Skip to main content

Vandretur Alpujarra på egen hånd

Alpujarras er en region med fjell-landsbyer i den sørlige delen av Sierra Nevada. Åkrene som ligger i terrasser nedover fjellsiden har hele året vanntilstrømming fra snø som smelter på toppene. Noe som gjør det til en herlig grønn oase i høyden.

Berberne bygde landsbyer med bebyggelse langs fjellsidene etter maurisk innflytelse i år 711 e.kr. Selv om de siste mauriske lederne var forsvunnet nesten 450 år senere, merker man stadig det er en kraftig arabisk påvirkning i området.

Fulltekstsøk

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet km og høydemeter, samt type terreng som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage vandreturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det vandres fra 3 til 6 timer pr dag og mellom 350 og 1000 høydemeter.  (se spesifikasjoner på hver enkelt tur)

Dette er en moderat rute

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Det vil si dere bør være vandt til å kunne vandre i flere timer i strekk.

Transport og fly

Fly og transport tur/retur hotellet er ikke inkludert i reisens grunnpris, men kan bestilles som et tillegg.

FLY:

Vi anbefaler fly til Malaga (AGP). Norwegian og SAS har direkteruter fra Oslo Gardermoen. Sjekk også KLM,  Lufthansa.
 

TRANSPORT:

Fra Malaga til Granada er det enkelt med buss/tog, ca 2 timer.
Privat transfer fra flyplassen til hotellet kan bestilles på forhånd. Ta kontakt for tilbud.

 

Priser

2024:

Pris pr person i dobbeltrom kr 10 100,-.

Prisen inkluderer:

 • 7 overnattinger på hotell/gjestehus med frokost
 • Bagasjetransport
 • Kart og detaljert rutebeskrivelse (GPS tracks om dere ønsker)
 • Taxi fra Granada til Pampaneira på dag 2
 • Telefonassistanse

Tillegg for enkeltrom kr 2 600,-
Tillegg for start på fredag eller lørdag kr. 250,-
Transfer fra Yegen til Malaga kr. 2 900,- (opptil 8 personer)
Transfer fra Yegen til Granada kr. 2 050,- (opptil 8 personer)

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst Granada

  Ankomst til den historiske delen av Granada. På hotellet finner dere kart, rutebeskrivelse og informasjon om Granada. Prøv gjerne litt tapas og kanskje tradisjonell flamenco på kvelden.

 • Dag 2: Granada – Pampaneira – Mecina 8km (522opp/590ned)

  Besøk Alhambra. (Billetter må bestilles på forhånd) Omtrent midt på dagen blir dere hentet av en taxisjåfør som kjører dere til Pampaneira (ca 1,5timer) Her starter dere å vandre. Først gjennom dalen Barranco de Poqueira til Bubion. Så går dere opp til 1600meters høyde med vakker utsikt over dalen og de høye snødekte fjellene i Sierra Nevada. Videre til Pitres, hvor dere kan ta litt å drikke før dere ankommer Mecina hvor dere bor på et hotell med svømmebasseng.

 • Dag 3: Mecina – rundtur 12km (620 opp og ned)

  Etter frokost går dere en rundtur til den andre siden av elven, med mye opp og ned. Med herlig utsikt over elven og de hvite byene med toppene i Sierra Nevada i bakgrunnen.

 • Dag 4: Mecina – Trevelez 16km (1000 opp/700 ned)

  I dag går dere til neste by Trevelez, gjennom eikeskog hvor det dufter av timian, oregano og lavendel. Trevelez ligger ved foten av Mulhacén og er den høyest beliggende landsby i Spania (1478moh) Byen er kjent for sin gode skinke. (Jamon Serrano)

 • Dag 5: Trevelez – Berchules 14km (680 opp/1000ned)

  Frokost på hotellet. Før du, rolig og sikkert, klatrer høyere og høyere. Helt opp til turens høyeste punkt som ligger på 2000moh. En fantastisk utsikt er belønningen, før du vandrer til den neste landsbyen Berchules.

 • Dag 6: Berchules – Yegen 13km (700m opp)

  Du følger GR7 stien til Mecina, hvor du krysser den grønne kløfta på en gammel sti. I Mecina kan du nyte godt drikke og noe å spise før du fortsetter på stien til Montenegro og Yegen. Forbi den lille landsbyen El Golco og til Yegen. Du vil oppleve store endringer i landskapet.

 • Dag 7: Yegen – rundtur 6-8km

  I dag kan du velge mellom to turer. Ta gjerne begge om energien er tilstede.

 • Dag 8: Hjemreise

  Frokost på hotellet. Buss, på egen hånd tilbake til Granada på morgenen eller ettermiddagen. Turen tar ca 2 timer.

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien