Skip to main content

Kroatia Kyst & Vinveier

Det er noe magisk med Istria. Den største halvøya i Kroatia som stiger opp av det blå Adriaterhavet. Grønne skoger, historiske byer, olivenlunder og rolige elver gir den perfekte kombinasjon av vakker natur, historie og kultur. Legg til vin og dette er  et område som har alt du behøver for en fine opplevelser. Nyt landskapet fra sykkelsetet gjennom  middelalder byer som Groznan, Oprtalj, Motovun, samt den tidligere romerske kolonien Porec.

Fulltekstsøk

Transport og fly

FLYTIDER:

01.07.2024   OSLO PULA   09.05 11.45 SK4781
08.07.2024   PULA OSLO   12.35 15.10 SK4782

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en moderat rute

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Det vil si noe mer kupert enn enkleste

Priser

Prisen for turen ser du under på datoen for turen. 

Sjekk flytider under «Transport og fly»

Ta kontakt med oss for pris uten fly. 
Ta kontakt for tilbud om tilslutning fra en annen flyplass enn Oslo.

Prisen inkluderer:

 • Fly t/r Oslo-Pula
 • Overnatting med frokost på gode hotell
 • 6 lunsj med drikke
 • 5 middager med drikke
 • Snacks under sykkeldagene
 • Transfer som nevnt i program
 • Besøk i vinkjeller m/smaksprøve
 • Besøk hos olivenoljeprodusent m/smaksprøve
 • Leie av sykkel med utstyr
 • Engelsktalende lokal sykkelguide
 • Norsk reiseleder (v/12 personer eller mer)
 • Følgebil
   

Enkeltromstillegg kr 3 900,-

Elsykkel kr 1 900,-

 

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst

  Transfer fra flyplassen og til første hotellet i Buje. Avhengig av flight vil det være muligheter til å utforske denne byen. På ettermiddagen får dere utdelt sykler og senere blir det velkomstmiddag på hotellet.

 • Dag 2: Buje - Umag - Buje, 52km

  Turen starter med behagelig sykling nedover mot kysten, lengst nord på halvøya, blant olivenlunder og vingårder. Etter Loverecicia setter vi kursen nordover til den fargerike havnen i Umag, med sine renessanse og barokk-bygninger. Videre nordover til fyret i Savudrija, som er et av de eldste ved Adriaterhavet. Fremdeles bemannet. Legenden sier at Grev Metternich fikk dette bygget som sitt kjærlighetsrede. Dagens sykkeltur ender på en vingård hvor vi også får smake på vinene. Etterpå er det kort transfer tilbake til hotellet i Buje.

 • Dag 3: Buje – Motovun, 30km

  Fra Buje følger dere gamle nedlagte jernbanespor «Parenzana» Innover i landet på grusveier, gjennom tunneller og over gamle broer inn i hjertet av landlige Istria. Parenzane ble bygget for å linke Porec og Trieste. Første stopp er middelalderbyen Groznjan. En typisk by beliggende på en høyde rett ved elven Mirna. Byen er blant annet kjent for sine barokke kirker St. Vitus og Modesto. Ta en vandretur i gatene og du vil finne at nesten hver eneste dør fører inn til et kunststudio eller galleri og fra hvert vindu hører du toner fra ulike musikksjanger. Fra klassisk til jazz. Byen er kjent som «Kunstnerbyen». Videre på rolige veier til Oprtalj. Videre ruller dere nedover med utsikt over elven Mirna. Til slutt kommer dere til Livade, kjent som trøffelsenteret i Istria. Her tar vi en liten stopp i en trøffelbutikk. Overnatting i Motuvun. 

 • Dag 4: Motuvun – Porec, 39km

  Dagens etappe går fra innlandet helt ut til kysten, igjen følger vi gamle jernbanespor. Stopp for en kaffe i Vizinada. I Visnjan blir det lunsj. Her finner dere også et av verdens mest kjente observatorier. Byen har utsikt helt til Porec området. Etter lunsj er det lettsyklet ca 15km til Porec, en svært er sjarmerende by. Den middelalderske gamlebyen er som et postkort med sine vakre hus og trange, brosteinsbelagte gater, små torg og hyggelige butikker. Den bysantinske St. Euphrasius-basilikaen fra 500-tallet står oppført på UNESCO`s verdensarvliste.

 • Dag 5: Porec rundtur, 48km

  Etter frokost kan dere starte turen med sightseeing til St. Euphrasius-basilikaen, det mest kjente monumentet i byen. Følg veien videre til Bacva. Høyeste punktet på denne dagen. Videre sørover til Vrsar. Strategisk plassert med god oversikt over kystlinjen. Byen ble befestet på 12 hundre tallet som en del av defence systemet. Et lite besøk i ruinene av det gamle slottet før dere sykler mot fiskerlandsbyen Funtana og tilbake til Porec.

 • Dag 6: Porec – Kanfanar – Rovinj, 35km

  Etter frokost blir det en kort transfer til Kanfanar. Dette er en liten by beliggende over Limdalen. Dagen i dag er turens flateste. Dere på sykler på grusveier i Baleregionen. Ved Svetvincenat besøker dere det imponerende Morosini-Grimani fortet og slapper av på renessansetorvet omgitt av sypresser. Byen har en spennende og brokete historie som heksejakt på 1700-tallet.  Videre mot Rovinj og på veien kan dere besøke «Palud» et fuglereservat.  Så Monkodonja og til slutt når dere Adriaterhavets Perle; Rovinj.

  Rovinj er mer enn mange andre steder et resultat av sin historie. Den har i lange perioder vært både italiensk og østerisk og det merkes både når det gjelder mat og arkitektur.

  I gamlebyen ligger galleriene på rekke og rad med all slags håndverk, bilder, keramikk, smykker og mye annet

 • Dag 7: Rovinj – Zminj – Pula, 47km

  Etter frokost 20 minutters transfer til middelalderbyen Zminj hvor vi starter turens siste sykkeltur, sørover mot Pula. I landlige omgivelser sykler vi forbi tradisjonelle små steinhus, som ligner på trulli-husene vi finner i Puglia. Lunsj i den fargerike byen Vodnjan før vi ender opp i Pula. Den største byen på halvøya med sine 60 000 innbyggere. Beliggende ved en naturlig havn har Pula blitt okkupert, ødelagt og bygget opp igjen mange ganger siden romertiden. Vi avslutter dagen med sightseeing i den gamle bydelen. Avskjedsmiddag på en lokal restaurant.

 • Dag 8: Hjemreise

  Frokost og transfer til flyplassen for hjemreisen.

Kart

Avganger & priser

UtgåendeLandReisemålLedige plasserFra pris

Juli 2024

1/7KroatiaKroatia Kyst & Vinveier 01.07-08.07.2024
Plass på forespørsel - Turen er bekreftet
Fullt32 600,-Fullt
Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien