Skip to main content

Canal du Midi på egen hånd

Canal du Midi er Frankrikes eldste kanal og en av de vakreste i Europa.  

Kanalen er 24 mil lang med 103 sluser og slynger seg mellom allèer av platan og sypresser fra Middelhavsbyen Sète til Toulouse. 

► Les også vårt blogginnlegg; Sykkeltur på egen hånd - Ja, hvordan fungerer det egentlig?
Fulltekstsøk

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en enkel rute

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist. Denne turen kan det være noen strekninger langs kanalen med litt røtter, så da må man være oppmerksom på hvor man sykler.  Kan også være litt gjørmete hvis det har vært mye regn i en periode. 

Priser

2024

Prisen for turen er kr 17 900,- pr person i dobbeltrom fra 2 personer. 

Prisen inkluderer: 

 • 7 netter med frokost på sjarmerende små-hoteller/ gjestehus
 • Sykkel m/utstyr
 • App med gps
 • Bagasjetransport
 • Telefonassistanse

 

Kr 5 800,- i enkeltromstillegg

Kr 1 900,- leie av elsykkel

Pristillegg i juli og august kr 900,- pr person

Dagsprogram

 • Dag 1: Toulouse

  Dere kommer til hotellet i Toulouse på egen hånd.

  Toulouse er Frankrikes fjerde største by (ca 430.000 innbyggere) og fikk sitt universitet allerede i 1229. Studenter er fortsatt synlige i bybildet. Byen preges også av to viktige vannveier, elven Garonne og Canal du Midi. Ta en rundtur i Toulouses historiske bysenter og gå innom en av markedshallene.

 • Dag 2: Toulouse- Castelnaudary 64 km

  Første sykkeldag og dere følger kanalen ut av Toulouse. Fine asfalterte sykkelveier som etter hvert går videre på grusveier. Etter ca. 35 km kommer dere til den lille landsbyen Gardouch, her kan passe å ta lunsj. Vi anbefaler en liten koselig pizzeria som ligger ca 1 km utenfor sykkelløpa.

  Det går videre langs kanalen frem til hotellet deres i den hyggelige byen Castelnaudary.

 • Dag 3: Castelnaudary – Carcassonne 45 km

  Igjen sykler dere på fredelige veier langs kanalen til dere kommer til den fascinerende middelalderbyen Carcassonne som er en av de best bevarte befestede byen i Europa. De mest severdige bygningene i Cité de Carcassonne foruten den doble ringmuren med de 53 tårnene, er slottet og St. Nazariusbasilikaen fra 1000-tallet. Ta dere tid til å nyte den vakre gamle byen, markedet og noen franske delikatesser.

 • Dag 4: Rundtur i Carcassonne 48 km eller fridag.

  I dag kan dere ta en pause fra kanalen, og dere har flere valgmuligheter for aktiviteter. Hva med en sykkeltur i området? Dere vil se vakre slott, spennende grotter og dere kan sykle innom en vingård for å smake på vinen. Det er også mulig å leie en bil for å se seg rundt i området. Her er det mye å oppdage. Dere kan også bruke hele dag i Carcassonne som har mye å by på. Dere vil oppdage at det er livlig på innsiden av de doble bymurene, her er hyggelige restauranter og små butikker.

 • Dag 5: Carcassonne – Homps/Lézignan-Corbiéres ca. 45 km

  Dere forlater Carcassonne og fortsetter videre langs kanalen. Syklende inn i ett nytt vindistrikt, kan dere stoppe for vinsmaking. Her er det vinranker så langt øye kan se.

  Dere er inne i Languedocs vinmarker. Området produserer både røde, hvite og roseviner av topp kvalitet og står for ¼ av Frankrikes vinproduksjon.

  I dag er det ikke mange restauranter underveis, så det kan være lurt å ta med mat og drikke til piknik. Fine steder å stoppe langs kanalen. Nyt freden og stillheten langs veien med vingårder, sluser, åkre med valmuer og solsikker.

 • Dag 6: Homps – Narbonne 40 km

  Dere finner kanalen igjen. I dag kommer dere gjennom flere små landsbyer som lar deg føle den autentiske, franske atmosfæren.

  Husk at butikkene er stengt fra 12.00-14.00. Kjøp inn til piknik i tide. Det er flere vingårder underveis, nyt muligheten for vinsmaking. Så sier dere farvel til Canal du Midi og forsetter videre sørover langs Canal de la Robine.

  Vinbyen Narbonne med sine 45.000 innbyggere nærmer seg. Byen er mer enn to tusen år gammel og har et godt bevart historisk senter. Nyt en spasertur i gamlebyen rett på nordsiden av Canal du Robine som deler byen i to. Fra 1500-tallet ville innbyggerne gjenopprette Narbonne sin status som viktig handelsby og bygde Canal du Robine, som ble knyttet til Canal du Midi 1787.

 • Dag 7: Narbonne – Port-La-Nouvelle (Middelhavet) 23 km (en vei) - Narbonne

  Siste sykkeldag er kort og lettsyklet. Dere sykler ut til Middelhavet og den flotte kysten Côte d’Amethyste, langs glitrende sandstrender til den populære badebyen Port-La–Nouvelle. Innenfor kysten er det et stort naturlig saltvannsbasseng eller en lagune, som strekker seg helt fra innsiden av strendene til den sørlige delen av byen Narbonne. Dere sykler med vann på begge sider, virkelig vakkert og kjenner saltvannslukta når dere nærmer dere.

  Her finner dere hyggelige restauranter langs strandpromenaden. En perfekt slutt på sykkelturen. Hvis dere ønsker, kan dere ta tog (hver time) tilbake til Narbonne som tar 12 min.

  Info om byen her: www.ot-portlanouvelle.com

 • Dag 8: Narbonne - Toulouse

  Det er gode togforbindelser (1,5 time) fra Narbonne til Toulouse. Bruk gjerne nettsiden www.rome2rio.com for å finne togtider.

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien