Skip to main content

Emilia Romagna

Emilia Romagna – en region som må utforskes på to hjul

Alt vi elsker ved Italia kommer fra Emilia-Romagna-regionen mellom fjellkjeden Apenninene og Adriaterhavskysten: Verdis opera, Ferrari biler, saftig Mortadella og deilig Parmaskinke, ostenes konge Parmigiano og god Balsamico. Dette er en sanselig region med et mangfoldig landskap.

Unike og karakteristiske byer ligger som perler på en snor: Ferrara ("fyrstens residens"), Ravennas kulturelle rikdom ("mosaikkbyen"), antikke Faenza ("fajansebyen") og kulinariske Bologna ("den feite"). Hver av disse byene er en pulserende verden i seg selv, full av særegenheter innen mat, kunst og vinkjellere.

Fulltekstsøk

Transport og fly

Flighten vår: 

05.05.2024     OSL BLQ MUC 1135 1610 EN8242
12.05.2024     BLQ OSL MUC 0615 1050 EN8245

 

09.10.2024     OSL BLQ MUC 1305 1705 LH288
16.10.2024     BLQ OSL MUC 1100 1535 LH283

 

Priser

Fly til/fra Oslo
Transfer til og fra flyplass Italia
7 overnattinger på gode hoteller m/frokost
5 middager med vin/vann
6 piknik/lunsj med vin/vann
Sykkel med hjelm og sideveske
Følgebil
Bagasjetransport
Guider
Syklende guide

Enkeltromstillegg kr 2 900,-

Pris for leie av El-sykkel  kr 1 900,- 

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en enkel rute

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst Bologna - Ravenna

  Sykkelturen vår starter i Ravenna, ca en time østover med buss fra flyplassen i Bologna mot Adriaterhavet. Ravenna, engang hovedstaden i det vestromerske riket, er en skattkiste når det gjelder kultur. Ravenna er så å si verdens mosaikkhovedstad. Hele åtte arkitektoniske monumenter og mosaikkene i dem, fra bysantinsk og tidlig kristen tid, står på UNESCOs verdensarvliste. Her tenker vi først og fremst på mosaikkene i den gigantiske Basilica di San Vitale og i mausoleet til Galla Placidia. Begge er sanne arkitektoniske mesterverk! Det tredje mosaikkhøydepunktet er Basilica di Sant'Apollinare Nuovo. Dessuten ligger graven til den berømte italienske dikteren og filosofen Dante Alighieri bare et steinkast fra Piazza del Popolo. Bruk ettermiddagen til å utforske byen og opplev byens livlige atmosfære. Vi overnatter på hotell i sentrum og nyter velkomstmiddag med lokal mat. 

 • Dag 2: Ravenna - Faenza 56 km +143 hm

  På vei ut av Ravenna sykler vi innom nok et bysantinsk mesterverk: Basilica di Sant'Apollinare. Basilikaen ligger i det som en gang var en romersk havneby, Classe. Idag er det flere kilometer til Adriaterhavet.

  Vi sykler langs vingårder og frukthager og kommer til Faenza, nok en pittoresk liten by. Her har det vært tradisjon for keramisk kunst i århundrer, derav ordet fajansekeramikk. Vi anbefaler å besøke det internasjonale keramikkmuseet og se på flere av de lokale kunstnerne som har spesialisert seg på denne fargerike keramikken.

  Vi blander oss med det yrende folkelivet på torget og samles til middag med regional mat på den store piazzaen.

 • Dag 3: Faenza - Bologna 26 km +300 hm + busstransport

  Vi ruller rolig forbi vingårder og kiwiplantasjer på vei til «en av Italias vakreste landsbyer", den sjarmerende middelalderbyen Brisighella. Allerede på lang avstand kan vi skimte Rocca Manfrediana-slottet og klokketårnet som ruver over byen. Vi tar et stopp og utforsker det historiske sentrum. Den hjemmelagde pastaen i Brisighella er verdt et lunsj-stopp, og etter en gelato er vi klar for flere opplevelser.

  Herfra snor veien seg oppover gjennom åsene, og vi lar bussen kjøre oss til enda en skjult perle av en middelalderlandsby. Dozza ligger på en bakketopp og er verdsatt for sin kunst, sitt slott og sin vin. Slottet i Dozza huser det regionale vinmuseet i Emilia-Romagna med lokale spesialiteter som den røde Sangiovese-druen (Chianti-druens far), den lette og sprudlende Lambruscoen fra åsene i Modena og den hvite Albana di Romagna.

  Deretter sykler vi videre til Bologna, Emilia-Romagnas administrative og uten tvil også dens kulinariske hovedstad. Bologna er hjemsted for det eldste universitetet i verden, og byen har en lang tradisjon for studier, kunst og gastronomi. Har du hørt om Mortadella di Bologna? Sørg for å sette denne kulinariske godbiten på din liste over ting du må smake på! Vi sjekker inn på hotellet og har kvelden på egen hånd til å vandre rundt i byen. I de talløse delikatessebutikkene kan du bli kjent med områdets berømte produkter, som tortellini, ragù og Mortadella-pølse.

 • Dag 4: Bologna - Castelvetro di Modena 40 km, +210 hm

  Denne sykkeldagen nytes på rolige og flate sykkelveier mot Lambrusco-åsene, alltid nær foten av fjellkjeden Appenninene. Dagens tur ender i den vakre middelalderbyen Castelvetro di Modena, som ligger på en bakketopp. Vi anbefaler en spasertur rundt i landsbyens vakre brosteinsbelagte gater og smug. Du bør ta et besøk i balsamico/eddikfabrikken Acetaia der det avsløreres nok et tradisjonelt kulinarisk mysterium. Her får du vite hvordan druerester forvandles til den søte, fyldige eddiken som kan koste hundrevis av kroner.

  Vi samles til middag på hyggelig restaurant i byen.

 • Dag 5: Castelvetro di Modena-Modena 30 km, +100 hm

  Målet for turen i dag er Modena, men først sykler vi innom Fiorano Modenese, der Ferrari-museet ligger med alle sine historiske modeller.

  Den gamle universitetsbyen Modena er et paradis for elskere av historisk arkitektur og kunst. Besøk Piazza Grande med katedralen og Ghirlandia, et 88 meter høyt klokketårn i hjertet av byen som ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1997. Eller kanskje utforske museumshuset til den verdensberømte tenoren Luciano Pavarotti. Vi foreslår også en tur innom det fantastiske matmarkedet i sentrum før vi møtes til middag på lokal restaurant.

 • Dag 6: Modena-Reggio Emilia 35 km med 150 hm

  Vi starter tidlig for å besøke en parmesanost-produsent og lærer litt om hvordan man lager denne delikate osten. Omvisningen avsluttes selvfølgelig med en smaksprøve. Parmigiano Reggiano er kongen blant de italienske ostene, med en legendarisk smak som er verdsatt verden over.

  I dag sykler vi i hjertet av Parmesan-landet gjennom jordbruksland og små landsbyer. Vi overnatter på Agriturismo, et av turens høydepunkter, og har tid til å slappe av.

 • Dag 7: Reggio Emilia - Parma 55 km 410 hm

  Dagens mål er Parma, som ligger på den fruktbare Po-sletten langs en av Romerrikets viktigste hovedveier, Via Aemilia.

  Byen regnes som en av Italias kulinariske hovedsteder med Prosciutto di Parma som sitt store varemerke. Det er stor kunst å lage parmaskinke: Grisene fôres med myse fra parmesanproduksjonen, noe som gjør at den får en markert parmesansmak. Byen er dessuten en kunstby: Parmigianino, Correggio og Giuseppe Verdi er bare noen av byens berømte kunstnere. Byens historiske sentrum med sin storslåtte arkitektur fra middelalderen er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Vi nyter en kulinarisk siste kveld.

 • Dag 8: Parma - Bologna lufthavn

  Sykkelturen i Emilia Romagna er over, og bussen tar oss til Bologna lufthavn for fly til Oslo.

Kart

Avganger & priser

UtgåendeLandReisemålLedige plasserFra pris

Oktober 2024

9/10ItaliaMat & sykkel-opplevelser i Emilia Romagna 09.10-16.10.2024Mer enn 832 400,-Bestill
Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien