger å reise med oss. Det er dere vi er der for. Dere som har valgt å bruke deres tid og penger hos oss. For at dere skal ha den beste opplevelsen, enten dere sykler gjennom vingårdene eller vandrer på Gudestien.

På Olivenkontoret er vi 4 mennesker som lever for alle disse menneskene. Dere inkludert. Alle mennesker som er en del av Oliven Reiser, skal tas vare på. Det er også bærekraft. Det er også bærekraft å skape relasjoner mellom mennesker og kulturer. På den måten skapes nye vennskap, og vi lærer å forstå hverandre bedre alle sammen.

Vi i Oliven Reiser er stolte av å kunne få dele disse relasjonene med dere.

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien